βοηθεια μηχανολογος η αεροναυπηγος?

  • Thread starter Thread starter alexis-patra
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ως προς την κατεύθυνση του αστροναύτη της Ευρωπαικής Διαστημικής Υπηρεσίας, οι πιθανότητες σου είναι σχεδόν μηδενικές, δεδομένου ότι, άσχετα από άλλες δυσκολίες στις οποίες δεν θέλω να επεκταθώ, η ESA δεν κάνει ούτε προγραμματίζει προς το παρόν δικές της επανδρωμένες αποστολές (βασικά ούτε η NASA κάνει αυτόν το καιρό και για το προσεχές διάστημα). Πόσους πια θα στείλει μέσω ρωσικών προγραμμάτων και τι πιθανότητες έχεις να είσαι ένας από αυτούς?
 
ναι...το ξερω οτι δεν εχουν σχεδια για επανδρωμενες αποστολες αυτην την στιγμη (αλλα ουτε και στο κοντινο μελλον...)και ξερω οτι δεν εχω πολλες ελπιδες...αλλα εμενα αυτο που με ενδιαφερει...ειναι πως αμα θελεις να κανεις αιτηση για αστροναυτης στην ευρωπαικη διαστημικη υπηρεσια....το πτυχιο του αεροναυπηγου μηχανικου αποτελει απαρετειτο κριτηριο?...αν οχι...δινει θετικη εντηπωση?
 
Στην εντελώς υποθετική περίπτωση που η ESA διεξήγαγε επανδρωμένες αποστολές (εδώ μιλάμε για επιστημονική φαντασία επιπέδου StarTrek) και έπαιρνε "αστροναύτες", αυτοί θα ήταν δυο κατηγοριών:

1. Χειριστές διαστημοπλοίου: το βασικό προσόν είναι έμπειρος χειριστής στρατιωτικού jet, ακόμα καλύτερα δοκιμαστής. Το πτυχίο αεροναυπηγικής ή συναφές είναι πρόσθετο προσόν, ίσως όμως όχι καθοριστικό. Επιπλέον απίστευτες απαιτήσεις για σωματικά προσόντα, εξαιρετική υγεία κλπ.

2. Ειδικοί χειριστές εξοπλισμού πειραμάτων κλπ. Ανάλογα με το πείραμα, πτυχίο πολυτεχνείου, φυσικών επιστημών, βιολογίας-βιοχημείας, και συνήθως ερευνητική δραστηριότητα επιπέδου διδακτορικού. Η επιλογή μπορεί να περνάει από την ESA ή από τον διοργανωτή της έρευνας. Επίσης πολύ καλή υγεία κλπ.
 
B737Mech":3h6hpbn1 said:
Εύχομαι καλή επιτυχία στις επιλογές σου.
Από εμένα μόνο μια επισήμανση - ερώτηση:

Έχεις σκεφτεί σε ποια χώρα θα ψάξεις για δουλειά και ποιες είναι οι προοπτικές εργασίας στη χώρα που θα διαλέξεις;

Πέντε χρόνια σπουδών - 5 αν δε πέσεις σε απεργίες & καταλήψεις - είναι πολλά για να χαραμίσεις.
Θα σου πρότεινα να ψάξεις πολύ το θέμα εργασίας - αν δεν το έχεις κάνει ήδη - προτού πάρεις το δρόμο αυτό, για να προλάβεις τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις.
Αυτο ξαναπεστο φιλε..Γιατι στα 18 το μυαλο "πεταει".Και κρινω απο το δικο μου εαυτο, μπηκα στους μηχανολογους με το ονειρο της αεροναυπηγικης που 4 χρονια μετα εχει εξατμιστει απο οτι εχω περασει σε ολο αυτο που λεμε "ελληνικο πανεπιστημιο"..
Σε αυτη την ηλικια σκεφτεσαι το στοχο και οχι τις συνθηκες (δουλεια,χωρα,προοπτικες κλπ).


Γι αυτο συμβουλευω το φιλο που ρωταει να κατεβει λιγο στα εγκοσμια (εντελως φιλικα και με μια δοση χιουμορ) και να σκεφτει τις εναλλακτικες του επιλογες.Δεν γινεται αγαπητε να ξεκινησεις τις σπουδες του πολυτεχνειου (στις οποιες θα δεινοπαθησεις) με στοχο καριερα στην αεροδιαστημικη.Μπορει να ξεκινησεις για αεροναυπηγος και να καταληξεις να φτιαχνεις ανεμογεννητριες(σορυ αν σε προσγειωνω καπως αποτομα).Ειναι καλο να εχεις ονειρα αλλα οι δυσαρεστες εκπληξεις παντα υπαρχουν λιγο ή πολυ.Γι αυτο σκεψου να μπεις σε μια σχολη που πρωτον θα ενδιαφερει και δευτερον θα σου δινει πολλες επιλογες.

αυτα!
 
Θα γυρίσω το θέμα για λίγο στη.. γη, για να σχολιάσω τα γραφόμενα του z_pilot.

Φίλε μου, διαφορετικές οι εμπειρίες του καθένα από το ελληνικό πανεπιστήμιο και σεβαστή η παρατήρηση σου, αλλά θέλω να κάνω ένα σχόλιο γιατί σε βλέπω αρκετά απαισιόδοξο.

Η αεροπορική βιομηχανία είναι μια βιομηχανία σαν όλες τις άλλες. Όσο κορυφαία είναι η EADS στον χώρο της, άλλο τόσο είναι και η Vestas και η Coca-Cola και η.. John Deere. Θέλω να πω πως ενώ στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται σαν κάτι πολύ ελιτίστικο, στις χώρες-κατασκευαστές είναι μια ακόμα δουλειά. Χιλιάδες μηχανικών απασχολούνται, από το R&D μέχρι την παραγωγή. Οι γνώσεις που προσφέρουν τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι υπερ-αρκετές για να δουλέψει κάποιος, όπως και γνωρίζω ανθρώπους που το έκαναν. Σίγουρα, οι ντόπιοι προηγούνται αποκλειστικά και μόνο λόγω.. εθνικότητας, αλλά σε επίπεδο γνώσεων και σπουδών δεν υπάρχει διαφορά, για να μην πω πως θεωρώ τις σπουδές στα ελληνικά πολυτεχνεία πιο ολοκληρωμένες.

Φυσικά και υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα, αλλά το γνωστικό επίπεδο νομίζω πως είναι πολύ καλό στην Ελλάδα. Για να το διαπιστώσω κι εγώ, έπρεπε να βγω στο εξωτερικό και να κάνω τις συγκρίσεις.

Αυτά τα λίγα. :)
 
Καλησπέρα

Θα είμαι από Σεπτέμβριο μαθητής β λυκείου και έχω αρχίσει να σκέφτομαι για το μέλλον μου.Είμαι ανάμεσα σε 13 συνολικά σχολές :P .Μία απο αυτές είναι :Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών στην Πάτρα.Αλλά είδα ότι υπάρχει και κάτι παρόμοιο στην σχολή Ικάρων...Ποία η διαφορά??? Επειδή αυτή τη στιγμή έχω αρχίσει να ψάχνω δεν ξέρω σχεδών τίποτα παρά μόνο το γενικό...Τί θα κάνω ακριβός??? Από Ικάρων ξέρω ότι είσαι μηχανικός(δηλαδή να φτιάχνω- συντηρώ αεροπλάνα).Απο την σχολή στην Πάτρα τι θα κάνω???Ευχαριστώ εκ τον προτέρων
 
Φιλε μου καταρχας το ερωτημα ειναι, εσυ τι θελεις να κανεις; Πρωτα πρεπει να απαντησεις σε αυτο και μετα να κοιταξεις για σχολες :wink:
Τα υπολοιπα εχουν αναφερθει εκτενως σε αυτο το θεμα https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?f=63&t=4295.
Διαβασε το και αν εχεις αλλες αποριες εδω ειμαστε :)
 
Re: Καλησπέρα

Faliraki":28z8fy26 said:
Από Ικάρων ξέρω ότι είσαι μηχανικός (δηλαδή να φτιάχνω- συντηρώ αεροπλάνα).Απο την σχολή στην Πάτρα τι θα κάνω?
  • Από Ικάρων θα είσα αξιωματικός της Π.Α. Στο μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας σου θα συντονίζεις την συντήρηση αεροσκαφών και θα διοικείς κλιμάκια και μονάδες με αντίστοιχο αντικείμενο.
  • Αν τα πράγματα συνεχίσουν όπως σήμερα και εσύ παραμείνεις στην Ελλάδα, ως απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής Πατρών θα ασχολείσαι με μελέτες κεντρικών θερμάνσεων, αδειοδοτήσεις βιομηχανιών, σύμβουλος ISO 9000 κλπ. Και πάλι τυχερός θα είσαι, γιατί έχουμε κάπου 12 μηχανικούς για κάθε 1000 άτομα και αυτό δεν αλλάζει εύκολα.
 
Re: Καλησπέρα

sv1xv":43ch75ey said:
Από Ικάρων θα είσα αξιωματικός της Π.Α. Στο μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας σου θα συντονίζεις την συντήρηση αεροσκαφών και θα διοικείς κλιμάκια και μονάδες με αντίστοιχο αντικείμενο.

Και αυτό ακόμα σχετικό είναι... μπορεί να επιλέξει ειδικότητα "Εγκαταστάσεων" και να ασχολείται με κτίρια :lol: ή και Τ/Η (ηλεκτρονικά/επικοινωνίες). Πάντως σε γενικές γραμμές φίλε faliraki, όπως σου τα είπε ο sv1xv είναι τα πράγματα.
 
καλησπέρα σε όλους. Νέο αίμα στους κύκλους του φόρουμ. Δεν ήξερα ότι υπήρχε τέτοιο φόρουμ. Τυχαία το ανακάλυψα και για άλλο λόγο. Αλλά στο θέμα. Από ΤΕΙ μηχανολογίας στον τομέα της αεροναυπηγικής ξέρετε αν υπάρχουν επαγγελματικά δικαιώματα ικανά να ανταγωνιστούν απόφοιτους ΑΕΙ? Το κουβέντιαζα με έναν καθηγητή μου και μου είπε πως καλό θα ήταν να κοιτάξω τις κατατακτήριες αλλά μετά πάει πολύ πίσω(βάλε και θητεία στην αεροπορία) και διάβασα στο θέμα ότι μετά από μία ηλικία δύσκολα σε παίρνουν. Αν
 
Top