Volotea στην Ελλάδα

• Thread starter Thread starter EFL
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Φαντάζομαι πως αν υπάρχει κίνηση για 9 daily της Α3-ΟΑ κάτι θα μπορέσει να τσιμπήσει με τα 4w. Υπάρχει αρκετό p2p traffic και αρκετός κόσμος που είναι τσαντισμένος με την Α3. Για να πω την μαύρη αλήθεια την Vueling περίμενα αλλά και η Volotea καλή είναι.

A3970":kix3mpw1 said:
spotterakis":kix3mpw1 said:
-Πως θα ανταγωνιστεί με 4w τα 5daily της Α3;

9xDaily θες να πεις (τα 7 με Α32S!!!) :great:

Εχεις δίκιο, τα υπολόγισα σε πιο low-season καλοκαιρινούς ρυθμούς...

Nick,γιατί ο κόσμος ειναι τσαντισμένος με την Α3-ΟΑ? Μη μου πείς λογω τιμών διότι και η Volotea δεν μπαίνει για να χάσει αλλά για κερδισει άρα δεν θαχει μόνιμα χαμηλές τιμές. Δεν ξερω αν η VY θα έκανε τέτοια ριψοκίνδυνη κίνηση, κι αν δεν απατώμαι οι τιμές της είναι αρκετές υψηλές,,Μήπως τελικά κάποια στιγμή την έκπληξη την κάνει η FR που ήδη εχει μπει στα δρομολόγια εσωτερικού;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ούτε η Volotea ούτε καμιά άλλη δεν ήρθε για να χάσει. Ίσως το μοναδικό όφελος να είναι ότι θα δώσει αρκετά χαμηλές τιμές στην αρχή μέχρι να την μάθει ο κόσμος. Όσο για την VY νομίζω ότι έκανε πολύ ποιο τολμηρές απόπειρες την χρονιά που μας πέρασε και μάλλον σε καλό της βγήκαν. Οι τιμές της ήταν αρκετά καλές φέτος ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι και με σχετικά καλές πληρότητες. Πάντως πιστεύω ότι της έκατσε καλά γιατί έκανε και connections οπότε είχε και through pax. Η FR γιατί να είναι έκπληξη αφού έχει ήδη βάση στην Αθηνά. Καλό θα είναι να μην υπολογίζουμε εκεί διότι η ιστορία μας έχει δείξει ότι η FR είναι Κυριακής χαρά – Δευτέρας λύπη. Σχετικά με την Α3 η απάντηση μου θα είναι δυστυχώς πολύ μονότονη. Ο κόσμος δεν είναι ευχαριστημένος για διάφορους λόγους άλλοι δίκαιοι και άλλοι άδικοι. Φυσικά και οι τιμές τα τελευταία χρόνια ήταν σε εξωφρενικά επίπεδα. Επιπλέον στην συνείδηση του κόσμου η Α3 ταυτίζονταν με κάτι άλλο από αυτό που είναι τώρα. Το κερασάκι στην τούρτα είναι φυσικά η τραγική κατάσταση στον σταθμό της Αθήνας. οπότε γιατί όχι Volotea 8)

Και τα δρομολόγια για το 2015.
Μπάρι - Αθήνα από τις 1 Ιουνίου 2 φόρες την εβδομάδα.
Μπάρι - Σκιάθος από τις 30 Ιουνίου 1 φορά την εβδομάδα ( από 28 Ιουλίου 2 φόρες την εβδομάδα.
Παλέρμο - Αθήνα από τις 26 Ιουνίου 2 φόρες την εβδομάδα
Βενετία - Αθήνα από τις 3 Απριλίου 2 φόρες την εβδομάδα (από τις 29 Μαΐου 3 φόρες την εβδομάδα )
Βενετία - Θεσσαλονίκη από τις 25 Ιουλίου 2 φόρες την εβδομάδα.
Βενετία - Ζάκυνθος από τις 25 Ιουλίου 1 φορά την εβδομάδα (2 εβδομαδιαίως από τις 28 Ιουλίου)
Έχουν αναφερθεί στο παρελθόν νέες διαδρομές:
Μπορντό - Κέρκυρα από τις 19 Απριλίου 1 φορά την εβδομάδα (2 εβδομαδιαίως από τις 1 Ιουλίου)
Νάπολη - Ηράκλειο από τις 30 Ιουνίου 1 την εβδομάδα
http://airlineroute.net/2014/10/22/v7-s15update2/

Αθηνά- Σαντορίνη
ATH-JTR (από τις 29 Μαΐου ) .Από τον Ιούλιο θα έχει 4 φόρες την εβδομάδα.

η Volotea θα προσφέρει συνδέσεις προς 12 ελληνικούς προορισμούς: Ανάμεσά τους, νέες συνδέσεις της εταιρείας από την Ιταλία προς τα ελληνικά νησιά, καθώς και πτήσεις που θα συνδέουν την Αθήνα με πόλεις της Ιταλίας (Βενετία, Παλέρμο, Μπάρι και Πίζα/Τοσκάνη) και με τη Σαντορίνη. Για το 2015, η ελληνική αγορά θα είναι η αγορά που θα παρουσιάσει την υψηλότερη ανάπτυξη για την εταιρεία, με αύξηση της τάξης 60% σε σύγκριση με το 2014, με περίπου 140.000 αεροπορικές θέσεις.

http://www.news.gr/travel/oti-neo/artic ... eia-e.html
GP707 έχεις δίκιο,την άλλη φορά θα προσέχω.

VOLOTEA Ακύρωση πτήσεων Θεσσαλονίκη (SKG)-Μάρκο Πόλο, Βενετία (VCE)

Σήμερα ενημερώθηκα με mail απο την Volotea για τεχνικούς λόγους η κρατηση μου για τη πτήση "V71329 03/09/2015 Θεσσαλονίκη (SKG)-Μάρκο Πόλο, Βενετία (VCE) 02:30 - 03:30" ακυρωθηκε λόγω ακύρωσης της πτήσης.
Μου προσφέρουν εκπτωτικό κουπονι 25 euro καθώς και επιστροφή του συνολικόυ ποσού π είχα πληρώσει για την κράτηση.
Για το συγκεκριμένο ταξίδι έχω επίσης κάνω κράτηση εισιτηρίων τρένων καθώς και ξενοδοχείου για την συγκεκριμένη ημερομηνία καθώς και έχω προπληρώσει εισιτήριο για μια εκδήλωση.
Απο μια αναζήτηση στο website βλεπω πως εχει αλλαξει και δεν συμπεριλαμβάνει πλεον τον προορισμο θεσσαλονικη στο δρομολογιο της και στους προορισμούς της.(Που τοσο καιρο διαφήμιζε για το χαμηλό ναυλο Θεσσαλονικη-Βενετια.)
https://www.volotea.com/el/destinations/
Δεν θα πρέπει να μου προσφέρει μια εναλλακτική πτήση?

Re: VOLOTEA Ακύρωση πτήσεων Θεσσαλονίκη (SKG)-Μάρκο Πόλο, Βενετία (VCE)

Οχι απο τη στιγμη που σου επεστρεψε τα χρηματα κι ενημερωθηκες δεν χρειαζεται να σου προσφερει καμια ενναλακτικη πτηση

Δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντί σου, πέρα από το να σου επιστρέψει την αξία του εισιτηρίου, δεδομένου ότι η ενημέρωση για την ακύρωση έγινε σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 14 ημερών από την ημερομηνία του ταξιδίου. Η προσφορά εναλλακτικής και το κουπόνι των €25 είναι θέμα καθαρά πολιτικής «καλής θελήσεως».

Είστε σίγουροι ότι δεν θα έπρεπε να προσφέρει και rebooking σε άλλη πτήση (βέβαια χωρίς επιστροφή των χρημάτων); Τουλάχιστον έτσι το διάβασα επανειλημμένα σε άλλα internet forums. Δηλ., ότι υπάρχει συμβόλαιο μεταφοράς και ότι δικαιούσαι και εναλλακτική πτήση (ακόμα με άλλη εταιρεία). Εφόσον η ενημέρωση ήτανε περισσότερο από 14 μέρες πριν από την πτήση δεν δικαιούσαι όμως τα 250-600 Ευρώ αποζημίωση.

Είχα κι εγώ τέτοιες περιπτώσεις (με την Swiss, όταν σταμάτησε τη πτήση για Θεσσαλονίκη, με την Α3, όταν πέρσι σταμάτησε το SKG-BRU ήδη αρχές Οκτωβρίου κλπ.), και πάντα είχα και την δυνατότητα της αλλαγής σε άλλη πτήση.

Και αυτό forum είναι.Κάλεσε τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.