WARSAW

• Thread starter Thread starter valentinovissi
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

valentinovissi

Concorde-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
RYR
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LCLK
Με παροτρυση του Θαναση ανοιγω το τοπικ αυτο γιατι παω οικογενειακος διακοπες στην Βαρσοβια και θελω να μαθω οσο το δυνατο περισσοτερα για την πολη αυτη(καλο ντοπιο φαγητο).Θα παμε και στο Αουσβιτς οποιος εχει παει ας μου πει και καποιες λεπτομερειες.

καλήμερα Βαλέντινο και 1000 συγνώμη που τώρα σου γράφω (μιας και χθες που είδα το μνμ σου ήμουν μεθυσμένος, και μετά είχαμε 12 ώρες διακοπή ρεύματος)

καταρχήν σας προτείνω, με το που φτάνετε Βαρσοβία, να πάρετε το τρένο για Κρακοβία

Από Βαρσοβία μπορείς να πας με αεροπλάνο (H LOT έχει εισιτήρια από 30 ευρώ το άτομο o/w), ή με το τρένο Intercity 2 1/2 ώρες και 35 ευρώ ή το απλό 3 ώρες και 10 ευρώ.

στην Κρακοβία η διαμονή ποικίλει ανάλογα τα γούστα. μπορείτε να μείνετε σε κανένα hostel με τιμές από 4 ευρώ το άτομο, φοιτητικές εστίες από 30 ευρώ το τετράκλινο δωμάτιο με κουζίνα και μπάνιο και ξενοδοχεία που εκεί πάνε ανάλογα με τα γούστα.

από την Κρακοβία για το Auschwitz (Oswięcim) υπάρχουν τρένα κάθε μισάωρο, 2 ώρες με τιμή εισιτήριου τα 2 ή 4 ευρώ (δε θυμάμαι ακριβώς, τη παρασκευή θα κάνω το δρομολόγιο και θα τσεκάρω)

για φαγητό σου προτείνω την αλυσίδα εστιατορίων Chłopskie Jadło, το εστιατόριο αυτό φτιάχνει παραδοσιακό πολωνικό φαγητό χωρίς να μπαίνουν διάφορα μη πολωνικά είδη (πχ τηγανίτες πατάτες, κέτσαπ, κοκα κολα κτλ κτλ)

λόγικά θα έχεις και άλλες απορίες, για αυτό αν μπορείς πες μου πάνω κάτω το πρόγραμμά σου να σου το ετοιμάσω, μιας και πρέπει να βγω γιατί έχω να πάω κολυμβητήριο

περειμένω!

Λοιπον Θαναση , παμε Βαρσοβια στις 18 Αυγουστου μεχρι 25 , 7 νυχτες, κλεισαμε στο Metropol στην Βαρσοβια πολυ καλο ακουω και κεντρικο ειναι και σχετικα φτηνο (450ευρα) .Για το φαγητο επιμενω γιατι μαζι μου ειναι ολοι καλοφαγαδες (εκτος εμενα :D ) και θα θελουν καλο παραδοσιακο φαγητο.Α και για το Αουσβιτς οταν πας θελω ολες τις λεπτομερειες ολοκληρη ΑΝΝΑ πηγε :)

Φίλε valentinoτετοιε το στρατόπεδο Auschwitz αποτελειται απο μια κεντρικη εισοδο που βρισκεται η reception και διαφοροι μικροπωλητές με σουβενιρ και υστερα απο αυτο εκτεινονται δεκαδες κτηρια το καθενα απο τα οποια ηταν για διαφορετικη χρηση. Γυρω απο αυτα τα κτηρια εχει ραγες οπου το τρενο εφερνε τους κρατουμενους. Προκεται να δεις σαπουνια απο λιπος ανθρωπου, μαλλια γυναικων (το λεω γιατι δεν θυμαμαι αν ειχε και αντρων), οστα, και ολα αυτα αν θυμαμαι καλα ειναι μεσα απο μια βιτρινα. Επιπλεον μπορεις να δεις κρεματορια, τοιχους οπου εστηναν ανθρωπους και τους πυροβολουσαν εν ψυχρω, αιθουσες που εβαζαν αεριο (δεν ξερω πως τις λενε), καθως και τα ονοματα των ανθρωπων που βρεθηκαν εκει και ειχαν το μοιραιο τελος.Επισης θα δεις και τους ανοιχτους χωρους οπου τους εβαζαν να δουλευουν καταμεσημερο στον ηλιο. Αυτα και αλλα πολλα σιγουρα τα οποια δεν θυμαμαι αφου εχω να επισκεπτω το μερος 5 καλοκαιρια. Σημειωτεον οτι ειμαι 99% σιγουρος οτι απαγορευται η φωτογραφιση...κατα 1% μπορει και να μην θυμαμαι αλλα για καποιο λογο δεν εχω ουτε μια απο κει.. Αυτα απο μενα και αν κανω καποιο λαθος να με διωρθωσει ο Θανασης οπου μενει εκει περισσοτερο απο μενα. :wink:

Eυχαριστω emilek θελω οπωσδηποτε να παω εκει γιατι διαβασα πολλα γι αυτο τον τοπο.

Βαρσοβία δεν έχω πάει, έχω πάει όμως Κρακοβία. Από φαγητά, να δοκιμάσεις "Πιρόγκι" οπωσδήποτε!!!!! Στο Άουσβιτς απ' όσο θυμάμαι απαγορεύεται η φωτογράφηση στους εσωτερικούς χώρους του μουσείου κ έχει συγκεκριμένες ώρες guided tour. Πρόσεχε μη σε κλέψουν, γιατί εκεί σε κλέβουν και σου κλείνουν και την τσάντα και δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Εμένα μου κλέψαν την ψηφιακή στο τέλος του ταξιδιού και έμεινα χωρίς φωτογραφίες :cry: , μόνο μερικές από τις ομαδικές που βγήκα με τις φωτογραφικές από την παρέα μου...

Μια μικρή διόρθωση μόνο... Λέγονται Πιερόγκι και ναι... είναι καταπληκτικά!

λοιπόν το εισιτήριο κάνει 3 ευρώ (το τρένο για το Auschwitz), το μουσείο λειτουργεί από της 8 το πρωί μέχρι της 1900 το βράδυ με τιμή εισιτηρίου 25 ζλότυ ή 18 το φοιτητικό (αν θέλετε να πάτε με γκρουπ ξένων με ξεναγό βάλτε κάνα 15άρι ζλότυ παραπάνω). η απλή ξενάγηση (μόνος σου) χρειάζεται 3 1/2 ώρες για να δεις τα βασικά δηλαδή Auschwitz και Birkenau.

τώρα για WAWA, πολλά δε μπορώ να σου πω μιας και εκεί πηγαίνω για 2 άντε 3 μέρες στην θεία μου. για καλό πολωνικό φαγητό όπως σου είπα Chlopskie Jadlo και για καταπληκτικά pierogi στο Pierogarnia

για μουσεία θα σου πω ποιο μετά μιας και έχω να κάνω μια μικρή δουλίτσα

Η μοναδικη απορια της μανας.<Φθηνα καταστηματα για ρουχα?> :lol: Και γενικα ειναι φθηνη χωρα ?

να σου πω, η μητέρα μου στέλνει 300 ευρώ το μήνα, και ζω άρχοντας, φαγητό πληρώνω από 3 ευρώ το σετ (σούπα, κύριος πιάτο, χυμός/μπύρας) με μαξ που δίνω τα 4 με 6 ευρώ (μιλάμε για μικρά, οικογενειακά εστιατόρια)

τώρα για ρούχα, χμμμμ, στην Βαρσοβία, δίπλα στο σταθμό των τρένων υπάρχει ένα τεράστιο κτήριο (σε στυλ The Mall) με διάφορες εταιρίες μέσα (ρούχα, ηλεκτρονικά, βιβλία κτλ κτλ). Αυτό που παρατήρησα πολλές φορές οι τιμές είναι παρόμοιες με τις ελληνικές, αλλά όταν το κατάστημα κάνει εκπτώσεις, κάνει εκπτώσεις και όχι -5% που έχουν στην Ελλάδα. πχ έτυχε να πάρω Levis που είχαν έκπτωση 80%, νομίζω πως έσκασα γύρω στα 10 ευρώ.

γενικά στο θέμα shopping ρούχων θέλει ψάξιμο
οι μπύρες (οι διάσημες) αυξήθηκαν σε σχετικά μεγάλο ποσοστό
οι βότκες παραμένουν ακόμα σε πολύ χαμηλά επίπεδα (μια καλή βότκα 0,7 κάνει γύρω στα 10 ευρώ)