Windows XP SP3 & Vista SP1

• Thread starter Thread starter Pocopico
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Windows XP vs Windows Vista

• Windows Xp

Votes: 7 63,6%
  • Windows Vista

Votes: 4 36,4%
  • Windows Server 2003

Votes: 0 0,0%
  • Linux any Distribution

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    11
flightnumber":3vel4w49 said:
Και όχι μόνο οι επαγγελματικές, και ο newbie user με windows θα ξεκινήσει. Καθώς όλα είναι πολύ απλά. Επίσης είναι το μόνο σύστημα που πέτυχε με τόσες λίγες γνώσεις υπολογιστών κλπ, να μπορείς να εξεληχθείς τόσο γρήγορα! Λέμε, λέμε για τον Μπίλ. Αλλά είναι πανέξυπνος!

Η λέξη εξέλιξη είναι εντελώς σχετική. Αν εννοείς το να εξελιχθείς στο να κολλάς ιούς και trojan συμφωνώ απόλυτα :)
Παρότι δεν είμαι και πολύ φίλος των Windows, θεωρώ οτι ο Bill Gates είναι ένας πανέξυπνος ανθρωπος. Μόνο και μόνο επειδή έχει καταφέρει να κάνει τα Windows το πλέον διαδεδομένο OS λέει πάρα πολλά.
Τέλος θα διαφωνήσω μαζί σου για το ότι ένας newbie χρήστης χρειάζεται τα windows για να ξεκινήσει απο κάπου. Πλέον υπάρχει και το Ubuntu (http://www.ubuntu.com) που πραγματοποιεί αυτό που υπόσχεται σε ότι αφορά το user friendly. Και επιπλέον δεν κολλάει ιούς 8)

Πολύ απλά εννοώ, ότι μπορείς να μάθεις πχ να χρησιμοποιείς τις βασικές λειτουργίες του όφισ σε 1 μήνα. (Και τόσα άλλα) Να συνδέσεις μια κάμερα και να αρχίσεις να κάνεις videoconference. (μέσα σε 1 λεπτό)
Μετά, να γίνω και λίγο δικηγόρος του διαβόλου (αν και άγιες μέρες :) ), εντάξει είναι πιο σίγουρο το Λίνουξ, αλλά ένας που θέλει να φτιάξει ένα τροικό (για να βλάψει, ή απλά και για διαφημίσεις ή ακόμα και για να παίξει), θα το φτιάξει για να "χτυπίσει" το 5% των υπολογιστών ή το 90? Θα το κατεβάσω το ούμπουντου, και τα ξαναλέμε. :P

Δοκίμασε και το kubuntu που είναι ένα ubuntu αλλά με το ΚDE αντί το Gnome

Για τις διάφορες διανομές linux υπάρχει και η εφαρμογή wine μέσα απο την οποία μπορείς να τρέχεις εφαρμογές windows. Μπορείς κανονικά να κάνεις setup ένα msoffice ή ένα visio για παράδειγμα και να το κάνεις integrate με το linuxάκι σου. Έτσι και σταθερή πλατφόρμα έχεις και τρέχεις και εφαρμογές που χρειάζεσαι. 8)

Τα windows user friendly??? εντελώς σχετικό....

Αν η πρώτη σου επαφή με PC είχε Linux τότε μια χαρα user friendly θα ήταν και τα Linux...

Προσωπικά η πρώτη μου επαφή ήταν με το DOS 5.0...

Οπότε και όταν χρησιμοποίσα μια έκδοση τουRED hat νομιζώ το 3.0 και αυτή ήταν σε command prompt κ όχι windows based.

Αν κατσεις και μάθεις τις εντολές μετα ολά είναι user friendly.

Μοναδική εξαίρεση τα scriptakia που εκει οντος υπήρχε θέμα αλλα οχι πια... αφου οι περισοτεροι drivers στο Linux ειναι πλέον αυτοματοποιημενοι..

Re: Windows XP SP3

Παιδιά κάπου διάβασα, ότι έρχεται το SP3 και ότι είναι τρομερό!!! και κυρίως γρήγορο!
Αυτοί που "αλλαξοπίστησαν" και βάλαν βίστα, κάτι μου λέει ότι θα ξαναεπιστρέψουν στα XP!!!
Βασικά εγώ δεν έχω δεί και κανένα ικανοποιημένο από αυτό το καινούριο λειτουργικό, είναι όλο προβλήματα...

Για να δούμε... έχω και τα δύο λειτουργικά (σε διαφορετικά PCs βέβαια), όντως έχω προβληματάκια με τα Vista αλλά και εκεί αναμένεται service pack. Πάντως όσοι έχουμε XP, απλά και μόνο βάζοντας SP3, με τον Η/Υ μας να είναι γεμάτος "σκουπίδια" στη registry (εκτός από τους πρόσφατα διαμορφωμένους), δε νομίζω να λύσουμε τα θέματα ταχύτητας. Χώρια που τo -ομολογουμένως εντυπωσιακό- Aero (ή κάτι σαν το Aero, γιατί κάτι τέτοιο άκουσα θα περιέχει το SP3) δεν θα τρέξει ξαφνικά σε ένα P4 απλού πυρήνα με 512-1024 ΜΒ RAM, με κάρτα γραφικών 128 MB ή τουλάχιστο δεν θα είναι τόσο εντυπωσιακό όσο στα Vista. Μακάρι τα Vista να λύσουν το πρόβλημα memory consumption και νομίζω πως τα υπόλοιπα διορθώνονται (ή ας μας κάνουν δώρο με κάθε αγορά Vista 2-3 GB επιπλέον RAM :twisted: ).

Το SP1 για τα Vista είναι διαθέσιμο για κατέβασμα, αλλά δυστυχώς η ελληνική έκδοση θα αργήσει μέχρι το Μάιο. :roll: :x

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=878974

Όσοι διαθέτετε αγγλικά Vista και το έχετε κατεβάσει πείτε και σε μας τους υπόλοιπους, βελτιώνει τίποτα; Όχι ότι έχω πρόβλημα με τα δικά μου Vista (ίσως είμαι από τους λίγους) αλλά αν είναι να... φυσάνε, why not?

Κανένα νέο προς το παρόν για το SP3 των XP.

Μήπως να προσθέταμε στον τίτλο του θέματος και το "Vista SP1"?

Στο laptop έχω τα Vista και στο Dekstop PC τα Xp σε dual Boot με τα Ubuntu. Οπότε, κατέβηκε και το SP1 στα Vista, και κατέβασα χειροκίνητα από το site της Microsoft τα SP3 RC2. Οπότε, οι απόψεις μου:

Windows Vista SP1: Έχουν βελτιωθεί πολλά πράγματα. Βασικά το βλέπω ταχύτερο στις λειτουργείες πια (δεν εννοώ το boot, αυτό έμεινε το ίδιο αργό), όλα ανοίγουν γρηγορότερα και πιο ομαλά. Όσο για drivers, μόνο να σας πω, ότι έπαιξα ένα παιχνίδι που δε το έπαιζε χωρίς τα SP1.

Windows XP SP3 RC2: Δεν είμαι ευχαριστήμενος.Το διακρίνω λίγο πιο αργό από όσο ήτανε με τα SP2. Να μου πεις, ακόμα είναι RC2, οπότε θα κάνουν και άλλη δουλειά, αλλά χρειάζεται περισσότερη, γιατί αν είναι έτσι, θα γίνουν χειρότερα τα XP από ότι είναι μέχρι τώρα.

Conclusion? Ubuntu και πάλι Ubuntu, χωρίς κανένα πρόβλημα και τα διάφορα κολλήματα των Windows :).