www.airlinequality.com - τέτοια διαφορά?

• Thread starter Thread starter makedonas
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
"Βραβεία" Skytrax

Μετά την επιβράβευση των "επιβατών", τώρα και το ίδιο το Skytrax (αυτοπροσώπως) βραβεύει την Αιγαίου ως "Καλύτερη Περιφερειακή Ευρωπαϊκή Εταιρεία", ενώ τα διάσημα Aegean Girls ως "BEST CABIN CREW για την Νότια Ευρώπη" (σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της Aegean), ενώ σύμφωνα με τη Skytrax αναφέρονται ως τρίτες στην Ευρώπη... Για την ιστορία, καλύτερη αεροπορική εταιρεία για τη Νότια Ευρώπη, αναδείχθηκαν οι Τουρκικές Αερογραμμές... :roll:

Για περισσότερες λεπτομέρειες (και προβληματισμό):
http://www.worldairlineawards.com/
http://www.worldairlineawards.com/Award ... aff-09.htm
http://www.aegeanair.com/news.aspx?newsItem=171

Ειναι πρωτη η THY γιατι προσφερει adventure... σε προσγειωνει πριν φτασεις στο αεροδρομιο! τωρα οι δικες μας οι απολυτως ασφαλεις και ξενερωτες εταιρειες τι να κανουν!!! Δεν εχει αδρεναλινη η πτηση. Ξερεις οτι θα φτασεις σωος κ αβλαβης...

Σωστα...!Αν δεν εχεις ενα θανατηφορο ατυχημα καθε 6 χρονια τι να το κανεις,δε μετρας ρε παιδι μου στην αεροπορια!Δε κερδιζεις και αυτη τη τσαμπα διαφημιση...Τι τα εδωσαν και αυτοι τα λεφτα στον star του hollywood!Δε τα κρατουσαν?Αφου μετα και η κυρα Σουλα"εις το χουριο"εμαθε για την ΤΗΥ!

Κύριοι, να πετάτε με δόσεις το δηλητήριο, μην καταλήξει τοξικό και για εσάς τους ίδιους...
Και όλα αυτά γιατί τόλμησαν να μην ανακηρύξουν τον "Εθνικό Αερομεταφορέα" μας σε #1 Παγκοσμίως! Ενώ φυσικά συνωμότησαν οι μασώνοι για να βγει πρώτη η Aegean και οι ανθέλληνες εβραιοαμερικάνοι του φιλότουρκου Ομπάμα για να βγουν πρώτες και οι Τούρκικες!

I got news for you: τα αγαθά reviews κόποις κτώνται και με το στανιό δεν πείθεται κανείς....

Αφήστε λοιπόν το Νοστράδαμο και το Λιακόπουλο στην άκρη -Ιδίως οι κύριοι της Ολυμπιακής (ονόματα δε λέμε), τώρα με τον νοικοκύρη το νέο καπετάνιο να αρχίσουν να τραβάνε κουπί μπας και ανακτήσει το χαμένο της κύρος η εταιρεία. Τέρμα τα τσαμπουκαλίστικα βερεσέδια και οι απανωτές απεργίες.

Όσο για τα θέματα ασφαλείας που μας έχετε ζαλίσει το Δία με την ΟΑ, ρίξτε μια ματιά στο http://www.flightsafe.co.uk/public/safetyscores.html :wall:

@ Cyverius

Ειδικά όσον αφορά τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, νομίζω ότι έχουν εκφραστεί και στο παρελθόν κάποιες αμφιβολίες αναφορικά για την αντικειμενικότητα που τη διακρίνει (φιλτράρισμα αρνητικών αναφορών για συγκεκριμένες εταιρείες), όπως επίσης έχω κι εγώ πολλές αμφιβολίες για τα συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής των εταιρειών. Από κει και πέρα, κανείς δε μίλησε για ΟΑ.

Κατ' εμέ, τα αγαθα reviews δεν αποκτούνται μόνο με κόπους...

Φιλε cyverius κανενας δεν αναφερθηκε στο να βγει η ΟΑ πρωτη,ουτε γιατι η Α3 πηρε τη θεση που πηρε...Αλλα η ΤΗΥ κατα τη ταπεινη μου γνωμη,αν με αφηνεις να την εκφρασω,δεν αξιζει να ειναι εκει που ειναι...

Το γιατι μπορουμε να το συζητησουμε και σε ΠΜ.
Α!Και δεν ειναι σωστο να πεταμε κατι ετσι..Χωρις ονοματα..Αααααν εχουμε κατι να πουμε,με ονοματα σε παρακαλω...!

Αφήστε λοιπόν το Νοστράδαμο και το Λιακόπουλο στην άκρη -Ιδίως οι κύριοι της Ολυμπιακής (ονόματα δε λέμε), τώρα με τον νοικοκύρη το νέο καπετάνιο να αρχίσουν να τραβάνε κουπί μπας και ανακτήσει το χαμένο της κύρος η εταιρεία. Τέρμα τα τσαμπουκαλίστικα βερεσέδια και οι απανωτές απεργίες.

Θεμιτή η ανταλλαγή ετερόκλιτων απόψεων, άλλωστε το forum γι'αυτό το λόγο υπάρχει. Σε αντίθεση όμως φερ'ειπείν με τον κομμουνισμό στη δημοκρατία ο διάλογος είναι υποχρεωτικός, αλλά η ομοφωνία προαιρετική. Έτσι, τυγχάνει να μη με βρίσκει σύμφωνο η υποβάθμιση επιτευγμάτων άλλων εταιρειών, επειδή η δική μας "αγαπημένη" δεν έχει κατορθώσει να παρέχει ένα σταθερά ποιοτικό προϊόν επαγγελματικής εξυπηρέτησης.

Οι ΟΑ αναφέρθηκαν παραπάνω, σε αντιδιαστολή με την Αιγαίου και τις Τουρκικές. Αυτό που δεν έχετε προφανώς καταλάβει, είναι ότι η Skytrax ΔΕΝ δίνει τα αστέρια της μόνο με βάση τα -εξ ορισμού υποκειμενικά- reviews των δυσαρεστημένων πελατών (που σωστά δημοσιεύονται) αλλά πρόκειται για εξειδικευμένη εταιρεία research, με ολόκληρη μεθοδολογία κριτηρίων απόδοσης. Είναι βασικό, αλλά ΔΕΝ αρκεί ΜΟΝΟ να πηγαίνεις ασφαλώς τον πελάτη από το Α στο Β (πολυδιαφημισμένη τάχα μου η ασφάλεια της ΟΑ, αλλά είδατε ότι δεν παίρνει και το υψηλότερο rating - μύθος τα περί "ασφαλέστερου αερομεταφορέα παγκοσμίως"). Μετράει και η εξυπηρέτηση και τα αεροσκάφη και οι καθυστερήσεις κλπ κλπ και όλα αυτά να τα προσφέρεις με ΣΥΝΕΠΕΙΑ και όχι όποτε σου καπνίσει (κυριολεκτικά δυστυχώς για την ΟΑ). Πικρές αλήθειες, αλλά αλήθειες. Ειδικά για εταιρείες που θέλουν να λέγονται "μεγάλες" ή σοβαρές.

Τα περί tampering τα θεωρώ γιαλαντζί μύθο, όπως με την υπόθεση AGB/Alpha. Κοινώς, όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια.

ΥΓ1: Όσο για τα "ονόματα", ο θυμόσοφος λαός μας λέει ότι ο έχων τη μύγα...
ΥΓ2: Ευελπιστώ ότι σταδιακά η ΟΑ θα επανακάμψει και θα πάρει τα αστέρια που αξίζουν στο όνομα που κουβαλάει, οπότε όλοι θα είμαστε χαρούμενοι

ΥΓ1: Όσο για τα "ονόματα", ο θυμόσοφος λαός μας λέει ότι ο έχων τη μύγα...

...σφιγγεται!
Αααααμα καποιοι δε θελουν να λενε τα πραγματα οπως πρεπει,δηλαδη με το ονομα τους,δημιουργουνται παρεξηγησεις.Στη τελικη, δεν ειναι σωστο εκ μερους σου να πετας κατι ετσι για να το πεις.Και μετα βεβαια ακολουθει και αλλη μπηχτη.

Οι ΟΑ αναφέρθηκαν παραπάνω, σε αντιδιαστολή με την Αιγαίου και τις Τουρκικές. Αυτό που δεν έχετε προφανώς καταλάβει, είναι ότι η Skytrax ΔΕΝ δίνει τα αστέρια της μόνο με βάση τα -εξ ορισμού υποκειμενικά- reviews των δυσαρεστημένων πελατών (που σωστά δημοσιεύονται) αλλά πρόκειται για εξειδικευμένη εταιρεία research, με ολόκληρη μεθοδολογία κριτηρίων απόδοσης. Είναι βασικό, αλλά ΔΕΝ αρκεί ΜΟΝΟ να πηγαίνεις ασφαλώς τον πελάτη από το Α στο Β (πολυδιαφημισμένη τάχα μου η ασφάλεια της ΟΑ, αλλά είδατε ότι δεν παίρνει και το υψηλότερο rating - μύθος τα περί "ασφαλέστερου αερομεταφορέα παγκοσμίως"). Μετράει και η εξυπηρέτηση και τα αεροσκάφη και οι καθυστερήσεις κλπ κλπ και όλα αυτά να τα προσφέρεις με ΣΥΝΕΠΕΙΑ και όχι όποτε σου καπνίσει (κυριολεκτικά δυστυχώς για την ΟΑ). Πικρές αλήθειες, αλλά αλήθειες. Ειδικά για εταιρείες που θέλουν να λέγονται "μεγάλες" ή σοβαρές.

Το ταχα ασφαλεια της ΟΑ,το παραβλεπω...Στο πινακακι που μας παραθετεις μετρανε στο safety rating την ηλικια των αεροπλανων!Ειναι παρα πολυ παραπλανητικο και ασχετο με το ποσο ασφαλης ειναι η ΟΑ!Στη τελικη πες μου ποτε ηταν η τελευταια φορα που ειχε δυστυχημα η ΟΑ τα τελευταια 20 χρονια.Μετα πες μου ποσοι πεθαναν στα τελευταια 20 χρονια στην ΤΗΥ!Μαλλον ξαφνικα κατι δε παει καλα ε?Και κρινοντας απο το βαθμο της ΟΑ,αν ειχε πιο καινουρια αεροπλανα το safety rating θα απογειωνοταν κυριολεκτικα!Οσο για το οποτε τους καπνισει, με αυτη τη φραση φαινεται οτι δε ξερεις ΤΙΠΟΤΑ απο την ΟΑ.Ρωτα πριν πεις κατι ρε παιδι μου καποιους που δουλευουν σε αυτη την εταιρια!... :roll:

Κανοντας link στο διπλανο θεμα που αναφερει οτι η THY προσγειωθηκε σε λαθος αεροδρομιο.... εχουμε ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ για το τι πραγματικα πρεπει να κανεις για να βγεις νουμερο 1.... (νουμερο κυριολεκτικα!!!).

Ηρεμα τωρα με τις ΟΑ κ την Α3. Κατα τη γνωμη μου οι εταιρειες μας ειναι εξαιρετικες οπως το ανεφερα κ πριν. Δεν υπαρχει λογος να σκαμε γιατι πηρε η ΟΑ 2 αστερακια αντι για 3. Λογικο το οτι εχει τα προβληματα της, αλλα θα ειναι κ απολυτως λογικη η ανακαμψη που ολοι περιμενουμε. Ειναι πολυ σημαντικο να εχουμε τις 2 καλυτερες εταιρειες της Ανατ. Μεσογειου στη χωρα μας. Αν δε στρωσουν οι εταιρειες (κ κυριως οι ΟΑ που εχει δυνατοτητα για longhaul flights) αυτοματα δεν θα γινει ευκολα το LGAV διεθνες transfer hub. Γιατι να πρεπει να τρεχει κανεις μονο μεχρι το Dubai για να αλλαξει πτηση κ να μην υπαρχει η εναλλακτικη στο οριο της Ευρωπαϊκης Ενωσης?

Κ συγκρινοντας γενικα, χαιρομαι που δεν εγιναν οι ΟΑ παρ ολα τα προβληματα Sabena ή Alitalia κ.λ.π. Διατηρησαν ενα επιπεδο, κ αυτο οφειλεται στους εργαζομενους.

Οχι,μη το λες!Οι τουρκικες αερογραμμες ειναι τελειες!Μα τι εχουν κανει τελευταια?Να μωρε,ενα αεροπλανακι εχασαν στο AMS και ενα προσγειωσαν αλλου!Τιποτσ...Ααααχ...Αμα ειναι να φευγεις στην ωρα σου και νη μη φτανεις,συγνωμη αλλα προτιμω ΟΑ!

+++++ΕDIT+++++
Ειδες φιλε μου που δε το λεμε για την ΟΑ,αλλα γιατι η ΤΗΥ ΔΕΝ ειναι αξιολογη εταιρια και πιο ασφαλης ουτε απο την ΟΑ,ουτε απο την Α3??

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.