X3 5410 MUC-SKG 25AUG07

  • Thread starter IATA
  • Ημερομηνία δημιουργίας

IATA

First-Class-Member
Εγγραφή
26/03/2004
Μηνύματα
737
Likes
203
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDDM
Σήμερα πέταξα για πρώτη φορά με την Tuifly και ιδού οι εντυπώσεις... (Σημειωτέον είναι και το πρώτο μου trip report).

Ξεκίνησα αρκετά προκατειλημμένος για την Tuifly και μόλις έφτασα στο αεροδρόμιο ορκίστηκα στον εαυτό μου να μην ξαναπετάξω με X3. Κι αυτό γιατί ήδη στο check in σου δίνεται μια εντύπωση πολύ φτηνής -με όλη τη σημασία- εταιρίας. Μια άσχετη υπάλληλος να ρωτάει έναν έναν επιβάτη τον προορισμό του για να τσεκάρει αν είναι στο σωστό counter. Μάλιστα είχε και μια καρεκλίτσα και έκοβε βόλτες όταν δεν καθόταν. Ξεπερνώντας το αρχικό αυτό σοκ μια ευγενική Ρωσοπόντια (σόρυ για τον όρο δεν είμαι ρατσιστής αλλά δεν ξέρω πως αλλιώς να την πω) μου ζητάει να πάρω μια αποσκευή της γιατί είχε πολλές... Προσφέρομαι σαν καλός Σαμαρείτης να την εξυπηρετήσω και φτάνω στο check in όπου η υπάλληλος τσιμπούσε ένα σάντουιτς (μου θύμισε κάτι από παλιές εποχές ΟΑ). Μιας και το κουτί που μου παρέδωσε η δεσποινίδα ήταν εύθραυστο χρειάστηκε να το κουβαλήσω ως το καροτσάκι που θα το μετέφερε. Μικρό το κακό ...

Καθώς πλησιάζει λοιπόν η ώρα αναχώρησής μας (18:30) περιμένουμε να μας φωνάξουν για επιβίβαση. Πληροφορούμαστε στις οθόνες ότι η επιβίβαση αρχίζει με τις σειρές 20-32. Εγώ έχω θέση 21Β αλλά φυσικά όταν μπήκα στο αεροπλάνο ήταν ήδη γεμάτες οι πρώτες σειρές. Χάλασαν κι οι Γερμανοί... Ακολουθούν 2 ευχάριστες εκπλήξεις:

1. Το αεροπλάνο είναι βαμμένο στο μπλε της Hapagfly. Ωραία γιατί ήταν και πολύ πρώτη εταιρία πριν την αναλάβει η TUI και τη φέρει σ' αυτό το χάλι.

2. Μου έκανε εντύπωση το πόσο καθαρό ήταν το αεροπλάνο και τα καθίσματα. Special + points στα recaro seats που ήταν πολύ λεπτά (;) και αρκετά άνετα. Αν είχαμε και λίγο παραπάνω χώρο καλά θα ήταν αλλά για αυτό η Χ3 προσφέρει τα XL seats με χρέωση 20 Ευρώ!

Η πτήση ήταν αρκετά καλή και άνετη, ο πιλότος κατάφερε να αντισταθμίσει κάπως την 45λεπτη καθυστέρηση φτάνοντας με μόνο 20 λεπτά καθυστέρηση (η ταχύτητα έφτασε τα 920 χλμ/ώρα). By the way, το αεροσκάφος ήταν 737-800.

Φαγητό ως γνωστόν η Χ3 δεν προσφέρει, κάτι σάντουιτς που αναγκαστήκαμε να πάρουμε (ΠΕΙΝΑ!) πληρώνοντας 24 Ευρώ (3 ατομα μαζί με τα ποτά μας). Μια ψιλοπαρεξήγηση με την αεροσυνοδό μας χάλασε λίγο αλλά είναι ασήμαντη... Απλά δεν ήταν και η πιο ευγενική που έχω δει.

Ξέχασα να αναφέρω κάτι ακόμα που μου άρεσε: Μπαίνοντας στο αεροπλάνο μας περίμεναν καραμελίτσες και το περιοδικό της Χ3. Λεπτομέρεια αλλά μου έμεινε...

Τελικά, ανακάλεσα τον όρκο να μην ξαναπάω με Χ3 για 2 λόγους:
1. Έχω εισιτήριο επιστροφής μαζί τους τη Δευτέρα 27/8 :D
2. Συνολικά και αν λάβουμε υπόψη μας την τιμή (γύρω στα 85 Ευρώ round trip) δεν ήταν και τόσο άσχημα. Χαλάλι και η καθυστέρηση!

Αυτά από μένα, από τους πιο έμπειρους θα ήθελα ένα σχόλιο για το πρώτο μου trip report και θα σας ενημερώσω και για την πτήση της επιστροφής!
 
Ωραίος, ΙΑΤΑ. :great: Στις 15/9 έχω ταξίδι με την X3 προς FUE. Βασικά στο τελευταίο μου ταξίδι (DUS-LEJ-DUS) όλα κύλισαν ρολόι και οι εργαζόμενοι οκ. Μάλιστα πιστεύω ότι τα πληρώματα της Hapag Lloyd Express είναι καλύτερα (=ευγενέστερα, ομορφότερα) από αυτά της Hapag Lloyd (ή Hapagfly ... όπως θέλετε). Επίσης θεωρώ, πως το internet check-in τους είναι ένα από τα καλύτερα!

Και για την ιστορία:
ΙΑΤΑ":vel9kg26 said:
Φαγητό ως γνωστόν η Χ3 δεν προσφέρει,
Προσφέρει μόνο σε ορισμένα δρομολόγια που δεν ανήκουν στην κατηγορία City-Destination αλλά στην κατηγορία Holiday-Destination. Την ώρα της κράτησης μέσω του site της εταιρίας, σου δείχνει αν στην συγκεκριμένη πτήση έχει και φαγητό free.
 
Ναι ακριβώς σε ορισμένα ταξίδια προσφέρουν γεύμα .Πρόσφατα ταξίδεψα ΚGS-STR και μου σέρβιραν.
 
Σωστός Άκη,

ξέχασα ότι προσφέρουν στα holiday routes. Εγώ βέβαια πετάω συνήθως SKG, ATH, άντε το πολύ κανένα HER. Δε μας χαλάει βέβαια, δύο ώρες είναι και άλλωστε δεν έκλεισα τραπέζι σε εστιατόριο, εισιτήριο έκλεισα οκ. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις..

Για την ιστορία επίσης σήμερα πέταξα την επιστροφή με το κίτρινο που βγάζι μάτι της TUIfly. Επειδή είχα κοιμηθεί 2 μόνο ώρες δεν κατάλαβα και πολλά... Εκτός του ότι το πλήρωμα ήταν αποκλειστικά άντρες (αν υπήρχε γυναίκα εγώ δεν την είδα, κοιμόμουν όριος.... είδα μόνο μια γηραλέα κυρία όταν αποβιβαστήκαμε να μοιράζει καραμέλες και όταν πήγα να πάρω μία τράβηξε το κεσεδάκι επειδικτικά και μου πρόσφερε μία με τα χεράκια της). Το internet check in ήθελα κι εγώ να το δοκιμάσω σήμερα γιατί ήθελα να προλάβω και κάτι δουλειές αλλά δεν το προσφέρουν (ακόμα;) από SKG. Και μια τελευταία απορία: Γνωρίζει κανείς για ποιο λόγο σήμερα δεν επέτρεπαν την είσοδο στο αεροδρόμιο Μακεδονία παρά μόνο στους επιβάτες;

Ευχαριστώ
 
Top