Xamiles Times... Tha petousate pote???

Flying Cat

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
17/11/2006
Μηνύματα
60
Likes
0
Περιοχή
Athens, Greece
Kapote eixa dei mia diafimisi mias etaireias pou elege oti me 19 Euro pas Londino....
Gia na po tin alitheia, den tha petaga pote mazi tous!

Eseis? Ti gnomi exete gi auto?
Tha petousate pote me toso hamiles times?
 
βεβαιως θα ταξιδευα, που ειναι το προβλημα.

Μην νομιζεις οτι μια εταιρεια οταν διαφημιζει 19 ευρω το δρομολογιο,εχει αχρηστα αεροπλανα.Καθε εταιρεια καθε χρονο χρησιμοποιει καποια λεφτα για διαφημιση.Αυτος ο τροπος ειναι η καλυτερη διαφημηση.διαφημιζεις και οταν τους παρεις τηλ σου λενε μονο για περιορισμενες θεσεις, και χωρις φορους αεροδρομιων.Σ
 
σχεδον μονο με τετοιες τιμες ταξιδευω.....

πρεπει να ξεκαθαρισεις μερικα πραγματα....

πολλες εταιριες εχουν τετοια δομη που τους επιτρεπει να λειτουργουν με πολυ μεγαλο περιθωριοκερδους αρα και να εχουν την δυνατοτητα να ριχνουν τις τιμες περισσοτετερο απο τον ανταγωνισμο...μια απο αυτες τις εταιριες ειναι και emirates η οποια καθε αλλο παρα φθηνιαρικη και επικινδυνη μπορει να χαρακτηρηστει...

επισης ολες οι εταιριες καθε χρονο αποφασιζουν να δαπανησουν ενα ποσο σε διαφημιση.....αλλες εταιριες προτειμουν την τηλεοπτικη διαφημιση..και αλλες την εμμεση...χαριζοντας ουσιαστικα εισητηρια....αυτος ειναι και ο λογος που πολλες φορες αυτατα εισητηρια αποκαλουνται promo offers.....
;)

απο εκει και περα ειναι ψυχολογικο.....αλλος τρωει τα λεφτα του στα μπουζουκια...εσυ μπορεις να τα τρως αν θελεις στους ακριβους ναυλους.. ;)
 
Nai re paidia symfono..

Alla ayti i etaireia den tha bgazei ta idia xrimata me mia alli, ypsiloteron timon!
Pos tha kanei syntirisi sta Aeroscafi?
Isos kano lathos, peite mou
 
Κανεις λάθος.. ;) Και ο λόγος είναι ότι μονο ένας περιορισμένος αριθμός θέσεων είναι με αυτήν την τιμή, οι υπόλοιπες διαβαθμίζονται έως σε σχεδόν κανονικά επίπεδα!!! ;)
 
Καταρχην εχει περασει απο καποιους κυριως τηλεοπτικους δημοσιογραφους ασχετους με την πολιτικη αεροπορια οτι εταιριες χαμηλου κοστους γενικοτερα ειναι επικινδυνες.Αρα το πρωτο εχει να κανει οτι ειναι λαθος να συνδεουμε τις χαμηλες τιμες των εισητηριων με θεματα ασφαλειας.Οπως σωστα ειπωθηκε ο μονος λογος που υπαρχουν αυτες οι χαμηλες τιμες και οι οποιες κυριως για full frills εταιριες(βλ.Aegean) ισχυουν για περιορισμενο αριθμο θεσεων ειναι καθαρα διαφημιστικος.
Ο κοσμος που ξερει τα πραγματα,αλλα και οσοι ταξιδευουν με αεροπλανο τακτικα ξερουν οτι ακομα και αν προλαβουν την προσφορα τελικα δεν πληρωνουν 19Ε,αλλα πολυ περισσοτερα μαζι με τους φορους και οτι χρεωσεις υπαρχουν(οπως ο επιναυλος ας πουμε).Αρα μιλαμε για καθαρο τρικ που πιανει συνηθως σε οσους δεν εχουν και πολυ μεγαλη γνωση του θεματος.
Επειδη αναφερεσαι μαλλον σε διαφημιση της Easyjet,η διαφορα ειναι οτι οντως η προσφορα των 19Ε περιλαμβανει ολες τις χρεωσεις και αυτο επειδη ειναι εταιρια χαμηλου κοστους, αρκει ομως να κλεισεις παρα πολυ
νωρις,οποτε εαν κλεισεις αργοτερα μπορει να πληρωσεις πιο ακριβα και απο τις ακριβες ας το πουμε εταιριες.Π.χ φιλος που πετουσε με Easyjet, απο Αθηνα για Μιλανο Μαλπενσα ειχε κλεισει πολυ νωρις με 22Ε.Η διπλανη επιβατης επειδη αργησε να κλεισει πληρωσε 235Ε!Επομενως τα εσοδα δεν ειναι καθολου λιγα και μαλλον ετσι πετυχαινει εναν ισοσκελισμο με τις αλλες εταιριες που πετανε στη γραμμη αυτη(Δηλαδη πουλαει νωρις πολυ φτηνα και πολυ ακριβα αργα).Για θεμα ασφαλειας δεν υπαρχει αμφιβολια διοτι και περιπου πανω κατω τα ιδια βγαζουν οι εταιριες χαμηλου κοστους οταν πετανε σε ακριβα αεροδρομια οπως αυτο της Αθηνας,αλλα και ολες σχεδον οι εταιριες αυτου του ειδους διαθετουν πολυ καινουργια αεροπλανα,τα οποια ειναι πολυ λογικο να παθαινουν λιγοτερες βλαβες και να απαιτουν λιγοτερη συντηρηση.(Αλλο τα 734 η τα MD των ΟΑ,Α3 και ΑΖ και αλλο τα καινουργια 319 της Easyjet).
 
Επίσης, ένα ακόμη σημείο είναι και το ότι οι full frills εταιρίες πληρώνουν πολλά λεφτά για την διανομή του προϊόντος τους. Κάθε πτήση που κλείνεται μέσω ενός συστήματος κρατησεων, επιβαρύνει την εταιρία με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό μ3ταξύ $4-$8. Το χάρτινο εισιτήριο και η διαχείρισή του επιβαρύνει την εταιρία με άλλα $9. Αν λάβεις υπ' όψιν σου και το ότι οι εταιρίες χαμηλού κόστους πετούν σε περιφερειακά αεροδρόμια που έχουν χαμηλότερα τέλη απ' ότι τα κεντρικά και μεγάλα, καταλαβαίνεις ότι το λειτουργικό κόστος είναι χαμηλότερο.

Επίσης, κατά καιρούς οι διάφορες full frills εταιρίες δημοσιεύουν χαμηλούς ναύλους, οι οποιοι είναι δεσμευτικοί και δεν επιδέχονται αλλαγές. Αντιθέτως, οι low-cost εταιρίες στους αντίστοιχους ναύλους σου επιτρέπουν να κάνεις αλλαγές (στις περισσότερες περιπτωσεις)

Οι εταιρίες χαμηλού κόστους δεν έχουν free air meals, αντιθέτως έχουν μπαρ σέρβις που δεν είσαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσεις, άλλα αν το κάνεις εκεί είναι που σε "γδέρνουν" κανονικότατα, άρα έχουν και έσοδα. Επίσης προσπαθούν να απασχολούν όσο γίνεται λιγότερο προσωπικό στις υπηρεσίες εδάφους και όσο γίνεται λιγότερο πλήρωμα στην καμπίνα επιβατών, πάντοτε όμως σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.

Επίσης, αν σου τύχει η στραβή να ακυρωθεί η πτηση τους με δική τους υπαιτιότητα, μην περιμένεις ότι θα σε στείλουν πίσω με κάποια εταιρία της ΙΑΤΑ. Θα σε αποζημιώσουν με βάση τα ισχύοντα και θα σε κλείσουν στην επόμενη προγραμματισμένη πτήση με διαθέσιμες θέσεις.

Επίσης με το seat configuration τους μπορούν να βάλουν περισσότερους επιβάτες, περιορίζοντας τις αποστάσεις των καθισμάτων. Ακόμα και αν καταφέρουν και βάλουν έξι επιβάτες παραπάνω εις βάρος της άνεσης, σε ένα κυκλικό ταξίδι έχουν κέρδος δώδεκα θέσεων. Ας μην ξεχνάμε επίσης το ότι είναι ιδιαίτερα αυστηροί στο υπέρβαρο αλλά και το νέο φρούτο με τη χρέωση για κάθε βαλίτσα που πάει στο hold. Βέβαια, η "Ευκολο-Τζετ" και οι άσπονδοι φίλοι-εχθροί της παρέας είναι περισσότερο γνωστοί ότι προσφέρουν χαμηλότερους ναύλους παρά ότι σου χρεώνουν το ένα κιλό που θα ξεπερνάει το επιτρεπόμενο όριο δωρεάν αποσκευών. Το όνομα να ακούγεται...

Αν θες την άποψή μου, βάζω την άνεση πάνω απ' όλα και προτιμώ τις full frills εταιρίες, αλλά οταν για να πας στην Πράγα με τη Skyeurope θέλεις €100 ενώ για να πας στο ίδιο αεροδρόμιο με την CSA θέλεις € 268, τότε η επιλογή μου είναι φυσικά η Skyeurope. Χίλιες φορές να τα φάω στην Πράγα τα λεφτά μου. Τα πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων.
 
Top