Γενικές (αεροπορικές) απορίες !!!

• Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Κάθε πότε γίνεται έλεγχος των σωστικών μέσων και ειδικότερα των σωσιβίων που βρίσκονται κάτω απο τα καθίσματα?

Το λέω αυτό γιατί σε πρόσφατη πτήση 2 θέσεις πιο μπροστά, κατά τη διαδικασία εξόδου των επιβατών απο το αεροσκάφος, κάποιος τουρίστας "ζαχάρωνε" το σωσίβιο (εν αγνοία του πληρώματος) που μόλις είχε τραβήξει κάτω απο το κάθισμα, με αυτονόητο αποτέλεσμα... :wink:

Hastaroth":1pzklcqe said:
Είναι όπως αυτό το μικρό στρογγυλό πραγματάκι που διακρίνεται στό τζάμι τού αεροπλάνου στό avatar σου; (αν και το συγκεκριμένο αεροπλάνο πρέπει να είναι Zenair και όχι Savannah)....

Ακριβώς αυτό είναι Hastaroth. Το πραγματάκι στο τζάμι. Μόνο που αυτό είναι Savannah και όχι Zenair :D

Ήθελα να ρωτήσω κάτι για το Tristar της Lockheed, που το έχω απορία από μικρός.

Ο πίσω κινητήρας είναι σε "δύο" επίπεδα; Εν αντιθέσει με το ΜD11 που η εσαγωγή και η εξαγωγή του είναι στην ίδια ευθεία, του Tristar πάντα είχα την αίσθηση ότι η εισαγωγή είναι ψηλότερα από την εισαγωγή. Κάνω λάθος;

αγαπητε stef34 τα τρικινητηρια αεροπλανα, με εξαιρεση τα md-11 και τα dc-10 που εχουν εναν κανονικο κινητηρα κατω απο τον καθετο ουριαιο, σε ολα τα υπολοιπα εχει επικρατησει το λεγομενο "s-duct".
Δηλαδη η εισοδος του κινητηρα ειναι πανω απο την ατρακτο, αλλα η εξοδος στο πισω-πισω μερος του αεροπλανου.
Νομιζω οτι η διαμορφωση s-duct του μεσαιου κινητηρα, το μονο στο οποιο υστερει σε σχεση με την κανονικη διαμορφωση ειναι στο οτι εχει λιιιιγο πιο περιπλοκη κατασκευη και καπως πιο αυξημενο κοστος. Γι αυτο και εχει επικρατησει αλλωστε σε ολα τα trijet με εξαιρεση τα δυο αεροπλανα που ανεφερα στην αρχη.

Καλησπέρα φίλοι. Γνωρίζετε αν υπάρχει πτήση charter από ΡΟΔΟ για Ιταλία [Ανκόνα (βολεύει πιο πολύ) - Φλωρεντία - Πίζα - Πεσκάρα] ή αν υπάρχει κάποιο σάιτ με πτήσεις charter;

Σας ευχαριστώ.

Δυο πτήσεις της Aegean που είδα μέσα από το site http://www.rdrinfo.net/ από Θεσσαλονίκη για Ηράκλειο και Αθήνα ακολουθούν πολύ διαφορετική διαδρομή.
Αυτή του Ηρακλείου πέρασε ανατολικά του νομού Λάρισας και τώρα η πτήση για Αθήνα Α3123 περνά τώρα πάνω από τη Λάρισα και κατεβαίνει νότια.
Πολύ διαφορετική από την συνηθισμένη πάνω από το Αιγαίο.

Να συμβαίνει αυτό λόγω κακοκαιρίας;

apostolosbg":2uqdxii4 said:
Καλησπέρα φίλοι. Γνωρίζετε αν υπάρχει πτήση charter από ΡΟΔΟ για Ιταλία [Ανκόνα (βολεύει πιο πολύ) - Φλωρεντία - Πίζα - Πεσκάρα] ή αν υπάρχει κάποιο σάιτ με πτήσεις charter;

Σας ευχαριστώ.

Γιατι, η Ryanair δεν σου κανει??
Πεταει απο ροδο προς Πιζα και Μιλανο!!

Και εναλλακτικά, αν η FR σε βγαίνει last minute φυλακή, τσεκάρεις και την blu-express (RHO-FCO). Και η Alitalia νομίζω :roll: έρχεται, με τσάρτερ. Φέτος δεν τους είδα ακόμη αλλά πέρσι ερχόταν 101%.

Καλησπέρα!
1ον: Η A3 με τι τύπο αεροσκάφους πετούσε το Μαιο του '05 για Κέρκυρα?
2ον (και σοβαρότερο) : 29/6 έχω βγάλει ειστήρια από KLX για ATH. Σε επικείμενη απεργία, τι γινεται? Με αποζημιώνει η εταιρεία, μου μεταθέτει ημερομηνία αναχώρησης? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.