Γενικές (αεροπορικές) απορίες !!!

• Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Οχι μόνο για αυτό. Και για να μπορείς να δεις έξω (και όχι μόνο εσύ, αλλά κυρίως οι αεροσυνοδοί) σε περίπτωση που κάτι γίνει (π.χ. αν έχει φωτιά από τα αριστερά ή αν απο τα δεξιά έχει σπάσει το φτερό κλπ κλπ) και για να συνηθίζει το μάτι στο φως (γιατί αν τα είχες όλα κλειστά και ήταν σκοτάδι, αν έπρεπε να βγεις γρήγορα έξω στο "πολύ φως" ίσως να είχες πρόβλημα και να δίσταζες να πηδήξεις στα "τυφλά") κλπ κλπ... Ολα για θέμα ασφάλειας, και όχι για να την σπάσουν σε όσους θέλουν να χαλαρώσουν με χαμηλό φωτισμό ;)

asterixx25":99qsumz4 said:
Γνωρίζει κανείς τι δικαιολογητικά και προσόντα χρειάζεται κάποιος γιατρός για να πιστοποιηθεί ως ΑΜΕ ?

Ενα τηλέφωνο στην ΥΠΑ, στο AMC θα σου λύσει όλες τις απορίες.

Ειστε ετοιμοι :?: :?:

Ερωτηση(χαζη)αλλα εγω θα την κανω.
Γιατι οι γραμμες οπου ακολουθουν τα αεροσκαφη στο εδαφος-διαδρομο ειναι κιτρινο σκουρο και οχι ασπρο οπου θα φαινοταν και καλυτερα(λεω εγω) :?:

Καθολου χαζη ερωτηση.

Σε τροχοδρομους και σε parking stands, ολες οι γραμμες που καθοδηγουν ειναι κιτρινες. Σε μερικες περιπτωσεις, οι διαγραμμισεις ειναι συνδυασμος κιτρινου και μαυρου.
Στους διαδρομους (η διαυλους, αν προτιμας :D ), ειναι παντα λευκες.
Απο κει και περα, το αν θα φαινονται καλα, εξαρταται απο το ποσο σωστο βαψιμο εχει γινει (και ποσο συχνα ανανεωνεται αυτο) αλλα και απο τις συνθηκες.
Πχ νυχτα με βρεγμενη πιστα, 90% δεν βλεπεις Χριστο (ας ειναι καλα τα φωτα και τα follow-me :wink: ). Τα χρωματα καθοριζονται απο τον ICAO (Annex 14).

Βρηκα μια λιστα με μηνιαιες τιμες σε dry leasing.Πχ ενα erj-170 κοστιζει απο 180-215.000$/μηνα....μηπως ειναι λαθος το ποσο?Γιατι μου φαινεται λιγο υπερβολικο.Ξερεις κανεις κατι παραπανω?

ρε φιλε,sorry κιολας, αλλα αεροπορικη εταιρεια θες να φτιαξεις?? :lol: :lol:

Πού μπορώ να βρω την φωτογραφία του Concorde στον Παρθενώνα;;;;;

Μηπως γνωριζει καποιος να μου απαντησει εκτος απο τον κ.Bladerunner?Ευχαριστω....

Βρήκα $28,5 εκ. για ERJ γενικά. Μην το ψάχνεις αεροπλάνο είναι θα κοστίζει.

Φίλε hooker21,επειδή είμαι και γω περίεργος με αυτό το θέμα,το έχω ψάξει πάρα πολλές φορές...

Το lease rate ενός αεροσκάφους εξαρτάται από κάποιους παράγοντες όπως π.χ. η ηλικία του,οι ώρες που έχει πάνω και σε μεγάλο βαθμό απ'τη ζήτηση που έχει ο συγκεκριμένος τύπος.
Δες το περίπου σαν το αυτοκίνητο.

Για το E-jet τώρα,το ποσό που έδωσες είναι πολύ πιθανόν να ισχύει εφόσον μιλάμε για ένα καινούριο αεροσκάφος,που έχει αυξημένη ζήτηση...

Είχα βρεί πριν λίγο καιρό,το κόστος του lease ενός 737-800 και ήταν περίπου 240.000$/month αλλά όχι καινούριο.Από εκεί και πέρα αν το καλοσκεφτείς,δεν είναι και τόσο υπερβολικό το ποσό για μια αεροπορική εταιρεία.Τα λεφτά αυτά "χωρίζονται" σε κάθε πτήση που κάνει το αεροσκάφος ημερησίως και περνάνε στην τιμή του εισητηρίου.
Ελπίζω να σε κάλυψα.

Υ.Γ. Δεν έχω σκοπό να ανοίξω δική μου εταιρεία προς το παρόν,λόγω οικονομικής κρίσης... :banana: