Γενικές (αεροπορικές) απορίες !!!

  • Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αυτο ειναι γνωστο, μιλαμε για αεροδρομια που δεν εχουν το δικο τους site
.

Aυτο το διευκρινισες στην ερωτηση σου?
 
AΠΟΡΙΑ

αδερφια λυστε μου μια απορια..

χθες ταξιδεψα με aegeαn, ath-skg me B734.
καταρχας μου εκανε εντυπωση οτι το α/φος ηταν παρκαρισμενο στο satellite terminal (A38), και μας πηγαν με λεωφορειο εκει.

Και η απορια μου ειναι οτι μολις εκλεισε την μπροστινη πορτα η αεροσυνοδος κουμπωσε μια κοκκκινη ταινια, διαγωνια στο παραθυρακι της πορτας.
Και ερωτω:για ποιο λογο μπαινει αυτη η κορδελα?Σημαινει κατι? :roll:

Thanks.
 
Mhpws taksidepses prwi prwi?

Oso anafora to satellite terminal einai pio ftini i dianiktereusi ekei.
 
Re: AΠΟΡΙΑ

oat_student":tcu55jv0 said:
Και η απορια μου ειναι οτι μολις εκλεισε την μπροστινη πορτα η αεροσυνοδος κουμπωσε μια κοκκκινη ταινια, διαγωνια στο παραθυρακι της πορτας.

Οι πόρτες των πολιτικών αεροσκαφών, έχουν τις γνωστές (φουσκωτές)τσουλήθρες εγκατάληψης του αεροσκάφους.

Αυτές είναι μέσα στο κάτω μέρος της πόρτας. Πρίν την τροχοδρόμηση, αυτές "οπλίζονται" από το πλήρωμα. Όταν είναι οπλισμένες, με το που θα ανοίξει η πόρτα, φουσκώνουν και δημιουργούν την τσουλήθρα. Μετά την άφιξη, αφοπλίζονται, ώστε να μπορέι να ανοίξει η πόρτα χωρίς να φουσκώσει η τσουλήθρα.

Στα περισσότερα αεροσκάφη νέας γεννιάς (Αιρμπάς, 747-300+, 757, 767, 777 κλπ), η τσουληθρα φουσκώνει (αν είναι οπλισμένη φυσικά) ΜΟΝΟ άν η πόρτα ανοιχτεί από μέσα. Αν πάει κάποιος να την ανοίξει απο έξω, θα αφοπλιστεί αυτομάτως και δεν θα ανοίξει η τσουλήθρα.

Στα 737 αυτό δεν ισχύει. Αν είναι οπλισμένη, και πάει κάποιος να ανοίξει την πόρτα απ'έξω, η τσουλήθρα θα φουσκώσει ( και μάλλον θα τον τραυματίσει κιόλας).

Γιαυτό τον λόγο τα πληρώματα καμπίνας του 737, μόλις οπλίσουν την πόρτα, βάζουν και την κορδέλα, ώστε να την βλέπει από το παραθυράκι κάποιος απ'εξω και να ξέρει ότι η πόρτα είναι οπλισμένη και να μην την ανοίξει.

Όλο αυτό το σκηνικό είναι λίγο απομεινάρη του παρελθόντος, όπου οι υπάλληλοι του αεροδρομίου που έβαζαν την σκάλα, ανέβαιναν πάνω και άνοιγαν την πόρτα του αεροπλάνου. Τώρα αυτά έχουν κοπεί. Αν βέβαια ένα αεροπλάνο φτάσει στην φυσούνα και ο υπάλληλος δει καπνούς να βγαίνουν από μέσα, δεν δει κίνηση από μέσα να ανοίγει η πόρτα, και πάρει την πρωτοβουλία να ανοίξει την πόρτα, άμα δει την κορδέλα , θα προφυλαχτεί κάπως να μήν του έρθει ο "αερόσακος" στην μούρη.
 
thanks gonso..
μπορω να πω οτι μου λυθηκε η απορια και με το παραπανω... :great:

morpheus ναι πρωι,πρωι (07.30) ταξιδεψα.
 
MPOREI AYTO POU ROTAO NA EINAI LIGO XAZO ALLA tha to rotiso...

TA AEROPLANOFORA EXOUN KAPOIO SISTIMA PROSEGISIS SAN TO ILS
TON AERODROMION ????

opoios gnorizei kati i kati exei akousei as to pei :D :D

tha ithela na akouso kapoies gnomes ... :) :)
 
Δεν ξέρω αν υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα σαν το ILS, TACAN κλπ αλλά υπάρχει σίγουρα οπτικό (όπως το PAPI κλπ). Το είχα δει σε ένα documentary του Discovery πριν λίγες μέρες, γι αυτό το ξέρω. Θα βρω κάποιο link και θα στο δώσω..

---edit---
να και τα link:
http://science.howstuffworks.com/aircraft-carrier1.htm (πήγαινε προς την μέση που λέει Landing γιατί στην αρχή έχει την απογείωση)
http://www.nawcad.navy.mil/strike/projects/cvs_lso.cfm
---edit---
 
AA THANKS GIA TI PLIROFORIES KAI TO EIXA APOREIA .. :D :D :D :D :D
 
Ραδιοβοηθήματα σε αεροπλανοφόρα

alexandrospilot":2t3yg8vs said:
MPOREI AYTO POU ROTAO NA EINAI LIGO XAZO ALLA tha to rotiso...

TA AEROPLANOFORA EXOUN KAPOIO SISTIMA PROSEGISIS SAN TO ILS
TON AERODROMION ????

opoios gnorizei kati i kati exei akousei as to pei

Τα αεροπλανοφόρα (και μερικά άλλα πλοία επιφανείας) έχουν TACAN.

Οι προσγειώσεις ακριβείας στα αεροπλανοφόρα γίνονται με GCA, δηλαδή ένας ελεγτής παρακολουθεί το αεροπλάνο με ειδικό radar ως προς το αζιμούθιο και το υψόμετρο και το κατευθύνει με μεγάλη ακρίβεια να πιάσει στο κατάστρωμα.

Στα τελικά στάδια της προσέγγισης ο χειριστής κατευθύνεται εξ όψεως από ελεγκτή με φωτεινά σήματα και δευτερευόντως με το ραδιοτηλέφωνο.


Κώστας
 
DME Arc

Ερώτηση για τις προσεγγίσεις που απαιτούν DME Arc...
Υπάρχει κάποιο ορισμένο όριο μέσα στο οποίο πρέπει να ακολουθηθεί η DME απόσταση;

Αν π.χ. το Arc απαιτεί 15.0 DME, θεωρείται εντάξει αν ακολουθηθεί +-0.5 (από 14.5 ως 15.5 στο παράδειγμα αυτό) σε όλες τις περιπτώσεις, ή υπάρχει κάποια ένδειξη στο STAR chart (διαφορετική από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο) που λέει ακριβώς πόσο είναι το όριο (π.χ. +-0.5, +-1.0, κλπ)
 
Top