Γενικές (αεροπορικές) απορίες !!!

  • Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Τα στοιχεια της επιβατικης κινησεις καθε μηνα εδω στην Κυπρο που μπορουμε να τα βρουμε για τα αεροδρομια μας????
 
Re: Israel,Tel Aviv

Γνωριζει κανεις το τρενο απο το αεροδρομιο σε ποια σταση θα πρεπει να καταιβουμε για τα ξενοδοχεια???

Εδω το μονο σχετικο που βρηκα αλλα δεν πολυκαταλαβα :? http://en.wikipedia.org/wiki/Ben_Gurion ... ay_Station
 
Στην έκτη στάση.
 
Λόγο κάποιου μπερδέματος (για το οποιο δε θα σας κουράσω) πρέπει να κλείσω εισιτήρια από JTR για ΑΤΗ με ΟΑ και ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ να κλείσω εισιτήρια από ΑΤΗ για SKG την ίδια μέρα και πάλι με ΟΑ. Το layover είναι γύρο στο δίωρο. Αν υπάρξει κάποια καθυστεριση στην πρώτη πτήση και χάσω το δεύτερη, θα είμαι καλυμμένος για το transfer μου για SKG δεδομένου ότι και οι δυο πτήσεις είναι με ΟΑ? ή μήπως όχι, δεδομένου ότι τα ειστήρια κλείστηκαν ξεχωριστά?


Σας ευχάριστω πολύ εκ των προτερων!
 
Οχι! Μόνο αν το εισητήριο είναι ενιαίο. Αν είναι ξεχωριστά εισητήρια ακόμα και με την ίδια εταιρεία σε περιπτώση που χάσεις την μία πτήση δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για το πως θα φτάσεις στον τελικό σου προορισμό. :great:
 
Καλησπέρα παιδιά, να ρωτήσω όσους πετάτε συχνά με την αιγαίου. Έχει όριο για χειραποσκευή 55εκ. μήκος Χ 40εκ. ύψος Χ 20εκ. πλάτος. Σκέφτομαι να πάρω το flight case μου στην καμπίνα, που είναι σε όλα για τα καλά κάτω από τα όρια, εκτός από το πλάτος που είναι 23. Θαμου κάνουν θέμα λέτε?
 
Έχω κι εγώ το ίδιο θέμα με μία αποσκευή καμπίνας που είναι 2εκ. μεγαλύτερη στο μήκος και δεν είχα ποτέ πρόβλημα στην αιγαίου (σε δεκάδες πτήσεις).
 
Τα Dash Q400 μπορούν να κάνουν... όπισθεν;;;

Ήμουν σε ένα τέτοιο της Malev πριν λίγες μέρες στη Βουδαπέστη και από τη θέση parking αντί να πάμε μπροστά ή να μας κάνουν pushback, ανέβασε στοιχεία (ή μάλλον έβαλε τους αναστροφείς;), έκανε πίσω και αμέσως χωρίς καθυστέρηση, έστριψε αριστερά και ξεκινήσαμε taxiing... :banana: :roll: 8)
 
Τά ελικοφόρα δέν έχουν αναστροφείς (thrust reversers) με την έννοια που τούς ξέρουμε από τά jets.

Εχουν απλώς δυνατότητα να αντιστρέφουν το βήμα τού έλικα (propeller pitch) ώστε αντί να ωθή τόν αέρα πρός τά πίσω,να τόν ώθή πρός τά εμπρός,"φρενάροντας" έτσι το αεροπλάνο,άν αυτό κινήται,ή ωθώντας το πρός τά πίσω,άν αυτό είναι ακίνητο,όπως μάλλον συνέβη στην περίπτωσή σου.

Πάντως,το να κάνης reverse ώς υποκατάστατο τού pushback γενικώς δέν συνιστάται (και νομίζω δέν επιτρέπεται κιόλας).Οταν το αεροπλάνο είναι στην θέση στάθμευσης,το να σπρώξης τον αέρα (ή τά καυσαέρια,στην περίπτωση τού jet) πρός τά εμπρός,δηλαδή πρός το κτίριο τού terminal (αφού τότε μόνο πρέπει να απομακρυνθή το αεροπλάνο από εκεί κινούμενο πρός τά πίσω),μπορεί να προκαλέση ζημιές.Τώρα οι εν λόγω Malev-ίτες και μάλιστα στην Βουδαπέστη,δέν ξέρω πώς την είδαν,σίγουρα κάποιο authorization πήραν από τον πύργο-αλλά μήν είμαστε και σίγουροι,όταν η Malev είχε τά Illushin το τμήμα συντήρησης τών αεροπλάνων τους ήταν γεμάτο μηχανικούς και φαναρτζήδες αυτοκινήτων....
 
Top