Γενικές (αεροπορικές) απορίες !!!

  • Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
το αεροπλάνο "έχασε" το διάδρομο για 300-400 μέτρα)
Από ότι θυμάμαι (έχουν περάσει τόσα χρόνια) χτύπησε στα ψηλά αναχώματα της εθνικής οδού που περνούσε κάθετα προς το διάδρομο προσγείωσης. Αν δεν υπήρχαν τα αναχώματα μάλλον θα είχαν προσγειωθεί βαριά στην αρχή του διαδρόμου. Κάτι τέτοιο φαντάζομαι θα γράφει και το πόρισμα.
 
Μια γενική ερώτηση:
Ποσο μεγάλο είναι το ποσοστό μετάλλων που χρησιμοποιούταν σε παλιότερα αεροσκάφη( p.x 727)και που χρησιμοποιείται σήμερα σε αεροπλάνα της τελευταίας γενιάς???
 
Πρόσφατα η Miami Air παρέλαβε 2 737-400 ex Asiana. Αυτά, προφανώς μετά απο μετασκευή, έχουν 1 emergency exit στη μεση της ατράκτου :oops:

http://www.airliners.net/open.file/1124508/L/

Μια και δεν έχω δει άλλο παρόμοιο 734, να υποθέσω ότι ειναι παγκοσμια πρωτοτυπια. Γιατί όμως να μπουν στη διαδικασία να αφαιρέσουν τη μια απο τις 2 εξοδους κινδύνου? Ισως λόγω της αλλαγής σε all business class, για να προσθέσουν άλλη μια σειρα καθισμάτων?
Πάντως εσωτερικά φαίνονται 2 σε κάθε πλευρά εκ των οποίων η μια σφραγισμένη
http://www.airliners.net/open.file/1148994/L/

Πάντως όταν ήταν σε υπηρεσία με την Asiana
http://www.airliners.net/open.file/0380516/M/
είχε κανονικά 2 εξόδους, άρα δεν κατασκευάστηκε εξ'αρχής έτσι
 
Μιας και οι θέσεις επιβατών λόγω του All business class seating μειώθηκαν, δεν υπήρχε μάλλον πια απαίτηση για 2η έξοδο κινδύνου.
 
Alex-LGSA":1y4145il said:
Μια γενική ερώτηση:
Ποσο μεγάλο είναι το ποσοστό μετάλλων που χρησιμοποιούταν σε παλιότερα αεροσκάφη( p.x 727)και που χρησιμοποιείται σήμερα σε αεροπλάνα της τελευταίας γενιάς???

Για τα παλιότερα δε γνωρίζω, αλλά το 787 τουλάχιστον πρέπει να είναι 25% μεταλλικό και 75% composite, αν η μνήμη μου δεν με απατά (το οποίο συμβαίνει πολλές φορές αλλά ελπίζω όχι τώρα :oops: )

Και τώρα η δικιά μου απορία: Γιατί τα αεροσκάφη είναι ακόμη "καρφωτά"; Η συγκολλητή κατασκευή έχει αποδείξει την μηχανική & οικονομική ανωτερώτητά της δεκαετίες πριν και σε πολύ "βαρύτερες" εφαρμογές (ναυπηγική κλπ.) Εκτός από την ανάγκη να βγάζουν τμήματα του αεροσκάφους γι'αλλαγή (πράγμα το οποίο συμβαίνει και στα συγκολλητά πλοία σε κάποιον βαθμό), υπάρχει κανένας άλλος λόγος που παραμένουν καρφωτά τα αεροσκάφη;
 
pingu":1q1li2kg said:
Και τώρα η δικιά μου απορία: Γιατί τα αεροσκάφη είναι ακόμη "καρφωτά"; ........ υπάρχει κανένας άλλος λόγος που παραμένουν καρφωτά τα αεροσκάφη;


Η εισαγωγή νέας τεχνολογίας είναι πάντα ακριβή. Η Airbus έχει διαλέξει συγκολλητική μέθοδο με laser και τριβή, η Embraer μονο με τριβή. Τώρα η Doeing... ’Aργησε.. Όπως πάντα.. ;) just kiddin.. ;) Είναι θέμα τιμής κυρίως. Αλλα ας μην ξεχνάμε ότι τα πλανα κατασκευής πρέπει να αλλαχτούνε. Οποτε συμφέρει να γίνει κάτι τέτοιο μονο σε νέα αεροσκάφη, τα οποια εξ αρχής σχεδιάζονται έτσι ώστε να συγκολληθούνε. Όπως το A380, το Α350, το B787, το ΕΜB170 και ΕΜB190 κλπ. Σε ότι αφορά τα sell busters Α320 και B737 ίσως οι εταιρείες να θεωρούνε ότι δεν αξίζει, μιας και σε 5 το πολύ 7 χρονια θα παρουσιαστούνε τα νέα σχέδια για τους αντικαταστάτες τους..



Φιλικά Στέφος
 
Να ρωτήσω κάτι:Τι είναι το νηολόγιο;
 
Για να στο θέσω πολύ απλά, είναι ο αριθμός κυκλοφορίας του αεροπλάνου :wink: . Όπως όλα τα αυτοκίνητα πρέπει να έχουν αριθμό κυκλοφορίας, έτσι και τα αεροπλάνα πρεπει να έχουν νηολόγιο, το οποίο (για τα πολιτικά αεροσκάφη) αποτελείται απο το πρόθεμα της χώρας (πχ SX: Ελλάδα, G: Μ. Βρεταννία κλπ) και 2 ή περισσότερα γράμματα ή αριθμούς ή συνδυασμό των δύο αυτών.
 
Top