Γενικές (αεροπορικές) απορίες !!!

• Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
RJ Landing Gear

Προσφατα ήμουν στο LGAV και παρατηρούσα από κοντά τα 737, Α320 και RJ100. Εχει παρατηρησει κανένας σας το δυσανάλογο μέγεθος του main gear του RJ??? Πολύς χώρος στην ατρακτο για ενα αρκετά μεγάλο σύστημα προσγείωσης.... Τους περίσευε χώρος όταν το σχεδίαζαν..???

Συνήθως αυτό καθορίζεται από τα συστήματα του αεροσκάφους. Χωρίς να τα έχω δεί, υπάρχει περίπτωση τα συστήματα που κάνουν την "περιστροφή" του συστήματος για να μπεί μέσα στο gear bay να είναι αρκετά μεγάλα και γι'αυτό να απαιτείται τόσος χώρος.

Το Avro μου δίνει μια εντύπωση αεροσκάφους "κρατήστε το μακριά από το έδαφος" (high mounted wings κλπ.) οπότε μπορεί να υπάρχει και πιο ειδικός λόγος για το μεγάλο σύστημα προσγείωσης.

Καθισματα στο πιλοτήριο

Γνωρίζει κανείς να μου για πιο λόγο η Boeing εξακολουθει να φτιάχνει τα καθισματα του κυβερνητη κ συγκυβερνητη με την ιδια αθλια προβιά που χρησιμοποιούσε πριν 25 χρονια....???? Εξαιρεση το 787. Τα RJ επισης έχουν αυτη τη φλοκάτη για καθισμα... Τι ειναι κάποια παράδοση...??

Ενταξει μωρε, δεν ειναι και η καινοτομω-και-το-φωναζω-για-να-μ-ακουσουν-απο-την-αλλη-οχθη-του-αυλακιου Αιρμπας... Η Μποεινγκ κραταει καποιες "παραδοσεις"...

Σοβαρα, τωρα, δεν εχω ιδεα. Οπως επισης, βεβαια, δεν εχω και ιδεα γιατι πρεπει να θεωρειται "αθλιο" το ειδος αυτο καλυμματος.

Re: Καθισματα στο πιλοτήριο

Pocopico":vs2elh03 said:
Γνωρίζει κανείς να μου για πιο λόγο η Boeing εξακολουθει να φτιάχνει τα καθισματα του κυβερνητη κ συγκυβερνητη με την ιδια αθλια προβιά που χρησιμοποιούσε πριν 25 χρονια....???? Εξαιρεση το 787. Τα RJ επισης έχουν αυτη τη φλοκάτη για καθισμα... Τι ειναι κάποια παράδοση...??

Ειναι απο προβατο και εχει πολυ καλες θερμομονωτικες ιδιοτητες και στην ζεστη και στο κρυο........... :wink:

Ειναι καθαρα θεμα γουστου... Το 1970 μπορει να ηταν της μοδας... κ μόδα ειναι κ γυρίζει..

Προσωπικά εμενα μου φέρνει κατι σε τσελιγκα.. πως να το πω σε μαντρί ειδικα αν εχει παλιώσει - σκιστεί και "ξεχασαν" να το αλλαξουν σε κανα C Check.. Δεν μου κολαεί να το βλεπω σε 737-800.

στα 100 με όλα εκεινα τα αξιοπιστα μεν αλλα ανολογικά παλαι ποτε οργανα, σαν του παπου μου - του τσελιγκα - το ρολοι με την αλυσιδιτσα δεμενο να μην το χανεις απο το ζοναρι, καλα ηταν.

Αλλα οχι στα 600αρια κ πάνω... οχι...

Σαν βάζεις χαιμαλια στο πατωμα του Γερμανου....

Ειναι απο προβατο και εχει πολυ καλες θερμομονωτικες ιδιοτητες και στην ζεστη και στο κρυο...........

Αυτο ναι ειναι μια καλη απαντηση αλλα θα μπορουσαν να κανουν κατι πιο ομορφο..

Δεν κανουν κατι για να ειναι ομορφο/μοντερνο. Κανουν κατι για να ειναι πρακτικο/χρηστικο. Αν παλι, σου ριχνει τοσο πολυ το επιπεδο (βλ σχολια περι τσελιγκα κλπ) ε, μην μπαινεις σε cockpit απο boeing.

Τι σημαινει first officer

Επειδη ειμαι καινουριος στο χωρο θα ηθελα να ρωτησω τι σημαινει η εννοια First Officer. Ευχαριστω!

Ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου. :)

Το first officer, είναι καθαρά βαθμός του εμπορικού ναυτικού, τον οποίο η αεροπορία υιοθέτησε για να αποφύγει τον όρο co-pilot.