Και οι δύο εταιρείες χάνουν λεφτά όταν καθυστερούν η ματαιώσουν μία πτήση και αυτό δεν το θέλουν.
Από την άλλη πλευρά, ξέρουν, ότι ένα ατύχημα θα τους κοστίσει ακόμη περισσότερα λεφτά, λόγω της κακής φήμης που θα αποκτήσουν και που θα τους ακολουθεί για πολλά χρόνια. :?
Αυτή η ισορροπία οδηγεί τελικά τίς εταιρείες να έχουν περίπου ανάλογες διαδικασίες και όρια.
Επειδή ο καιρός μεταβάλλεται άλλοτε προς το καλύτερο και άλλοτε προς το χειρότερο, καλείται ο κυβερνήτης να αποφασίσει εάν η πτήση μπορεί να γίνει.
Εάν κρίνει ότι τα εταιρικά όρια ξεπεράστηκαν σαφώς και δεν υπάρχει πρόγνωση βελτίωσης, τέλος συζήτησης. Ένας επαγγελματίας κυβερνήτης δεν θα ρισκάρει την δουλειά του παραβαίνοντας συνειδητά εταιρικές διαδικασίες.
Εάν ο καιρός μεταβάλλεται γύρο από τα εταιρικά όρια, τότε ο κυβερνήτης χρησιμοποιεί την αεροπορική εμπειρία και την εταιρική συνείδηση του για να αποφασίσει εάν πρέπει να ματαιώσει, να περιμένει, η, αξίζει τουλάχιστον να προσπαθήσει.
Οι διαφορές που περιγράφετε δεν είναι διαφορές των διαδικασιών-πολιτικής των δύο εταιρειών, αλλά, το κατά περίπτωση συνδυασμένο αποτέλεσμα των διαφορετικών καιρών με τους διαφορετικούς τρόπους σκέψης και απόφασης των εκάστοτε κυβερνητών.
Και όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν επίσης κάτι πολύ σημαντικότερο.
Η πραγματική περιουσία μίας εταιρείας είναι τα πληρώματά της και όχι τα αεροσκάφη.
