Γενικές (αεροπορικές) απορίες !!!

• Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μήπως θα βοηθήσω αν σας πω ότι προσγειωθήκαμε στο διάδρομο που βλέπουμε από τα Mac Donalds, έχοντάς τα (τα Mac D) στα αριστερά μας καθώς προσγειωνόμασταν?

fotis":1cs6uezg said:
..........
περάσαμε σχεδόν πάνω από το ΟΑΚΑ (καθόμουν στην 2D και είδα το ΟΑΚΑ στο δεξί μου χέρι),
περάσαμε πολύ πάνω από το Ελ. Βενιζέλος κάναμε ένα κύκλο πάνω από την Εύβοια (ή τουλάχιστον νομίζω ότι ήταν η Εύβοια),
περάσαμε πάνω από Ραφήνα και προσγειωθήκαμε.
.................

Μήπως θα βοηθήσω αν σας πω ότι προσγειωθήκαμε στο διάδρομο που βλέπουμε από τα Mac Donalds, έχοντάς τα (τα Mac D) στα αριστερά μας καθώς προσγειωνόμασταν?

Τώρα μας μπέρδεψες για τά καλά. Αυτά τα δύο είναι αντίθετα. Είσαι σίγουρος για την Ραφήνα ;
μετα την προσγείωση, πόση ώρα έκανε το αεροπλάνο να σταματήσει στην πύλη, δηλαδη είδες τα κτήρια σχεδόν αμέσως η πέρασαν 5'-10' λεπτά ;

Η διαδικασία πρέπει να ήταν η STAR ABLON 1B ABLON--->KEA στα 7000' με το KEA να είναι το IAF είται για 03R/L είται 21R/L

Oops sorry,
τα Mac D τα είχαμε στα δεξιά μας.
Το έγραψα λάθος :wall: .
Για τη Ραφήνα είμαι σίγουρος.
Επίσης, δεν πιάσαμε πύλη. Μας παρέλαβε λεωφορείο.

fotis":23ls8pk5 said:
Oops sorry,
τα Mac D τα είχαμε στα δεξιά μας.
Το έγραψα λάθος :wall: .
Για τη Ραφήνα είμαι σίγουρος.
Επίσης, δεν πιάσαμε πύλη. Μας παρέλαβε λεωφορείο.

21L, τοτε.

seven4seven":fmkjuqi3 said:
Ασ΄το αγορι μου. Στον 03R πιασανε. Απο τον 21R δεν βλεπεις καν τα McD.

Στον 21R αν πιασανε αγορι μου..τα Μακ ειναι αριστερα..νομιζω :)

thndr_20":2qbwkwkr said:
Στον 21R αν πιασανε αγορι μου..τα Μακ ειναι αριστερα..νομιζω :)

fotis":2qbwkwkr said:

Γιατι το παλευεις ακομα? 21L ειπαμε.

Καλά βρε,
μη σκοτωθείτε εξαιτίας μου.

Μια απλή απορία είχα για το αν συνηθίζεται αυτή πορεία προσέγγισης από SKG προς LGAV, επειδή όσες φορές το είχα κάνει (και είναι πολλές) δεν έτυχε να ακολουθηθεί αυτή η πορεία, η οποία μου φάνηκε περίπου 15 λεπτά περισσότερη σε χρόνο από άλλες.

Τώρα που τούς έδεσες κοτσίδα έρχεσαι και τούς λές από πάνω ότι δεν έχει και σημασία .... :twisted:

Λοιπόν, η διαδρομή που λέγαμε (STAR ABLON 1B), πάνω από το Α/Δ, είναι υποχρεωτική εάν έρχεται από Βόρεια και πρέπει να πιάσει πρός Νότο (21L/R)

Επομένως δεν είναι περίεργη.
Για το εάν σου είχε ξανα-τύχει τώρα.
Στό Λεκανοπέδιο της Αττικής επικρατούν οι Βόρειοι άνεμοι, επομένως εάν κάποιος έρχεται τακτικά στην Αθήνα με την ίδια συχνότητα όλες τις εποχές του χρόνου, τις περισσότερες φορές θα προσγειωθεί προς Βορράν στον 03 L/R, με μία διαδικασία είτε από Αίγινα είτε από Κέα.
Τίποτα παράξενο και σπάνιο λοιπόν στην διαδρομή, απλά δεν έτυχε να την προσέξεις άλλη φορά, πολύ πιθανόν λόγω καιρού ή ώρας.
Λάβε επίσης υπ’ όψιν σου ότι, επειδή τίποτα δεν είναι λιγότερο ακριβές, από τις υποκειμενικές στατιστικές του τύπου ..όποτε περνώ από εδώ έχει πολύ κίνηση, πέρυσι δεν έβρεξε καθόλου, αυτόν τον χειμώνα κάψαμε το περισσότερο πετρέλαιο, κλπ. και συνεπώς, μόνον εάν γράφεις (είτε σε τακτά διαστήματα, είτε συνέχεια) και αρχειοθετείς όλες τις καταγραφές σου, μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα.

Για να λύσουμε τώρα το δύσκολο θέμα σε ποιο διάδρομο έπιασε, :roll: για να σου το λύσω εγώ, πρέπει πάση θυσία να θυμηθείς αυτό που σε ερώτησα, πόση ώρα έκανε να σταματήσει και να ανοίξει τις πόρτες, από την ώρα που ακούμπησε στον διάδρομο.
Εάν δεν καταφέρεις να το θυμηθείς, το μυστήριο αυτό θα προστεθεί μαζί με τα άλλα γνωστά αεροπορικά μυστήρια όπως το τι έγινε η Amelia Earhart, ο Steve Fossett κλπ
:)