Γερμανία: Φρένο στο παράνομο «κατέβασμα» από το Ίντερνετ !!!

• Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

gioannis

First-Class-Member
Περιοχή
Kiato (KOR-PIKAD)
Ποινή φυλάκισης δύο ετών θα επιβάλλουν στο εξής τα γερμανικά δικαστήρια σε όσους κατεβάζουν παράνομα ταινίες και μουσική στο Ίντερνετ για ιδιωτική χρήση, ενώ φυλάκιση έως και πέντε χρόνια προβλέπεται για όσους κατεβάζουν αρχεία για εμπορική χρήση.

Την απόφαση καταδίκασαν γερμανικές καταναλωτικές οργανώσεις, υπογραμμίζοντας ότι ο νόμος στέλνει λάθος μήνυμα στους καταναλωτές και θα προκαλέσει την οργή των χρηστών του Ίντερνετ.

Σύμφωνα με στοιχεία της βιομηχανίας ψυχαγωγίας, οι Γερμανοί κατεβάζουν τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ταινίες ετησίως, ακόμη και εβδομάδες πριν κυκλοφορήσουν επίσημα.

http://www.skairadio.gr/4dcgi/_w_articl ... 006_148884

KALOMELETA KAI ERXETE !!!!! :shock: :shock: :shock:

<<<<<<<<<<<<<<<<< TPEME STEFO :wink: >>>>>>>>>>>>>>>

Κατεβαζω εδω και 1,5 χρονια μονο το stream απο ραδιοφωνα, κατι το οποιο και με το νεο νομο ειναι επιτρεπτο.. :P ;) Ταινιες τις αγοραζω σε DVD :mrgreen:

ÁõôÜ åßíáé ðáðáñïýíåò ìðëå. Óå ëßãï èá ìáò âÜæïõíå ìÝóá k üôáí ðïóôÜñïõìå óôï airliners.gr!!!

ÓõæÞôçóç óå öõëáêÞ ôéò ãåñìáíßáò óå 3 ÷ñïíéá áðü ôþñá: Adolf åóý ãéáôß åßóáé ìÝóá ñå? 13 öüíïé,2 âéáóìïß k 5-6 ëçóôåßåò. Åóý ñå marcus ãéáôß åßóáé ìÝóá? 13 DVD, 2 ôñáãïýäéá k 5-6 öùôïãñáößåò....

E.L.E.O.S

Δεν υπάρχει όνομα Adolf στην Γερμανία τώρα :)

δυο γνωστοί μου είχαν κι αυτοί περιπέτειες.. ο ένας την πάτησε και έπρεπε να πληρώσει ποινή ύψους 8000€ και ο άλλος τη γλίτωσε αφού μόλις του στείλαν email από την αστυνομία έσβησε ότι είχε στο το PC και κάλεσε δικηγόρο...
Και η οι δυο είχαν P2P προγράμματα σαν το bearshare limewire καζάα...
Το rapidshare που είναι η καινούρια μόδα πως ελέγχεται όμως?? :?:

eddhflyer":s844z4gh said:
Δεν υπάρχει όνομα Adolf στην Γερμανία τώρα :)

Έχω γνωρίσει εδώ στη Γερμανία Τούρκο με τουρκικη ταυτότητα και όνομα Adolf Yildizoglu! (είμαι off, therefore sorry!) Και για να επιστρέψω στο θέμα: Τα πάντα μπορούνε να ελεχθούν. Εάν δεν έχει κάποιος μεταβλητό IP τότε με έναν ειδικό tracer μπορούνε να βρούνε ποιος ανέβασε τρελες ποσότητες και ποιος κατεβάζει τρελες ποσότητες. Το point όμως (ακόμα και να μην ισχύει μέρος από αυτά) είναι ότι απαγορεύεται. Ο νομος εδώ σου επιτρέπει να έχεις μεν τα προγράμματα (emule, limewire etc) στον PC, αλλα σου απαγορεύει τη χρήση τους! Και ύστερα παραπονιέστε για την ελληνική νομοθεσία.. lol ) Όλα πάνε καλά όσο δε σε πάρουνε πρέφα. Aμα σε πάρουνε.. Μετακόμισε.. Το Μπαλί πρέπει να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περιοχή, μου είπανε... :lol:

Η Γερμανία σε αυτό το θέμα δεν ξέρει προς τα που να κινηθεί. Από τις αρχές τους έτους, οι εταιρίες ιντερνετ (ISP) πρέπει να σβήνουν μετά την λήξη της σύνδεσης στο ιντερνετ από τα συστήματά τους την διεύθυνση IP που είχε ο χρήστης. Αυτό ισχύει για συνδέσεις απεριόριστης χρήσεις, που πλέον οι περισσότεροι έχουν.

Με άλλα λόγια, ότι και να κάνω, μόλις βγω από το νετ δεν ξέρει ούτε ο πάροχός μου πια IP είχα. Οπότε δεν θα με βρουν (τουλάχιστον όχι από την IP μου). Δεν λέω ότι είναι καλό ... έχει και τα αρνητικά του! :?

makedonas":3oih1sh8 said:
O νομος εδώ σου επιτρέπει να έχεις μεν τα προγράμματα (emule, limewire etc) στον PC, αλλα σου απαγορεύει τη χρήση τους! Και ύστερα παραπονιέστε για την ελληνική νομοθεσία.. lol )
O νόμος δεν απαγορεύει την χρήση των προγραμμάτων p2p. Απαγορεύει την χρήση τους για παράνομη διακίνηση αρχείων.

tupolev":3t1m0a69 said:
makedonas":3t1m0a69 said:
O νομος εδώ σου επιτρέπει να έχεις μεν τα προγράμματα (emule, limewire etc) στον PC, αλλα σου απαγορεύει τη χρήση τους! Και ύστερα παραπονιέστε για την ελληνική νομοθεσία.. lol )
O νόμος δεν απαγορεύει την χρήση των προγραμμάτων p2p. Απαγορεύει την χρήση τους για παράνομη διακίνηση αρχείων.

Γιατι εγω τι ειπα?? :doubt:
Ουσιαστικα το ιδιο ειναι. Σου επιτρεπει να τα εχεις αλλα να μην τα χρησιμοποιεις, ουτε και για ιδια χρηση!