Γιατι τοση ασχημια ;

• Thread starter Thread starter 6circles
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

6circles

First-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
UAE
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
NZAA
Χαιρετω ολους τους συνφορουμιτες,

Κοιταζοντας την παρακατω φωτογραφια

gallery/image_page.php?id=15061

...η πρωτη μου σκεψη ηταν: Μα που ειναι αυτο το τριτοκοσμικο μερος; Το μυαλο μου πηγε σε Ασια και μετα σε Δυτικη Αφρικη αλλα
συντομα διαπιστωσα οτι το μερος αυτο ειναι καπου στην Ελλαδα.

Ερχομαι λοιπον στο δια ταυτα: Γιατι, ενω η Ελλαδα ειναι μια τοσο ομορφη χωρα, παντου οπου χτιζουμε φτιαχνουμε ενα τοσο, μα τοσο ασχημο περιβαλλον;; :( :evil: :wall:
Γιατι δεν υπαρχουν καλαισθητες πολεις, κωμοπολεις και χωρια ( και μη μου αναφερετε μεμονωμενα παραδειγματα, γιατι αυτα ειναι εξαιρεσεις που επιβεβαιωνουν τον κανονα ), σε αυτην την χωρα; Γιατι τοσο χαλια αισθητικη; Γιατι το τριωροφο με ταρατσα, διπλα στην μονοκατοικια με κεραμυδια; Γιατι δεν υπαρχουν συμμαζεμενοι κηποι με γκαζον, αλλα αντιθετως κατακλυζουμε καθε ελευθερο χωρο με καθε λογης σκουπιδι; Ειδικα στην επαρχια, οπου υπαρχει μεγαλυτερη απλα και μεγαλυτερες δυνατοτητες, γιατι δεν συμβαλλουν ολοι ωστε με λιγο κοινο νου να εχουμε ενα καλυτερο πολεοδομικο περιβαλλον, που να μην ρυπαινει και οπτικα; :?:

Στην τελικη, δεν μπορουμε να να αντιληφθουμε οτι ακομη και απο οικονομικη αποψη, μας συμφερουν ομορφα, λειτουργικα και αρτια αισθητικα πολεοδομικα συκροτηματα, αφου "ανεβαζουν" την αξια της καθε περιοχης;

Ισως οσοι απο εσας εχετε ταξιδεψει η διαμεινει στο εξωτερικο, να με καταλαβενετε καλυτερα. Η Ελλαδα, σε αυτον τον τομεα, απλως δεν βλεπεται.... :cry:

6circles":15k9igz9 said:
Κοιταζοντας την παρακατω φωτογραφια

gallery/image_page.php?id=15061

Άστα να πάνε....Βάζω στοίχημα ότι αυτή είναι περίπου η εικόνα στο 99% της ελληνικής επικράτειας...κρατάω ένα 1% για κάποιες ελάχιστες περιοχές σε κάποια αστικά κέντρα κυρίως....Το γιατί είναι μια τεράστια συζήτηση......Δυστυχώς όποιος αποφασίζει να παραμείνει σε αυτό το ρημάδι και να μην ξενιτευτεί σιγά σιγά και αναγκαστικά προσαρμόζεται και γίνεται ένα με το υπόλοιπο τοπίο.