Ζαχαροπλαστική

• Thread starter Thread starter vassdel
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

vassdel

V.I.P.-Class-Member
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGEL
Σαν χόμπυ, ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την ζαχαροπλαστική. Ακόμη δεν έχω καταφέρει να μην καταναλώνω τουλάχιστον τα μισά υλικά ωμά, κατά την παρασκευή των γλυκών μου, αλλά το παλεύω :oops:
Την περασμένη Τετάρτη ο γιος μου γιόρταζε τα έκτα γενέθλιά του και όλο το πάρτυ ήταν φτιαγμένο με θέμα τους πειρατές (κατά παραγγελία του μικρού) και έγινε μόνο με προσωπική και οικογενειακή εργασία. Μία από τις κατασκευές μου, ήταν η τούρτα καράβι, η κατασκευή και κατανάλωση της οποίας παρουσιάζεται σε ένα δίλεπτο βίντεο (still image) στο λινκ:
http://www.youtube.com/watch?v=SdX109TIhiU

Φτιάχνω γενικώς διάφορα γλυκά και κατασκευές και αν κάποιος έχει ανάλογες ιδέες για ζαχαροπλαστικές κατασκευές, ας μου στείλει ένα πμ :mrgreen:

Και εγώ άρχισα πρόσφατα να ασχολούμαι με τη ζαχαροπλαστική :D
Είναι πολύ καλό να πειραματίζεσαι.Το πρώτο γλυκό που έφτιαξα ήταν ένα υπέροχο cheesecake :P
Ακολούθησε ένα μέτριο μιλφέιγ(δεν πέτυχα τη κρέμα τελείως) και άλλα.Τώρα το επόμενο που σκέφτομαι να κάνω είναι σουφλέ σοκολάτας :thx:

Δεν ξερω για σας, εγω παντως πεινασα.... :wink:
Εχω μεγαλη αδυναμια σε οτιδηποτε γλυκο, αλλα δεν εχω ασχοληθει καθολου... Βεβαια οσο βλεπω οτι ασχολουνται και αλλοι, ολο και ψηνομαι να αρχισω κι εγω...!! :D

Πολύ ωραία προσπάθεια και ωραίο αποτέλεσμα. :great:

PS Μήπως περίσσεψε κανένα κομμάτι? Είμαι γλυκατζής, τι να κάνω...

Εύγε Βασίλη :great: Άμα πιάνουν τα χεράκια σου, στα γλυκά θα κολλήσουμε? :mrgreen:

Η αλήθεια είναι ότι επειδή δεν το κατέχω, δεν μπορώ να εκφέρω άποψις πέραν του προφανούς, ότι δείχνει έτοιμη για μάσα. :mrgreen: Ευτυχώς η γυναίκα φτιάχνει τέλεια προς κατανάλωση, τιμώντας ιδιαιτέρως τελευταία τον Παρλιάρο, με τα ανάλογα βέβαια customization 8)

ΥΓ
Βασίλη, να περιμένουμε slideshow "How to operate a gadget"??? :mrgreen:

με την ζαχαροπλαστική (και γενικά με την μαγειρική) με έχει πιάσει μια τρέλα. Κάτι ότι μένω μόνος, κάτι ότι μου λύπουν τα ελληνικά φαγητά ή και ότι στην κάλη μου πρέπει να μαγειρεύω και κάτι, γιατί άνετα μπορεί να ζήσει με γιαούρτια, μπήκα και γω στο τρυπάκι.

έυγε Βασίλη, άμα είναι θα σου στείλω μερικές πολωνικές συνταγές μέσω PM αν θες :great:

ΥΓ το μόνο που δε χωνεύω στην μαγειρική είναι η λάντζα :lol: :lol: