Επάγγελμα Αεροσυνοδός

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Aυτό είναι το link παιδιά για όσους ενδιαφέρονται και έχει πολλές επιλογές, όμως το θέμα είναι ότι σαν προυπόθεση για αίτηση στην κάθε βάση νομίζω πως είναι απαραίτητο να εχεις άριστη γνώση της αντίστοιχης γλώσσας... http://www.easyjetcareers.com/current-v ... n-crew.asp Καλη επιτυχία σε όσους αποφασίσουν να το δοκιμάσουν!!!! :D Τι καλά να άνοιγε και καμιά βάση η easy στην Ελλάδα!!! fingers crossed λοιπόν!!!
 
Ναι μακάρι να άνοιγε και εδώ μια βάση η easy jet...Απ'το στόμα σου και στου θεού τι αυτί που λένε!!
 
Απόφοιτος Νοσηλευτικής Σχολής - Πρόσληψη ως Ι/Φ;

Χαιρετώ όλους στο forum.

Είμαι νέος εδώ αλλά και σε ό,τι αφορά στα Αεροπορικά.
Η ιστορία μου με τα αεροπλάνα είναι λίγο περίεργη. Παρόλο που τρέφω ένα μεγάλο φόβο όταν επιβιβάζομαι σε αυτά, παράλληλα νιώθω και μια μεγάλη ευχαρίστηση. Η μόνη εξήγηση που έχω δώσει, είναι πως ίσως αυτό συμβαίνει λόγω της ανδρεναλίνης που προφανώς παράγεται όταν πετάω :p

Να μπω στο θέμα όμως.
Είμαι 23 ετών, σπουδαστής Νοσηλευτικής και σκέφτομαι μόλις πάρω το πτυχίο μου (σε 1 χρόνο περίπου) να κάνω αίτηση για Ι/Φ σε κάποια εταιρεία.

Πιστέυετε πως θα έχει βαρύτητα το πτυχίο και η προυπηρεσία μου ως Νοσηλευτής;
(Διάβασα σε ένα άλλο θέμα εδώ στο site, πως παλιά οι αεροσυνοδοί ήταν νοσοκόμες)
Επίσης, πως μπορώ να έρθω σε άμεση επαφή με το HR ευρωπαικών εταιρειών;

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας παιδιά!!!
 
Re: Απόφοιτος Νοσηλευτικής Σχολής - Πρόσληψη ως Ι/Φ;

Γεια σου Christo-William! Απ'ότι εχω δει, μάθει και διαβάσει στην Ελλάδα το τι πτυχίο έχει κανείς (ΑΝ ΕΧΕΙ) δε παίζει κανένα ρόλο. Μέσον έχεις? Αν όχι, ψάξε βρες μέσα σ' αυτη την χρονιά για να μπορέσεις να μπεις...Sorry που μιλάω έτσι απότομα αλλά αν ρίξεις μια ματιά στο θέμα επάγγελμα αεροσυνοδός και τις πρόσφατες απαντήσεις θα καταλάβεις περι τίνος πρόκειται...Τωρα σχετικά με εξωτερικό εκεί αλλάζουν τα πράγματα. Τσέκαρε τα ποστς στην ενότητα που σου είπα είναι πολύ χρήσιμα και ενημερωτικά. :D
 
Απολύσεις στην Olympic
Αρχισαν απο την Τεταρτη απολύσεις στην Ο.Α. Απολύουν 30 άτομα καμπίνας καθημερινά συμπεριλαμβανομένων και κυβερνητών.Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες απο HR λένε οτι θα απολυθούν όλοι μέχρι τα Χριστούγεννα.Γνωρίζει κανείς εάν τα παραπάνω έχουν σχέση με ενοποίηση με Αιγαίου που σκόνταψε στην Ευρωπαική επιτροπή ανταγωνισμού;
 
Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι ως το Δεκέμβρη θα έχουν μείνει μόνο τρία airbus και όλα τα q. Επίσης ότι από εχθές άρχισαν ήδη να υπογράφουν τα συμβόλαια για τη νέα εταιρία..
 
Re: Απόφοιτος Νοσηλευτικής Σχολής - Πρόσληψη ως Ι/Φ;

Christos-William":28e89ckl said:
Επίσης, πως μπορώ να έρθω σε άμεση επαφή με το HR ευρωπαικών εταιρειών;

CHECK ----> aviationjobsearch.com / bestaviation.net δες που ζητούν κόσμο και στείλε βιογραφικό, έτσι θα σου φύγουν όλες οι απορίες.... ;)
 
Re: Απόφοιτος Νοσηλευτικής Σχολής - Πρόσληψη ως Ι/Φ;

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Νομίζω πως θα κοιτάξω για ξένες εταιρείες, όπως EasyJet και British Airways.
Άλλωστε τα πράγματα στην Ελλάδα δεν είναι και ό,τι καλύτερο σήμερα, σωστά;

Το -κάπως- αρνητικό είναι πως θα πρέπει να αλλάξω τόπο διαμονής, όμως πληροφορήθηκα πως οι μισθοί σε Ευρωπαικές εταιρείες αγγίζουν και τα 1500e το μήνα!
Δεν ξέρω αν αληθεύει, πάντω συγκριτικά με τα 700e που δίνουνν εδώ, είναι τεράτια διαφορά! :p

Όσον αφορά την ειδικότητά μου , ελπίζω να ληφθεί υπ'όψιν.
Σκέφτομαι να πάρω ειδικότητα "Διασώστης - Α' Βοήθειες"!

Υ.Γ Γνωρίζει κάποιος πόσες ημέρες την εβδομάδα πετάει ένας I/Φ;

Φιλικά,
Christos-William
 
Καλησπέρα και από εμένα! Βρήκα το site στο google ψάχνοντας για σχετικές με αυτό πληροφορίες και τελικά κόλλησα. Εν τέλει, αποφάσισα να γίνω μέλος ώστε να μπορώ να πάρω απαντήσεις στα ερωτήματά μου. Θα ήθελα να γίνω αεροσυνοδός (το ξέρω, πρωτότυπο), το αγαπάω και το θαυμάζω σαν επάγγελμα, αλλά επέλεξα κάτι εντελώς διαφορετικό. Τέλος πάντων, ας επανέλθω στο θέμα. Έχω ταξιδέψει αρκετές φορές με αεροπλάνα και έχω μερικές απορίες. Ελπίζω να μπορώ να τις παραθέσω στο συγκεκριμένο θέμα.

1. Σε πτήσεις μεγάλης διάρκειαςν(π.χ. 9 ώρες), έστω ότι το πλήρωμα καμπίνας αποτελείται από δέκα άτομα. Απασχολούνται και οι δέκα ταυτόχρονα ή μοιράζονται οι ώρες;
2. Παρομοίως, υπάρχει δεύτερος κυβερνήτης και δεύτερος συγκυβερνήτης ή "βγάζουν" το ταξίδι ο αρχκός κυβερνήτης και ο αρχικός συγκυβερνήτης; (η ερώτησή μου μπορεί να είναι εντελώς γελοία)
3. Οι αεροσυνοδοί είναι υπεύθυνοι και για τον καθαρισμό του αεροσκάφους μετά την προσγείωση ή η δουλειά τους τελειώνει με την αποβίβαση των επιβατών (πιο λογικό μου κάνει το δεύτερο βέβαια);
4. Όταν ο πιλότος λέει "cabin crew please take your seats for take off/landing" (ή κάπως έτσι) εννοεί να τσεκάρουν πρώτα την καμπίνα (δεμένοι επιβάτες, καθίσματα στη θέση τους κτλ);
5. Οι αεροσυνοδοί γνωρίζουν πρώτες βοήθειες;

Ελπίζω να μην πόσταρα ερωτήσεις σε λάθος θέμα και ευχαριστώ εκ των προτέρων :)
 
Γεαι σου Χαρά.
Δεν είμαι φροντιστής αλλά σκοπεύω να προσπαθήσω να γίνω στο μέλλον..
Απλά θα ήθελα να σου πω πως το καλύτερο που θα έχεις να κάνεις σε αυτή τη φάση είναι να διαβάσεις το πλούσιο υλικό των 88 υπόλοιπων σελίδων στο οποίο πιθανότατα θα βρεις πολλές από τις απαντήσεις που ψάχνεις.Χρειάζεται χρόνο, όμως αξίζει τον κόπο αν σε ενδιαφέρει πραγματικά.Κ εγώ και πολλοί άλλοι αυτό κάναμε.
Τώρα, κάποια από τα ερωτήματά σου, όπως πχ αν υπάρχουν 1 ή 2 ή 128 πιλότοι, εκτός του ότι σαν αεροσυνοδό δεν θα σε αφορούν(φαντάζομαι, ίσως να κάνω και λάθος), είναι και λίγο εκτός θέματος αλλά και εκτός ενδιαφέροντος στη φάση αναζήτησης που βρίσκεσαι..
Φιλικά..
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Top