Εορταστικό Αεροπορικό Κουίζ Airliners.GR 2012

  • Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Εγώ πάντως προσπαθώντας να βρώ διαφορές ανάμεσα στο Fokker 70 και το Fokker 100 που ήταν οι δικές μου επιλογές σκέφθηκα την σκιά της μηχανής. Στη φωτο φαινεται ο ήλιος αναμεσα στη σκιά του φτερού και τη σκιά της μηχανής. Από τα σχέδια του αεροπλάνου φαινόταν ότι στο 70 η μηχανή είναι πολύ πιο κοντά στο φτερό...

Έτσι μετά από αυτή την επιστ. ανάλυση έγραψα το 100.

Το 28 σε όλη αυτή την "ανάλυση" που είναι; θα πείτε... και θα έχετε και δίκιο. Ωραίος ο καιρός σήμερα...
 
Αυτό ήταν και το δικό μου κριτήριο. Το φάκερ - 70 έχει πολύ, μα πολύ κοντά τον κινητήρα στα φτερά. Αλλά εδώ θα πάρω το μέρος της '...υποτροπής' και θα πω ότι εφόσον το διευκρίνισαν, όλα είναι μέσα. και τα τρία, τελικά.
 
LEKPO1A":1xo85tdn said:
Ερώτηση 15:
Να επαναλάβω πως οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τις ερωτήσεις δεν είναι διακοσμητικές. Άρα ναι, όσοι αναγνώρισαν την Πρέβεζα στη φωτογραφία έπρεπε να απαντήσουν Πρέβεζα :).

Εντάξει. Το έπιασα. Ήταν οπτικό το κουίζ και το παρεξήγησα. Προφανώς και κακώς κάκιστα διάβασα την ερώτηση γιατί όπως προείπα νόμιζα ότι «όταν λέμε Boeing 707 εννοούμε Boeing 707 όχι κάτι που βασίζεται λίγο ή πολύ σε αυτό αλλά είναι κάτι άλλο που θα ήταν ακριβώς Boeing 707 αν δεν ήταν αυτό το άλλο». Υποκλίνομαι.


LEKPO1A":1xo85tdn said:
Ερώτηση 19:
Δόθηκε εγκαίρως επεξήγηση ότι τα ζητούμενα αεροδρόμια δεν βρίσκονται μόνο ανάμεσα στις συγκεκριμένες πόλεις και νησιά, αλλά τις/τα εξυπηρετούν κιόλας. Το μοναδικό ίσως πρόβλημα της διατύπωσης είναι η ασαφής έννοια της "πόλης". Εγώ προφανώς αναφερόμουν σε πρωτεύουσες νομών. Βέβαια νομοί δεν υπάρχουν πια. Το να έλεγα "έδρες περιφερειακών ενοτήτων" θα ήταν too much. Ίσως θα ήταν πιο ορθό να αναφέρω "μεγάλη πόλη".
Έτσι τελικά, το LGPZ, από τη μία, βρίσκεται μεταξύ Πρέβεζας (7 km, Περιφέρεια Ηπείρου), Λευκάδας (19,9 km, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων) και εδαφικά ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και από την άλλη, το LGKV βρίσκεται μεταξύ Καβάλας (30.6 km), Ξάνθης (40.7 km) και Θάσου (11.6 km από το πορθμείο της Κεραμωτής) που ανήκουν και τα 3 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Χρυσούπολη και Σουφλί που αναφέρθηκαν δεν είναι μεγάλες πόλεις ή πρωτεύουσες νομών.

Καλά εδώ τι να σχολιάσω για τη 19β; Η μία αυτο-αναίρεση κόντρα στην άλλη. Τελικά πάλι λάθος έκανα που διάβασα την ερώτηση για το ανάμεσα(!) των 3(!!!) σημείων αλλά ευτυχώς το μόνο σωστό ήταν ότι δεν μπήκα καν στον κόπο να απαντήσω. Και να δεις που δεν πίστευα ότι μπορεί να τετραγωνιστεί ο κύκλος... Υποκλίνομαι και πάλι. (Για την ιστορία ως αντιπαράδειγμα ανεφέρθησαν Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, Σαμοθράκη).


ΥΓ: Αυτό το «υποτροπή» που λέτε ορισμένοι είναι κάποιος αστεϊσμός ή απλά έγινε λάθος στην πληκτρολόγηση αντί του μάλλον σωστού «επιτροπή» και μετά συνεχίστηκε ως χαβαλές; :rolleyes:
 
Αγαπητά μέλη, αν και φέτος οι υποχρεώσεις δεν με άφησαν να συμμετάσχω, θα ομολογήσω ότι το κουίζ ήταν υπέροχο, κρυφοαπαιτητικό και για ακόμη μία φορά ενημερωτικό. Θα πω ότι μου έλλειψε η παρουσία πιο τεχνικής κάλυψης που εμένα προσωπικά πάντα με κέντριζε. Ίσως τα προηγούμενα να είχαν μια πιο διευρυμένη γκάμα από το φετινό που πολλές φορές βοηθάει τον εγκέφαλο στην έρευνα... :mrgreen: Μπράβο στους συμμετέχοντες για τη χαρά που το βίωσαν και φαίνεται στα σχόλιά τους.
Επίσης, οι μετά το κουίζ συνομιλίες είναι ένα υπέροχο πειραματικό προϊόν σε διάφορους τομείς της επικοινωνίας, κάτι που μάλλον θα επικαλεστώ σύντομα :mrgreen:
Επίσης, το ότι κάποιοι έφαγαν δημιουργικά χρόνο από τη ζωή τους για να δημιουργήσουν ό,τι δημιούργησαν για να συμεμτάσχουν κάποιοι όπως συμμετείχαν, αξίζει επιβραύβευση. Καλώ τους συντονιστές του κουίζ να αποδεχτούν την πρόταση να λάβουν και αυτοί ένα συμβολικό δώρο.
Ο επιτυχημένος αυτός θεσμός αποτελεί πραγματική έμπενυση και για προτάσεις ευαισθητοποίησης τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, τόσο για προχωρημένους όσο και για εντελώς ανέπαφους με το θέμα... :idea:

δικός σας
 
spinal":na150mqo said:
Το winglet της Cosmo ήταν δύσκολο να το βρει κάποιος αν δεν το είχε πετύχει σε κάποια από τις λιγοστές της εμφανίσεις στα ελληνικά αεροδρόμια το περασμένο καλοκαίρι ή αν δε θυμόταν την ανάρτηση του ενθουσιασμένου GP707 από τη συνάντησή του με την εταιρία στη Σκιάθο https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?f=78&t=2641&p=151211&hilit=cosmo#p151211 .

Εγώ που το θυμόμουν το ποστ αλλά το κοίταξα για να βρω αν ήταν στην κατηγορία ''Καταραμένες χρονιές'' για τα livery της Ε9...; Καταγγέλω και εγώ την Cosmo για το άκυρο του χρώματος.
 
ΕΠΑΘΛΑ

Πρός τους νικητές και τους εν δυνάμει σπόνσορες.

Μετά τη λήξη του κουίζ και παρ΄όλο ότι είχαμε ήδη τους χορηγούς για τα δώρα, ο συμφορουμίτης flesland, κατάφερε να εξασφαλίσει 5 δώρα τα οποία είναι σαφώς πιό ξεχωριστά. Τα έχει εξασφαλίσει από ότι μου είπε και θα τα έχει στα χέρια του από βδομάδα.

Θα επικοινωνήσουμε με τους νικητές για τις λεπτομέρειες.

Προκαταβολικά ευχαριστώ τον flesland και την πηγή του, που θα αποκαλύψουμε αργότερα. Επίσης ευχαριστώ όλους όσους προσέφεραν δώρα προκαταβολικά. Ίσως χρειαστούν στο μέλλον!
 
Έχουμε επιτέλους τα έπαθλα!

Οι κύριοι:

seven4seven
george1971
spinal
SirF
christos_uoa

ας μου στείλουν ένα πμ με τη διευθυνση που θέλουν να αποσταλλεί το έπαθλο, αν φυσικά το επιθυμούν.

Θερμές ευχαριστίες στον flesland για τη...χορηγία όλων των επάθών, καθώς επίσης την κατασκευάστρια αεροσκαφών που τα προμήθευσε ;)
 
Top