Ταξιδιωτικά έγγραφα

Αντιγόνη, το διαβατήριο πλέον βγαίνει σε λιγότερο απο μια βδομάδα, οπότε μεχρι να πας, οχι ένα, αλλα δέκα βγάζεις που λέει ο λόγος. Όμως απο τη στιγμή που θα πάς Ιταλία που είναι ΕΕ, τότε ναι μπορείς να ταξιδέψεις με τη νέα ταυτότητα χωρίς να μπείς στη διαδικασία για επιπλέον έξοδα
 
Γεια χαρά,
θα ταξιδέψω την Κυριακή για Λονδίνο με την Thomson. Ωστόσο σήμερα καθώς πήγα να κάνω check - in συνειδητοποίησα ότι μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα με την ταυτότητά μου καθώς στο site της Thomson δε με άφηνε να το κάνω online αλλά μου ζητάει να εμφανιστώ στο γκισέ με τα έγγραφά μου. Η ταυτότητα μου εκδόθηκε το 2002 και έχει ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες.
 
Αν έχει χειρόγραφα τους χαρακτήρες, δε θα στη δεχτούν στην άφιξη στην Αγγλία. Αρκετές φορές η thomson δε σε αφήνει να κάνεις check in online, για διάφορους λόγους. Μάλλον τώρα θέλουν να δουν την ταυτότητα.
 
Θα μου κανε εντύπωση αυτό που λες, ακόμα και χειρόγραφό παραμένει επίσημο έγγραφο του ελληνικού κράτους. Υπάρχει κάπου σαφής διαχωρισμός;
 
Τι σημαίνει ότι δε θα μου την κάνουν δεκτή στην άφιξη; Θα με βάλουν να γυρίσω πίσω ή θα περιμένη 6 μέρες στο αεροδρόμιο μέχρι την επιστροφή μου;
 
Μάλλον ήμουν λίγο υπερβολικός, το πιο πιθανό είναι να στη δεχτούν, αλλά θα σε ταλαιπωρήσουν. Το πρόβλημα με τις ελληνικές ταυτότητες είναι κυρίως ότι δεν έχουν ημερομηνία λήξης, με αποτέλεσμα να μην τηρούν την συνθήκη σένγκεν η οποία απαιτεί κάποια μορφή ταυτοπροσωπίας που να έχει μέγιστη ισχύ 10 χρόνια (οι ταυτότητες υποτίθεται πρέπει να αλλάζονται κάθε 15 χρόνια λέει το υπουργείο, αλλά φυσικά αυτό δεν αναγράφεται πουθενά).
Μου έχει τύχει κοπέλα μπροστά μου στο Gatwick να περάσει χωρίς πρόβλημα σε 20 δευτερόλεπτα με χειρόγραφη, και στο Leeds/Bradford φίλος να περιμένει 1 ώρα και βάλε. Δεν το βρίσκω και κάπου να δεις και το επίσημο... Τι να σου πω, φαντάζομαι στο Gatwick πας, θα είσαι λογικά οκ, καλή πτήση!
 
Ναι στο Gatwick φτάνω. Νομίζω μάλλον δε θα έχω πρόβλημα. Αισθάνομαι ένοχος γιατί το έψαξα τελευταία στιγμή. Θα έχω παντως και ένα παλιό διαβατήριο μαζί μου. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ θα ενημερώσω και για το τι έγινε.
 
Όχι μην ανησυχείς, θα σε αφήσουν να μπεις στη χώρα. Με το παλιό διαβατήριο, έστω και ληγμένο αν σου αρχίσουν τη γκρίνια κλπ, το δείχνεις και είσαι οκ. Καλό ταξίδι και πάλι (αν δεν πετάς ήδη)
 
Έχω πετάξει 2 φορές με TO στο LGW-SKG,πάντα με αυτότητα και ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα,ούτε στο τσεκ-ιν ούτε στο αεροδρόμιο..
 
Και εγώ με ταυτότητα πάνω από 20 φορές έχω ταξιδέψει για LGW, αλλά με την καινούργια την τυπωμένη. Με τη χειρόγραφη είναι το πρόβλημα.
 
Top