Φυσικά αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση αλλά η συζήτηση αφορούσε τη δημιουργία μουσείου σε κάποια αίθουσα του πρώην ανατολικού αεροσταθμού. Γιαυτό μεταφέρθηκε και το Τζάμπο σε αυτή τη θέση. Σίγουρα η Lamda, δεν έχει στις προτεραιότητές της τη δημιουργία μουσείου, αλλά το πώς θα τελειώσει με τις συμβατικές υποχρεώσεις που ανέλαβε.
Σίγουρα ο ΠΟΛΚΕΟΑ ήταν από την αρχή σε μειονεκτική θέση και δεν μπορούσε να διαπραγματευτεί και πολλά πράγματα. Πιστεύω όμως ότι καλός επιχειρηματίας η Lamda καταλαβαίνει ότι τέτοιες προσπάθειες (δηλ. η δημιουργία ενός τέτοιου μουσείου) μπορεί να είναι κερδοφόρες κάτω από προϋποθέσεις. Πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τον ΠΟΛΚΕΟΑ για να βγάλει λεφτά.
Δηλαδή πιστεύω ότι θα χρησιμοποιήσει τον ΠΟΛΚΕΟΑ, ώστε να πάρει τα αντικείμενα που έχει για δημιουργία μουσείου, και με τη βοήθειά του να δημιουργήσει μια ομάδα εθελοντών που θα αναλάβει τις συντηρήσεις. Έτσι η Lamda θα έχει μόνο την εκμετάλλευση του μουσείου χωρίς πολλά έξοδα.
Εντάξει, ξέρω ότι γίνομαι κυνικός, αλλά σε όλο τον πλανήτη, αυτού του τύπου τα μουσεία κάπως έτσι λειτουργούν.
Πιστεύω ότι και ο ΠΟΛΚΕΟΑ από τη μεριά του δεν νομίζω ότι πιστεύει πως θα βρει τα λεφτά για να δημιουργήσει και να λειτουργήσει ένα τέτοιο μουσείο. Τελικά πιστεύω ότι θα βρεθεί κάποιος τρόπος ώστε να αναγνωριστεί το έργο του ΠΟΛΚΕΟΑ και των οποιονδήποτε εθελοντών, χωρίς να κινδυνεύει η Lamda να χάσει λεφτά. Κυνικό μεν, αλλά με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε πράγματι να δημιουργηθεί μουσείο. Και αν τυχόν δημιουργηθεί, θα μπορούσε να ενσωματώσει και αντικείμενα της ΥΠΑ.
Όσον αφορά το ποσό που δόθηκε από τον ΠΟΛΚΕΟΑ, τυχαίνει να το γνωρίζω από πρώτο χέρι (από τον άνθρωπο που είχε την ιδέα και το διαπραγματεύτηκε). Το ποσό ήταν 1 εκ. Ευρώ, και αφορούσε αποκλειστικά το Τζάμπο. Για τα υπόλοιπα αεροπλάνα από όσο γνωρίζω, δεν δόθηκαν χρήματα από τον ΠΟΛΚΕΟΑ αλλά κάποια από ιδιώτες (επιπλέον του ποσού αυτού).
Όσον αφορά το πότε θα έπρεπε να έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο μουσείο συμφωνώ απόλυτα ότι έχει καθυστερήσει υπερβολικά. Στην πραγματικότητα, προβλεπόταν από την ίδρυση του Υπουργείου Αεροπορίας το 1929-1930 το οποίο συγκέντρωνε και τις αρμοδιότητες της Πολιτικής Αεροπορίας. Αλλά σημασία δεν έχει τι θα ήμουνα αν είχα καρούλια, αλλά τι γίνεται τώρα που είμαι εδώ και σας πρήζω με την πολυλογία μου.