Παροπλισμένα αεροσκάφη του Ελληνικού.

• Thread starter Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μου φάνηκε πολύ μικρό σε ύψος για 747, αλλά διαβάζοντας εδώ στο airfleets ότι το 'κόψανε' αρχές του 25 θα μπορούσε να είναι κομμάτι του. Ομολογώ ότι ούτε την ύπαρξη του δεν ήξερα, από τον dimsar το έμαθα, μόλις!

Ναι δεν είναι απίθανο να το αγόρασε η Λάμδα για να αποκαταστήσει το πιλοτήριο του OAB. Οταν έκοβαν το TID και το πιλοτήριο το έκοψαν τόσο καθαρά οι θεωρίες ήταν είτε αυτή (που μάλλον είναι η πιο πιθανή λόγω της τοποθεσίας που μεταφέρθηκε) είτε το πήρε κάποιος άλλος ιδιώτης για να το κάνει simulator

Μου φάνηκε πολύ μικρό σε ύψος για 747, αλλά διαβάζοντας εδώ στο airfleets ότι το 'κόψανε' αρχές του 25 θα μπορούσε να είναι κομμάτι του. Ομολογώ ότι ούτε την ύπαρξη του δεν ήξερα, από τον dimsar το έμαθα, μόλις!
Το είχαμε αναφέρει εκτενώς ;)

Και η επιβεβαίωση ότι πρόκειται για το SX-TID. Ευχαριστούμε τον Winlink για την ενημέρωση!!!
Για να δούμε αν θα αντικαταστήσουν τα όργανα του OAB με αυτά του TΙD ή θα κόψουν το ΟΑΒ στο ίδιο σημείο και θα "κολλήσουν" το ήδη υπάρχον τμήμα του TID.

Last edited:
Στις παρακάτω φωτογραφίες μια σύγκριση του γυμνού κόκπιτ του ΟΑΒ και του πλήρους κόκπιτ του TID. Σε κάθε περίπτωση ήταν σημαντικά αισιόδοξη κίνηση η αγορά του κόκπιτ του TID που σημαίνει, αν μη τι άλλο, ότι κάποιος ασχολείται σοβαρά με το project του OAB σαν έκθεμα.

George Pantalos has shared 2 photos with you!

Πώς ξέρουμε ότι το πιλοτήριο του TID δεν αποψιλώθηκε από τα όργανά του πριν κοπεί; Νομίζω ότι πολλά εξαρτήματα του αεροπλάνου αφαιρέθηκαν για ανταλλακτικά.

Λες; Τότε για ποιο λόγο να το πάρουν αν είναι και αυτό γυμνό; Δε νομίζω ότι από αυτό έφυγαν πολλά ανταλλακτικά. Νομίζω από το ΤΙΕ κυρίως

Πραγματικά δεν έχω ιδέα, απλώς αναρωτιόμουν αν είχες δει το πιλοτήριο του TID πριν κοπεί, ώστε να έχουμε μια ιδέα.

Επίσης τι είναι ευκολότερο τελικά, να βγάλεις όργανα κλπ από ένα πιλοτήριο και να τα βάλεις στο άλλο ή να κόψεις/ράψεις ολόκληρα τα πιλοτήριο μεταξύ των δυο αεροπλάνων, αν απλά θέλεις να φαίνονται και όχι να λειτουργούν;

Προφανώς το να βγάλεις τα όργανα από το ένα και να τα βάλεις στο άλλο. Αλλά αν υποθέσουμε ότι το πιλοτήριο του TID κόπηκε για αυτό το λόγο, τότε πιθανόν έγινε για να υπάρχει το δείγμα ώστε κάποιος που δεν γνωρίζει, να μπορέσει να τα τοποθετήσει με τη σωστή σειρά. (από σενάρια καλά πάω!)