A380

• Thread starter Thread starter dtrach
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Με αυτά k αυτά το δεύτερο A380 (MSN005) παραδόθηκε εχθές στην SIΑ. Να υπενθυμίσω ότι το πρώτο A380 (MSN003) είχε παραδοθεί στην ίδια εταιρία στις 15-Oct-2007. Συγχαρητήρια στην airbus που επιτέλους βρίσκει τον ρυθμό της.

Μια ερώτηση τα MSN001/002/004 που πήγανε???

Σίγουρα τα 001 και 002 είναι test frames, με όργανα τοποθετημένα για δοκιμές, και ήδη "ταλαιπωρημένα" αρκετά για να μπούνε σε υπηρεσία. Για το 004 μπορεί επίσης να είναι, αλλά δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αυτό θα το απαντήσει άλλος :D

Καλησπέρα.Κάνω μια εργασία στο σχολείο πάνω στα αεροπλάνα και χρειάζομαι μερικές πληροφορίες για το A380.Έψαξα στις προηγούμενες σελίδες αλλά υπάρχουν διάσπαρτα στοιχεία και δεν έχω το χρόνο να ψάξω.Συγκεκριμένα θέλω να μάθω για το πόσους επιβάτες χωράει,το βάρος του αεροσκάφους,ημερομηνία της παρθενικής πτήσης(από που προς που?),το κόστος κατασκευής του και γενικότερα θα ήθελα πληροφορίες για τα βασικά χαρακτηριστικά του..

A380 in Athens!!!

Τελικά υπάρχει περίπτωση να το δούμε και στην Αθήνα!!!
Από Ναυτεμπορική :
ΜΕ ΤΗΝ ευκαιρία της παράδοσης του πρώτου αεροσκάφους Airbus A380 για εμπορική χρήση, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ανακοίνωσε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία AIRBUS και οι εταιρείες Singapore Airlines Emirates και Qantas που εντάσσουν το νέο αεροσκάφος στο στόλο τους, επέλεξαν το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ως ένα από τα αεροδρόμια παγκοσμίως που μπορούν να εξυπηρετήσουν το αεροσκάφος σε περίπτωση αλλαγής προορισμού εν πτήσει (Diversion Airports for A380 flight)...
Περισσότερα : http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/01/13/1461730.htm

Από τότε που το Α380 πήρε πιστοποίηση και για διαδρόμους με πλάτος 45m μπορεί όντως να έρθει και στην Αθήνα. Θεωρητικά πάντα και μόνο ως diversion...

Re: A380 in Athens!!!

flightnumber":q268h5g6 said:
Τελικά υπάρχει περίπτωση να το δούμε και στην Αθήνα!!!
Από Ναυτεμπορική :
ΜΕ ΤΗΝ ευκαιρία της παράδοσης του πρώτου αεροσκάφους Airbus A380 για εμπορική χρήση, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ανακοίνωσε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία AIRBUS και οι εταιρείες Singapore Airlines Emirates και Qantas που εντάσσουν το νέο αεροσκάφος στο στόλο τους, επέλεξαν το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ως ένα από τα αεροδρόμια παγκοσμίως που μπορούν να εξυπηρετήσουν το αεροσκάφος σε περίπτωση αλλαγής προορισμού εν πτήσει (Diversion Airports for A380 flight)...
Περισσότερα : http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/01/13/1461730.htm

Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το ξαναδημοσιεύσανε σήμερα.. Αυτό έχει δημοσιευτεί από τις 17 Οκτωβρίου 2007 ( viewtopic.php?p=65347#p65347 ) και ξαφνικά σήμερα (χωρίς να βγάλει κάποιο δελτίο τύπου ο ΑΙΑ ή κάτι σχετικό), έγραψαν το άρθρο ξανά..

Έυχομαι πραγματικά κάποια μέρα, να το δω πάνω από το σπίτι μου και να χυ#$, όπως συνέβη και με το ANTONOV 225 MRIYΑ..