AEGEAN B737 & RJ100

• Thread starter Thread starter john
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: AEGEAN fleet (B737, RJ100)

Χθες (3/2) πρέπει να αποχώρησε οριστικά το SX-BGH αφού πέταξε για Norwich!

Σύμφωνα με πληροφορίες το SX-BTN έφυγε οριστικά χθες για SNN ολόλευκο με μπλε ουρά. Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω?

Επόμενος ιδιοκτήτης του SX-BTN είναι η Aeroflot Don.

Και το νηολόγιό του θα είναι VQ-BCS
Το https://www.airliners.gr/el/registration ... p?aid=1330 δεν το έχεις ενημερώσει ακόμα, ε;

(Ασχετο το VQ-B* δεν ήταν το παλίο registration για τα Barbados που μετά έγινε 8P; Τώρα τι είναι;;)

Πάντως η Aeroflot-Don έχει ήδη άλλο ένα αεροπλάνο σε αυτό το νηολόγιο (VQ-BAN) αν και όλα τα υπολοιπά της είναι σε VP-*
Προφανώς το VQ-B όπου και αν είναι, είναι πιο φτηνό από τις Βερμούδες :P

Φίλε MerNion έχω την αμυδρή εντύπωση ότι το VQ-B είναι πλέον συμπληρωματικό νηολόγιο για τις Βερμούδες και αυτό. Υπάρχει μια πηγή, αλλά δεν ξέρω κατα πόσο είναι αξιόπιστη. Κάπου είχα διαβάσει ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Βερμούδων σταμάτησε να νηολογεί τα αεροπλάνα απο Ρωσσία και λοιπές ανατολικές χώρες στο VP-B και χρησιμοποιεί πλέον το VQ-B. Το θέμα πάντως είναι ότι δεν πρόκειται απλά για φθηνότερο νηολόγιο, αλλά για αναγκαστική λύση, από τη στιγμή που οι Βερμούδες έχουν σταματήσει την εγγραφή νέων αεροσκαφών στον νηολόγιό τους, πλην εξαιρέσεων. Στην ιστοσελίδα τους πάντως αναφέρει ότι ουσιαστικά η εγγραφή νέων αεροσκαφών στο νηολόγιο ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη της δυναμικότητας της υπηρεσίας. Κοινώς, η ΥΠΑ των Βερμούδων δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει (προφανώς λόγω έλλειψης προσωπικού). Τώρα, γιατί και πώς είναι δυνατή η εγγραφή στο δευτερεύον νηολόγιο, δεν το γνωρίζω...

Δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο μερος για μια τετοια απορια αλλα μια και προκειται για πτηση της aegean, παρατηρησα κατα την προσεγγιση με το RJ100 εναν περιεργο εκωφαντικο ηχο, οπως ειναι ο θορυβος ενος κινητηρα που σβηνει ... δεν εχω καθολου εμπειρια απο τα ARJ και θα ηθελα να ξερω αν ειναι καποιος συνηθισμενος ηχος σε αυτο τον τυπο ... ( Δεν θα ελεγα οτι λατρεψα την πτηση !)

έχει ξαναειπωθεί, είναι το άνοιγμα των flaps κατά την προσέγγιση.
Και μετά την απογείωση υπάρχει ένας αντίστοιχος θόρυβος

lgav1966":fmpaeph0 said:
Καλημερα το SX-BGX μας αποχαιρετησε στις 15/11/08 (εφυγε απο τον στολο ενοω) :great:

Το οποίο και πήγε στην Jordan Aviation (JY-κάτι_αγνωστο_ακόμα)

Τελικά έγινε JY-JAP

Πριν λίγο μας χαιρέτησε και το SX-BGR που έφυγε απο την Αθήνα σαν A3 002F