AEGEAN B737 & RJ100

• Thread starter Thread starter john
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: AEGEAN fleet (B737, RJ100)

Δε νομίζω ότι υπάρχει σχέδιο αντικατάστασης των Avro. Από καιρό στις παρουσιάσεις τους μιλούσαν για την αποχώρηση τους το καλοκαίρι του 2010.
Αν τους κάτσει και η συγχώνευση με την ΟΑ δε θα έχουν λόγο να σκευτούν κάτι τέτοιο

MD-11ER":2h37ddwm said:

Νομίζω ότι είχα διαβάσει πως το DVD ήταν ιδιοκτητο.Οπότε προς τι η αναγκη να το πουλήσουν?Εκτός αν σκοπεύουν να εντάξουν στο στόλο ελικοφόρα ή 319αρια...

όλα τα Avro ξεκίνησαν ιδιόκτητα. Στην πορεία, σε όλα έγινε sale and lease back, με σκοπό την άμεση αποδέσμευσή τους όταν οι επιχειρησιακές ανάγκες το επιβάλλουν, κάτι που γίνεται στις μέρες μας.

το sale and lease back γινεται/εγινε περισσοτερο για λογους "αμεσου ρευστου" παρα για το αν θα μπορεσουν να το αποδεσμευσουν οποτε χρειαστει... οπως και τις περισσοτερες φορες που γινεται χρηση αυτης της "δυνατοτητας" (sale and lease back) απο εταιριες -οχι μονο αεροπορικες-

Το SX-DVA,παρέμεινε στην ιδιοκτησία της Α3 τουλάχιστον μέχρι την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο.

Κρίμα πάντως για τα rj, χθες πέταξα με το SX-DVD για JSH και μου φάνηκε πολύ άνετο (που λέει ο λόγος) και ωραίο! Το ταξίδι μάλιστα μου φάνηκε πολύ καλύτερο σε σχέση με τα ATR κυρίως λόγω του χαμηλότερου θορύβου αλλά και της σχετικής άπλας στο επίπεδο του ματιού - σε σχέση πάντα με τα ATR. Άλλωστε το μέγεθος των συγκεκριμένων αεροσκαφών είναι αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση ανάμεσα στα πολύ μικρά και τα 320/737. Και ειδικά στην Ελλάδα που οι διαδρομές που σηκώνουν 320/737 είναι μάλλον μετρημένες.... δε σκοπεύουν να έχουν τίποτα ανάμεσα στα "μικρά" ελικοφόρα και τα πρώτα airbus/boeing?

Λίγο άσχετο αλλά αναρωτιέμαι αν ήρθε η ώρα να αλλάξει ο τίτλος της σελίδας....Σύντομα και οι δύο αναφερόμενοι τύποι θα έχουν αποσυρθεί. :( :(

Παιδιά σήμερα στις 20:05 χαζεύοντας στο rdrinfo.net πέτυχα ένα Avro να κάνει ATH-SKG. Άπ' όσο ήξερα είχαν σταματήσει να τα χρησιμοποιούν σε αυτό το δρομολόγιο. Τι έγινε τα επανέφεραν η αντικαθιστούσε κάποιο άλλο α/φος;

print screen: http://img577.imageshack.us/i/avroa3124.png/

Η Α3124|5 εκτελείται με AR1 κάποιες μέρες της βδομάδας.

Επίσης τα AR1 δρομολογούνται αρκετές φορές και στο HER στις 310/311, 312/313, 314/317, 318/321 κάποιες μέρες της εβδομάδας.