Aegean codeshares

Σε τέτοια περίπτωση δεν βρίσκω τον λόγο να κλείσω μέσω Α3 μια πτήση της Eurowings, αν δεν έχω τίποτα έξτρα (εκτός αν περνάνε στο miles and more οι πτήσεις της Aegean για αυτούς που μαζεύουν εκεί). Να δίνει φτηνότερα από την ίδια την Eurowings τα εισιτήρια αμφιβάλλω, όπως επίσης να χρειαστεί να πάω πχ Καλαμάτα ή Βόλο για να έχω connecting flight..:?:
 
Κάπου είδαν κάποιο αμοιβαίο όφελος, όπως έκαναν Sky Express και Condor με το interline agreement.
 

Aegean - Volotea: Επέκταση συνεργασίας με αύξηση δυναμικότητας κατά 1,1 εκατ. θέσεις​


Την επέκταση της εμπορικής τους συνεργασίας για πτήσεις με χρήση κοινών κωδικών ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Aegean Airlines Ευτύχης Βασιλάκης και η Country Manager Ιταλίας και ΝΑ Ευρώπης της Volotea Valeria Rebasti στο πλαίσιο ενημερωτικής ημερίδας των δημοσιογράφων.

"Αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας η οποία ξεκίνησε περίπου πριν 2 χρονιά με το συνδυασμό των δικτύων μας. Στην πραγματικότητα είμαστε δύο διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες, από τη μια πλευρά η Volotea είναι μιας υψηλής ποιότητας χαμηλού κόστους εταιρεία ενώ η Aegean παρέχει full cost υπηρεσίες.
Περισσότερα εδώ: Aegean - Volotea: Επέκταση συνεργασίας με αύξηση δυναμικότητας κατά 1,1 εκατ. θέσεις

Aναλυτικότερο ρεπορτάζ εδώ: Volotea: Επέκταση συνεργασίας με την Aegean - 8 νέα δρομολόγια
 
Last edited:
Καλή τύχη σε όσους κλείσουν πτήσεις Αιγαίου με marketing carrier τη Volotea (το κάνουν ιστοσελίδες τύπου SkyScanner).
 
Τι εννοείς μ' αυτό; Να επιλέξει κανείς από τη λίστα του Skyscanner τη Volotea και όχι την Α3 για πτήσεις operated by A3; Γιατί να το κάνει αυτό;

Το Skyscanner μόνο για αναζήτηση. Αγορά πάντα απευθείας από τις εταιρείες.
Κατ' εξαίρεση, έχω αγοράσει πτήσεις και από το booking.com (κάποιο σουηδικό πρακτορείο έχει από πίσω γιατί η αεροπορική δείχνει την τιμή σε SEK) και όλα πήγαν μια χαρά.
 
Κα-τα-πλη-κτι-κή συνεργασία!

Αν θυμάστε παλιά, αναρωτιόμουν πως θα εναρμονίσουν τους ναύλους τους, αφού η Βολοθέα στο φτηνότερο ναύλο της, επιτρέπει και προσωπικό αντικείμενο αλλά και 10κιλη χειραποσκευή.

Τώρα φαίνεται πως στο site τους έχουν ένα ναύλο κατηγορία "Aegean" που περιλαμβάνει τα εξής (στο συνημμένο). Η τιμή βέβαια στο συγκεκριμένο είναι ίδια με το golight της Α3 που ξεκάθαρα περιλαμβάνει είτε 8κιλή αποσκευή είτε προσωπικό αντικείμενο...

Αν δε σε νοιάζουν τα μίλια δηλαδή, καλιά να κλείσεις Βολοθέα αν θες να έχεις 2 κιλά παραπάνω και προσωπικό αντικείμενο. Ε, καλό ε;
 

Attachments

  • volotea.jpg
    volotea.jpg
    160,6 KB · Προβολές: 26
Νομιζα πως δεν δικαιούσαι μίλια αν δεν είναι Star Alliance carrier και ας είναι codeshare
 
... αφού η Βολοθέα στο φτηνότερο ναύλο της, επιτρέπει και προσωπικό αντικείμενο αλλά και 10κιλη χειραποσκευή.
Δεν ισχύει αυτό από πέρσι. Μόνο αν είσαι μέλος MEGAVOLOTEA μπορείς να έχεις και προσωπικό αντικείμενο. Ο Standard ναύλος μόνο χειραποσκευή (10κιλη βέβαια όπως σωστά λες)

**Α! τώρα είδα ότι είναι διαφορετικό για τις πτήσεις που γίνονται από aegean αλλά κλείνεις μέσω volotea
 
Τι εννοείς μ' αυτό; Να επιλέξει κανείς από τη λίστα του Skyscanner τη Volotea και όχι την Α3 για πτήσεις operated by A3; Γιατί να το κάνει αυτό;

Το Skyscanner μόνο για αναζήτηση. Αγορά πάντα απευθείας από τις εταιρείες.
Δε χρησιμοποιούν όλοι το SkyScanner μόνο για αναζήτηση. Συνάντησα άτομο που είχε κλείσει μέσω αυτού, πτήση VCEATH και επέμενε ότι ήταν Volotea, ενώ ήταν A3 operated (κυκλοφορούμε ανάμεσά τους) Όταν μου ζήτησε να το βοηθήσω με τα check-in κλπ., ανακαλύψαμε ότι στη διαχείριση κράτησης στη Volotea, υπήρχε απλά μια παραπομπή με το RLOC της Α3 και με τη σημείωση ότι για οποιαδήποτε πληροφορία ή συναλλαγή, αρμόδια είναι η A3. Στη δε Aegean δεν ήξεραν τίποτα περί επιτρεπόμενου βάρους κλπ, ενώ το boarding pass τυπωνόταν μόνο στο αεροδρόμιο. Τώρα, τι fare group τυπώνεται επάνω στην κάρτα επιβίβασης και λοιπές λεπτομέρειες δε ρώτησα να μάθω. Θεωρώ ότι η συνεργασία αυτή είναι εκ φύσεως αστεία και μάλλον υπάρχει ώστε να μη συνεργαστούν οι ισπανοί με τη Sky Express, με την οποία θα μπορούσαν να έχουν περισσότερα κοινά σημεία επαφής.

Γενικά η διανομή του προϊόντος Volotea και Sky Express είναι «υβριδική». Λειτουργούν ως ticketless για τις δικές τους πωλήσεις και ως IATA e-ticket compliant για σκοπούς interlining ή EDIFACT distribution. Στη δεύτερη περίπτωση χάνουν αρκετή από την ευελιξία τους ως προς την παροχή της πλήρους γκάμας των υπηρεσιών τους και αυτό συνέβη και με τη συνεργασία τους με την Aegean: διαφορετικά μοντέλα, διαφορετικές οικογένειες ναύλων, ασάφεια ως προς το τι τελικά ισχύει, περιορισμένες έως και εκμηδενισμένες δυνατότητες διαχείρισης της κράτησης μετά την πληρωμή. Εκεί κολλάει και το «καλή τύχη» που ευχήθηκα σε όσους αγοράσουν V7 marketing/ A3 operating πτήσεις.
 
Υπάρχει συνεργασία Scoot-Aegean;

Βλέπω στο site της Scoot ως επιλογή τα Τίρανα (ΤΙΑ), λεω για να δω, και πχ στο SIN-->TIA μου το βγάζει με στάση στην Αθήνα και να και το λογότυπο της Aegean και τη σημείωση "Subjected to regulatory approval"

Ξέρουμε κάτι;
 
Top