Aegean Lounge

• Thread starter Thread starter sv1xv
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Έχεις πληρώσει Business και βλέπεις το intra της Aegean; Απογοήτευση.
Έχεις πληρώσει light, αλλά λόγω Gold έχεις πρόσβαση; Aegean....Πολιτισμός.
Από μια άλλη οπτική γωνία αν θέλετε....
Ισχύει (καπως). Σκέψου κάποιον που πλήρωσε μία φορα business και σκέψου και καποιον που ούτε ξερει πόσα εχει πληρωσει για να ειναι gold.
Οπότε είναι σχεδιασμένο για να τους καλύπτει όλους.

Εγώ πάλι έχω δει σε ξένα lounges πολύ χειρότερες καταστάσεις, συμπεριφορές και νοοτροπίες. Ενδεικτικά να αναφέρω τα αντίστοιχα σε Μιλανο, Στοκχόλμη, Κοπεγχαγη, Παρίσι. Αναίδεια κόσμου, φαγητά στο πάτωμα, κατάχρηση φαγητού, κατάχρηση χώρων και καθισμάτων κλπ. Το φαινόμενο δεν είναι Ελληνικό αλλά γενικό, ειδικά όταν τα lounges είναι γεμάτα.

- Τα lounges για αυτούς που ταξιδεύουν για business λόγους με Aegean πια δεν προσφέρουν κάποια άνεση, ειδικά του intra-schengen θα το χρησιμοποιούσα για να πάρω έναν καφέ ή να τσιμπήσω κάτι. Από εκεί και πέρα αν βιάζομαι ή θέλω να κάνω κάποιο call στο αεροδρόμιο χίλιες φορές να το κάνω κάπου μέσα στον χώρο του αεροδρομίου πάρα μέσα στο lounge με στάνταρ τον άλλον μες τη μούρη μου. Φυσικά σε αυτή την περίπτωση εξαιρείται της Θεσσαλονίκης και το extra schengen που όντως μπορούν να σου προσφέρουν αυτή την άνεση για το αν έχεις ελεύθερο χρόνο πριν την πτήση.

- Προσωπικά πια το gold status μου χρησιμεύει μόνο για να τελειώνω γρήγορα με τον έλεγχο, να μπω πρώτος, να μην με σταματήσουν για έλεγχο κιλών βαλίτσας και να βρω να βάλω το βαλιτσάκι μου από επάνω και αν κάνω κάποιο υπερατλαντικό ταξίδι αναψυχής να έχω και τα +23kg. Όποιος έχει ζήσει στο πετσί του το corporate travel ξέρει πολύ καλά οτι το 23kg εντός ευρώπης δεν χρησιμεύει σε τίποτα. Και εκτός (δηλαδή σε προορισμό που είναι +7 ώρες μακριά ή 7 ημέρες διαμονή) να το κάνεις θα είναι μαξ 2 φορές το χρόνο.

* Είχα πάει στο lounge της Turkish στην Washington (Dulles) και των Βρυξελλών, ήταν η χειρότερη εμπειρία, πολύ φασαρία, βρόμικα , άθλιο φαγητό. Μην σας τα πολυλογώ σηκώθηκα και έφυγα. Στο Dulles δε, ήταν και βραδυνή η πτήση ηρέμησε η ψυχούλα μου όταν έκατσα δίπλα στην πύλη.

- Από εκεί και πέρα, βρέξει χιονίσει η Aegean θα κάνει αυτό που θεωρεί καλύτερο για αυτή και απλά θα προσαρμοστούμε στην νέα πραγματικότητα. Δεν θα επηρεάσει καθόλου αν αυστηροποιήσει τα κριτήρια για gold διότι ο μέσος έλληνας frequent flyer της A3 (που είναι το βασικότερο pool της) δύσκολα θα ταξιδέψει με sky express, ryanair, easyjet κλπ. Ακόμα και αν προτιμήσει κάποιο άλλο loyalty program άλλης συμμαχίας, δεν θα τον ωφελήσει σε τιποτα.

Ας τα αυσηροποιήσει αλλά για να το κάνει θα πρέπει να αποκτήσει και τα νέα lr αεροπλάνα.
Προς το παρον δινει τα βασικα.
Τότε μπορεί να κόψει και τα κουπόνια και να κάνει κάτι τύπου eligibility για upgrades. Οπως της united που με συγκεκριμένα status και συγκεκριμένα fares μπορει να αναβαθμιστείς αμεσως ή να μπεις αυτόματα σε λίστα για upgrade.

Τωρα μη συγκρινουμε την τεραστια αγορα των ΗΠΑ με τα 340 εκατ. και τα χιλιαδες corporate travel με μια μικρη αγορα σαν της Ελλάδας όπου οι μισοι ψαχνουν εισιτηρια των 50ευρω με FR

Οχι βέβαια δεν τίθεται θέμα σύγκρισης αλλά για το μέγεθος της είναι πολύ αξιόλογο. Πολλοί το κυνήγησαν όταν μπορούσαν παγκοσμίως.

Εγώ και πάλι θεωρώ οτι η διαφοροποιήση ειναι στις ώρες και τους μήνες. Πχ χειμώνα, βράδυ, που περιμένω 4-5 ώρες ανταπόκριση για Χανιά, τα silver coupon και με ενθουσίαζαν, και δεν επιβάρυναν το lounge, γιατι ημασταν 10-20 άτομα εκείνη την ώρα.
Από την άλλη προφανώς συμφωνώ οτι το silver status ειναι αστείο να σου δινει προσβαση στο lounge εστω και με κουπόνια, καθώς το διατυηρείς με μερικές πτήσεις εξωτερικού, αλλά από την άλλη, αφού εχω χάσει ολα αυτά τα δικαιώματα, Όταν εμφανιστεί ποτέ καλύτερο connection με skyexpress κτλ, ή κάτι άλλο στο μέλλον (που προς το παρών δεν έχει τυχει), δεν θα εχω κινητρο να προτιμήσω aegean καθαρά και μονο για το loyalty οπως θα έκανα παλαιότερα.

Όπως και νά έχει, είμαι σε μια ηλικία που δεν θα με χαλάσει ακομα ουτε το ´χαλια καρεκλάκι του αεροδρομίου, ούτε να πληρώσω για ενα καφέ ή ενα burger delivered by e-food. Απλά as said, ειναι κρίμα όταν το lounge ειναι άδειο, να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις ενα κουπόνι.

Η ας βάλοουν ενα 2ωρο entrance για connecting flights ανω των 3-4 ωρών :) (customized για μενα δήλαδη και λίγους άλλους άτυχους της επαρχίας. :)