Αεροδρόμιο στην Σαμοθράκη;;;

• Thread starter Thread starter Anonymous
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Συζήτηση σχετικά με την αναγκαιότητα κατασκευής α/δ στην Σαμοθράκη ας συνεχιστεί εδώ...

Εχουμε κανενα νέο για το νεο αεροδρομιακι???????????????/
:laola:

Τι νεότερο? Μόλις μερικά post παραπάνω έγραψα αυτό:

2 χρόνια θα κρατήσουν οι μελέτες ( 2007-08 ) και από δ' τετράμηνο 2008 ξεκινούν οι απαλλοτριώσεις.
Κόστος κατασκευής: 50.000.000 EUR

osoi einai apo ton evro i menoun ekei kseroun oti prokeite apla gia mia iposchesi apo autes pou dinoun kata kairous tous teleuteous "aiones" stous katikous tou nisiou.

akoma poloi kseroun oti kai na ftiachtei aerodromio ekei pera meni to thema na doume pies eteries prokeite na petaksoun ekei pera + oti to aerodromio tha einai "diskolo" kai gia tin antochi ton aeroplanon...

den einai ticheo oti i samothraki einai to nisi "ton anemon"...

apla autoi oi samothrakites....agirista kefalia :lol:

Θελουν αεροδρομιο στη Σαμοθρακη γιατι πολυ απλα πιστευουν οτι σαν νησι που ειναι σιγουρα θα ειναι πιο ενδιαφερον προορισμος για τους οργανωμενους ευρωπαιους τουριστες και αυτους που τους στελνουν,απο οτι ο Εβρος.Σε τοπικη εφημεριδα της Αλεξανδρουπολης αναφερεται οτι ηδη οι Ολλανδοι εχουν διακοψει τις πτησεις τσαρτερ,και ετοιμαζονται να αποχωρησουν και οι Γερμανοι,που αν θυμαμαι καλα ερχοντουσαν στο αεροδρομιο Δημοκριτος με την πρωην dba,και τωρα Air Berlin.Δεν ξερω ποσο ωραια ειναι η περιοχη εκει,απλα λεω τι γραφει ο τοπικος τυπος,και μαλιστα με αιχμες κατα των Ολλανδων γιατι προτιμουν καποιους αλλους ελληνικους προορισμους φετος.

topikes efimerides tis alexpolis den diavazo oute tous dino kai poli simasia... oses eiparchoun ekei eiparchoun...apla gia na eiparchoun -logo sinferonton-...

episis i anaptiksei tou AXD den echei schesi me tin periochi -apoklistika- kathos einai poli eukolo na petaksei kapios AXD kai na paei meta samothraki.

to olo thema einai -pisteuo- mikrokomatikon kai mikrotopikon sinferonton alla kai elaioladou....

me ton psil ta echoume pei den chriazete na anafertho eite ego eite autos -choris na ton apagoreuo- se protaseis pou idi eiparchoun ekei kai echoun schesi me to aerodromio... alla kai to limani kai to thema einai oti oloi kathontai kai tis akoune...nothing more nothing less....

akoma thimame eteria stin opia douleua -gnosti kai apo to chroma pou echei katochiromeno- me to pou emathe ena stelechos apo ta poli megala klimakia stin "piramida" tis na mou "tin leei" ....

telos panton na itan mono to AXD kai i samothraki...

ego prosopika pisteuo oti auto pou chriazete kai malista amesa einai na ginei elikodromio... kai sindiasmo me to elikodromio tou nosokomeiou tis alexandroupolis (re psil akoma na to "ftiakseis"?) kai to AXD tha mporouse na echei megali chrisimotita stin praksi...ektos apo "iposchetika tertipia"

Η Σαμοθράκη είναι νησί με χαρακτηριστική φυσιογνωμία και με ιδιαιτερότητες με τις οποίες δεν είναι συμβατή,κατά τη γνώμη μου,η κατασκευή αεροδρομίου.Και εγώ είμαι εργαζόμενος στο αεροπορικό αντικείμενο αλλά νομίζω οτι δε πρέπει να υποστηρίζω την ιδέα "ενός ακόμη αεροδρομίου".Αν πρόκειται να γίνει για να αυξηθεί η τουριστική κίνηση στη Σαμοθράκη,εκτιμώ οτι αυτή θα βλάψει το τοπικό χαρακτήρα (μας νοιάζει;) και κάποια στιγμή θα καταστεί το αεροδρόμιο πρόβλημα και όχι λύση.Νομίζω οτι το ελικοδρόμιο είναι η καλύτερη λύση σε οτι αφορά την "απομόνωση" του νησιού.

το τσαρτερακι τις dba ήταν λίγο "μαζοχικο": πτήση την νύχτα. διανυκτέρευση μερικών όρον σε ξενοδοχείο τις Αλεξανδρούπολης. Το άλλο πρωί στις 7 αναχώρηση με το καράβι προς την Καμαριώτισσα. Καταλαβαίνω γιατί δεν πουλήθηκαν πολλά ταξίδια. Το πως μπορεί να βοηθήσει ένα ελικοδρόμιο δεν το καταλαβαίνω. Ελικόπτερα προσγειώνονται στην Σαμοθράκη. Παλιά (όταν ήμουν συχνά στο νησί) προσγειωνόντουσαν στην παραλια απέναντι από το ξενοδοχείο Aeolos

Ας μην αναφερθούμε σε επιβατικές μεταφορές με ελικόπτερο γιατί στην Ελλάδα θα χρειαστούμε για κάτι τέτοιο απροσδιόριστο αριθμό ετών!Δε θα ήταν προτιμότερο όμως το υδατοδρόμιο μιας και πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα;

Για την Σαμοθράκη θα πρότεινα 1-2 καλά οργνωμένες μαρίνες και όχι ένα αεροδρόμιο που θα κοστίσει περισσότερο και θα δουλεύει 3 μήνες το χρόνο μόνο. Οι μαρίνες κοστίζουν λιγότερο και θα φέρνουν περισσότερο εισόδημα κατα τη γνώμη μου..