Αερολιμενικός

• Thread starter Thread starter abba
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Η Μύκονος είχε προβλήματα προ του 1997, όταν είχε διάδρομο 1410 m. Στη συνέχεια, ο διάδρομος επεκτάθηκε στα 1900 m (take-off distance: 1961 m), έτσι ώστε να δέχεται και τα Β-757/Α-321, που δεν μπορούσε να δεχτεί ως τότε.

Πιθανώς, εσύ έχεις μείνει στην προ 1997 εποχή... :wink:

Και δεν είναι η Μύκονος, με διάδρομο μόνο ~2 km. Π.χ. και η Σάμος έχει διάδρομο 2030 m, και δέχεται B-757.

jetflight":22m63cyt said:
Ean eidate pthsh me 757 sth Mykono mallon to aeroskafos eixe meiomeno fortio dioti me didromo 1900m den petaei poy na xtypiomaste.
Eksalloy apo ta Real-time ton aerodromion poy petoyn Charter pros Mykono to megalytero aeroskafos einai 738!
Epishs exei pthseis Charter me 320,73G kai MD kyrios alla poythena den eida 757 alla kai to paromoio 321.
Mallon to mperdepsate me th Santorini opoy ekei ontos petane 757!
Otan arxisei h toyristikh saizon sto nhsi rikste mia matia sta Real-Time kai tha deite ti typoi petane.
An dei kaneis 757 na to pei...

- https://www.airliners.gr/el/port1.php?id=63 Και η Σκιάθος έχει -1700μ διαδρομο, και 757 δέχεται .
-Τις εταιρείες που σου είπα τις έχω δεί εγώ ο ίδιος στην Μύκονο
-Ενα 757 με κάυσιμα για μιά 3ώρη πτήση (πχ Μύκονο-Αγγλία) και πλήρες επιβατών, απογειώνεται σε 1500μ και άνετα κιόλας. Ψάξε tech specs και έλα πές μας. Απλά, για τον λόγο οτι δέν μπορούν να κάνουν RTO, απο Σκιάθο τουλάχιστον, σταματάνε αλλού και βάζουν καύσιμα (Θεσσ/νίκη). Πιθανόν να ισχύει το ίδιο και για τη Μύκονο. Αλλα κατεβαίνει 757. Που να χτυπιόμαστε.
-Το να λές οτι στη Μύκονο δέν κατεβαίνει 757 είναι σάν να λές οτι στην Ελλάδα το 1% των τσάρτερ είναι 767 (κάτι μου θυμίζει αυτο)
-Τα real time δεν ειναι πάντα ότι πιό αξιόπιστο. Πολλές φορές πέφτουν έξω όσον αφορά τους τύπους.
-Η ισχυρογνωμοσύνη σου αρχίζει να γίνεται κουραστική.
-Εάν επιμένεις και μετά απο αυτά, τότε τί να πώ... οτι στην Κάσο κατεβαίνει 747 μήπως? :wink: :lol:

βρε παιδια μην τσακωνεστε.
εγω το τοπικ για αλλο λογο το ανοιξα.
γνωμεσ και συμβουλες για την μυκονο και την θεση του αερολιμενικου
και οχι αν προσγειωνετε το ταδε η οχι αεροπλανο!!!!

abba":vcrcqr3q said:
βρε παιδια μην τσακωνεστε.
εγω το τοπικ για αλλο λογο το ανοιξα.
γνωμεσ και συμβουλες για την μυκονο και την θεση του αερολιμενικου
και οχι αν προσγειωνετε το ταδε η οχι αεροπλανο!!!!
synxaritiria kai exeis dikio alla kammia fora to paratravame kai pame se alla themata :D

Epeidh akougontai dysyxos anakribeies tote tha sas po oti san Xioths tha prepei na mhn zhtao perita pragmata afoy opos ypothike mporei ena 757 na apogeiothei apo ta 1500m.
As to po tote sthn koinonia toy nhsioy moy opoy xronia polemaei na apokthsei diadromo mexri ta 2000m mpas kai apogeiothei kapoio 738.
Ta real-time lene psemata kai mallon oi ypeythinoi poy ta ftiaxnoyn trellathikan!(Kammia prothesh na thikso ayton poy to eipe)
H Skiathos exei th dynatothta gia anefodiasmo sth Thessaloniki kai yposin oti den yparxoyn fysika empodia sthn perioxh me apotelesma na xrhsimopoihtai to 100% toy diadromoy.
Den amfevalla oti eidate 757 sth Mykono alla sigoyra den htan full apo kaysima.
Mexri persi kammia pthsh me 757 den phge sth Mykono.
H Samos exei 2120m kai ayto to mhkos einai ikano gia 757.
Gia thn gnomh moy de sxoliazo tipota giati den thelo na prokaleso antidikies.

jetflight":166bv5gj said:
As to po tote sthn koinonia toy nhsioy moy opoy xronia polemaei na apokthsei diadromo mexri ta 2000m mpas kai apogeiothei kapoio 738..
Η κοινωνια της Χιου πολεμαει να αποκτησει διαδρομο για 738? Αφου η τοπικη κοινωνια ξερει και το 738 και τα specifications του, παω πασο!!!
Ta real-time lene psemata kai mallon oi ypeythinoi poy ta ftiaxnoyn trellathikan!(Kammia prothesh na thikso ayton poy to eipe)
.
Μα εσυ ειπες οτι στα real-time το μεγαλυτερο ειναι 738!!! Τωρα λενε ψεματα?
Den amfevalla oti eidate 757 sth Mykono alla sigoyra den htan full apo kaysima.
Mexri persi kammia pthsh me 757 den phge sth Mykono..
Κατ'αρχην βρε Jetflight το αμφεβαλες απο την αρχη λεγοντας "το αποκλειω". Οσοι αναφερθηκαν για 757 στη Μυκονο, κανεις δεν ειπε οτι ηταν full απο καυσιμα. Απλα απο την αρχη εσυ απεριψες εντελως το γεγονος οτι παει 757 στη Μυκονο. Μετα που ειπαν οι υπολοιποι οτι εχουν δει, οτι πηγαινει κλπ, τοτε αλλαξες και ισχυριστηκες οτι μπορει να πηγαινει αλλα οχι με full καυσιμα. Δεν νομιζω οτι μας ενδιαφερει αν το 757 εχει full καυσιμα οταν παει στη Μυκονο, αλλα αν οντως πηγαινει. Προκαλεσες λοιπον τοσα αντικρουομενα posts ενω νομιζω οτι αν ελεγες απο την αρχη οτι ναι μεν μπορει να πηγαινει αλλα οχι με full καυσιμα, δεν θα εφερνε κανεις αντιρρηση.
Και μην επιμενεις οτι μεχρι περυσι κανενα 757 δεν πηγε στη Μυκονο γιατι ετσι βγαζεις τρελους ολους οσους σου λενε επανειλημενα οτι ολα αυτα τα χρονια εχουν δει 757. Εγω προσωπικα εχω δει το 757 της Blue Scandinavian λιγο μετα το κλεισιμο της Venus. Ξερεις για ποια χρονολογια μιλαω? Και δεν με ενδιαφερει ποσα καυσιμα ειχε.
Θα σε παρακαλεσω λοιπον να μην συνεχισουμε το θεμα αυτο. Ο abba ρωτησε κατι και ως συνηθως βγηκαμε off topic.
Λοιπον, τελος με τα 757. Αν καποιος εχει καποια πληροφορια για τον Αbba ας την παραθεσει. Αλλιως ανοιξτε νεο topic στα Αεροδρομια.

υ.γ. Φιλε abba sorry για την ολη off topic ιστορια στο θεμα σου. Σου ευχομαστε ολοι καλη δουλεια και οπως θα καταλαβες περιμενουμε να μας στειλεις φωτογραφια ενος 757 στο apron της Μυκονου :wink: :lol:

Entaksei ekana ena lathos sthn arxh.
To mono poy tha hthela na po kai teleiono einai oti oloi oi diavlepontes Xiotes kai oxi oi asxetoi kseroyme oti ean kataferoyme kai pthseis mexri aeroskafon sto megethos toy 738 tha eimaste ikanopoihmenoi!
Gia to Real-time ean katalaves to fos ths protaseis htan eironiko giayto kai dipla evala thn parenthesh.
Katanoo apolyta oti den prepei na synexistei etsi to thema.

Re: Αερολιμενικοί.

Eichman in Jerusalem":1ylocjsa said:
Παιδιά μπορεί κανενας να μου πει τι ακριβως ειναι και τι κανουν οι αερολιμενικοί.
Είναι διοικητικοί υπάλληλοι. Συμπληρώνουν διάφορες φόρμες και βιβλία και βάζουν υπογραφές και σφραγίδες. Το τεχνικό μέρος το χειρίζονται άλλοι υπάλληλοι της ΥΠΑ (μηχανικοί, ηλεκτρονικοί, ΕΕΚ, τηλεπικοινωνιακοί κλπ).

eek

Οι ΕΕΚ είναι δηλαδη τεχνικοι και οι αερολιμενικοι διοικητικοί? Αφού πτυχιο νομικης ζητανε και οι δυο τους.