Αεροπορικό Κουίζ by Gonso

• Thread starter Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
O 7-4-7 είχε πριν το 15 σωστό, και τώρα το έχει λάθος? :shock:

Μήν βαράτε ρε παιδιά. Του 747 διορθώθηκε και μπήκε και άλλη μία που απάντησε μόλις.

Χρήστο τα δικά σου ισχύουν ώς έχουν.

Απαντήσεις George:

1)V 2)V 3)X 4)V 5)V 6)V 7)X 8 )V 9)V 10)V

11)X 12)V 13)V 14)V 15)V 16)V 17)V 18 )X 19)V 20)V

Χρήστο τα δικά σου ισχύουν ώς έχουν.

mernion , παραμένεις ώς έχεις.

xristos, παραμένεις ώς έχεις. (δυστυχώς δεν μπορώ να σου δώσω διευκρινήσεις, απλά ότι οι απαντήσεις σου στην ερώτηση που σε ...καίει είναι λάθος)

Σηκώνω τα χέρια.. Δεν μπορώ να βρω άλλα, ειδικά κάποια που ήταν πριν γεννηθώ :)

Ανυπομονώ πάντως να τις βρει όλες κάποιος, για να μάθω τις υπόλοιπες απαντήσεις! Πολύ καλό gonso! Θέλουμε και άλλο κάποια στιγμή!

George παραμένεις ώς έχεις.

Απαντήσεις crazypilot: (latest):

1)V 2)V 3)V 4)V 5)V 6)V 7)V 8 )V 9)V 10)V

11)X 12)X 13)V 14)V 15)V 16)X 17)V 18 )X 19)V 20)V

Απαντήσεις captainjumbo: (latest):

1)V 2)X 3)X 4)V 5)X 6)V 7)X 8 )X 9)V 10)V

11)X 12)V 13)V 14)V 15)V 16)V 17)V 18 )X 19)V 20)X

Απαντήσεις xristos: (latest and greatest)

1)V 2)V 3)V 4)V 5)V 6)V 7)V 8 )V 9)V 10)V

11)V 12)V 13)V 14)V 15)V 16)V 17)V 18 )V 19)V 20)V

GAME OVER

Νικητής ο xristos σε κάτι παραπάνω από 24 ώρες !

Ακολουθούν όλες οι απαντήσεις και παραλειπόμενα του κουίζ

Συγχαρητήρια!!!

Για να δούμε και τις απαντήσεις τώρα μπας και μάθουμε και τίποτα.. Τι σουτζούκι και παστουρμας ρε gonso? :PPP

Mπραβο ρε Χρηστο! 8) :D

Ποιος διαολος ηταν τελικα αυτος ο προεδρος ΠΑΕ? :x :shock: :?

Γκονζο, περιττο να σου πω οτι θελουμε κ αλλο, ετσι?
(καλα ντε μη βαρας, καντο οταν μπορεσεις! :wink: )

seven4seven":2bum8fhd said:
Ποιος διαολος ηταν τελικα αυτος ο προεδρος ΠΑΕ? :x :shock: :?

Αυτό δεν ήταν που με παίδεψε τόσο (Πηλαδάκης - ΠΑΕ Λάρισα και SEEA), όσο η 11, με το Α320 με τους διπλούς-δίδυμους τροχούς. Αρχικά είπα ότι δεν είναι καν Airbus (πιο πολύ για 757 της Condor μου φάνηκε) και μετά θεώρησα ότι η φωτογραφία απλώς είναι από άλλο αεροσκάφος, και η ερώτηση ζητούσε τους τύπους των Airbus με διπλούς-δίδυμους (DT) τροχούς (A300/A310/A330). Τελικά ευτυχώς βρέθηκε το A320 της Indian Airlines, κάπου στο airliners.net.

Λοιπόν, πρώτα τα αποτελέσματα αναλυτικά.

1) xristos 20
2) seven4seven 18
3) crazypilot & George 16

Οι σωστές απαντήσεις και οι "ωραίες" απαντήσεις

1) Έξτρα τρύπα APU 737
Ο xristos απάντησε πρώτος αλλά αυτή που μου άρεσε πολύ είναι από τον crazypilot >
"Οπή η οποία επαναπορροφά μέρος των καυσαερίων της εξαγωγής του APU. Κατόπιν τα αέρια αυτά ψύχονται και διοχετεύονται στο διαμέρισμα που φιλοξενεί την μονάδα APU, ψύχοντάς την. Αυτό επιτυγχάνει α) απλότητα με την κατάργηση ειδικού fan γι' αυτή τη δουλειά, και β) ησυχότερη λειτουργία της μονάδας."
Είναι η μόνη απάντηση που αναφέρει το μεγαλύτερο όφελος της τρύπας, το ότι ελλατώνει πολύ τον θόρυβο.

2) Το Γκαζοζέν το βρήκε πρώτος ο seven4seven και είναι το YS-11.

3)Τα δύο διαφορετικά μηχανήματα πίστας. Πάλι ο seven4seven το βρήκε πρώτος.
Το πρώτο είναι Air Starter Unit (ASU), και δίνει αέρα υπό μεγάλη πίσεη για εκκίνηση κινητήρων όταν δεν δουλέυει το APU.
Εδώ πολλοί μπερδεύτηκαν και νόμιζαν ότι είναι το καλώδιο παροχής ρεύματος. Επίτηδες είχα βάλει αυτή την φωτό που έδειχνε το μηχάνημα συνδεδεμένο με την κοιλιά του αεροπλάνου. Το ρεύμα είναι συνδεδεμένο πάντα μπροστά.
Το δεύτερο μηχάνημα είναι ένα απλό αιρκοντίσιον, που ρίχνει αέρα κατευθείαν στην καμπίνα.

4)Το εναλλακτικό αεροδρόμιο του διαστημικού λεωφορείου, το βρήκε πρώτος ο xristos > Banjul International Airport (Gambia)

5) Το μαχητικό με το κάθισμα που πετάει τον πιλότο ...πρός τα κάτω, το βρήκε πρώτος ο seven4seven > F-104 Starfighter

6) Τον πύργο ελέγχου, πάλι τον βρήκε πρώτος ο seven4seven > London Heathrow.

7) To μαχητικό που έχασε από το F-16 πάλι το βρήκε πρώτος ο seven4seven > YF-17 Νορθροπ.
Όσοι απάντησαν F-18 είναι λάθος, γιατί μπορεί να μοιάζουν πολύ αλλά το 18 ήταν άλλο αεροπλάνο που εξελήχθηκε μετά την ήττα, για να κερδίσει το συμβόλαιο για ελαφρή μαχητικό του Ναυτικού ...και κέρδισε.

8 ) Στην ερώτηση για την σήμανση του αεροδρομίου, έγινε λίγο του κουτρούλη ο γάμος. Τελικά πρώτος απάντησε σωστά ο stiv αλλά η πιό καλή απάντηση ήρθε από τον xristo >
"Είναι το σημείο κράτησης του τροχόδρομου οπου πρέπει να σταματήσει ένα αεροπλάνο πριν πάρει άδεια για να μπει στον διάδρομο "

9)Γιά την συντριβή του Concordski ή αλλιώς TU144 η απάντηση ήρθε πρώτα από τον stiv >
Paris Air Show 1973

10) Γιά την χρήση του αέρα του APU, ο seven4seven το βρήκε πρώτος>
Παρέχει αέρα για εκίννηση των κινητήρων και αέρα για το αιρκοντίσιον.
Ο crazy pilot μου έγραψε. "Για τον κλιματισμό της καμπίνας και την εκκίνηση των κινητήρων. (Εδώ θεωρώ, από την διατύπωση της ερώτησης, ότι το α/φος είναι στο έδαφος και σβηστό. Κι αυτό γιατί ΚΑΙ εν πτήσει, κάποιες ειδικές φορές, μπορεί να είναι να του γίνει απαραίτητος, ή τουλάχιστον, πολύ ευπρόσδεκτος ο αέρας που παρέχει το APU)."
Στην ερώτηση γράφω "όταν δεν λειτουργούν οι κινητήρες", άρα προφανώς στο έδαφος εννοούσα, γιατί στον αέρα όταν σβήσουν οι κινητήρες, το αιρκοντίσιον σε μάρανε...

11) Ποιού Αιρμπάς τροχοί είναι αυτοί στην φωτογραφία. Θερμά συγχαρητήρια στον stiv, που απάντησε πολύ γρήγορα και σωστά >
Α320. (μάλιστα μου είπε και την εταιρεία Ιndian Airlines).
Από εκεί και πέρα έγινε χαμός. Οι πιό πολλοί μου είπαν όλους τους τύπους Αιρμπάς, πλήν του 320. (μέχρι και 757).
Η όλη υπόθεση είναι ότι γνωρίζοντας οι περισσότεροι ότι το Α320 έχει σκέλη με δύο τροχούς, είναι εύκολο να αποκλειστεί τελείως. Έλα όμως που υπάρχει και 10τροχο/8φρενο Α320, για να σταματάει καλύτερα. Ιδού και όλη η φωτό.
http://www.airliners.net/open.file/1057779/L/

12)Το "α" της ajet, το βρήκε πρώτος ο seven4seven >
airtran
http://www.airliners.net/open.file/1119173/M/
http://www.airliners.net/open.file/1118048/M/

13)To αεροπλανάκι του φτωχόπαιδου, το βρήκε πρώτος ο seven4seven >
Ρόμαν Αμπράμοβιτς.
http://www.airliners.net/open.file/0901995/L/

14) Tα αδέρφια του learjet της ΟΑ, το βρήκε πρώτος ο stiv?
Αφοί Κουρή

15) Το logo, το βρήκε πρώτος ο seven4seven>
Eastern
http://www.airliners.net/open.file/0403253/L/

16) Tα 737 με winglets που πετούν σήμερα τα βρήκε πρώτος ο χρίστος>
737-300, 737-700, BBJ, 737-800, 737-900.
Πάλι πολύς κόσμος μπερδεύτηκε, νομίζοντας ότι ζητάω Μπόινγκ...γενικώς, ενώ η ερώτηση ζήταγε καθαρά 737.
Ο φίλος crazypilot εγραψε> "Αυτή τη στιγμή προσφέρονται σαν προαιρετική επιλογή από την γραμμή παραγωγής της Boeing σε όλα τα NG (-700-800-900), πλην του -600 που ακόμα αξιολογείται. Βεβαίως, υπάρχουν και τρίτοι κατασκευαστές που τα προσφέρουν.Πάλι μου βάζεις λάθος. Που είναι; Εγώ απαντώ με βάση την επίσημη θέση της Boeing. Κι η θέση της Boeing είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή που έχω στην παράθεση. Δεν μπορώ να ξέρω τι ενδεχομένως είχες στο μυαλό σου, έτσι όπως διατυπώνεται η ερώτηση. Υπάρχουν μυριάδες ιστοσελίδες που αποδεικνύουν αυτό που λέω. "
Όπως είχα γράψει και στους όρους, έκανα μεγάλη προσπάθεια ώστε οι απαντήσεις να μήν έρχονται στο πιάτο από το ίντερνετ (σε αρκετές ερωτήσεις), ώστε να άπαιτείται πιό τρισδιάστατη σκέψη στις απαντήσεις. Η επίσημη θέση της Μπόινγκ που αναφέρεις είναι σωστή, μόνο που ξέχασε το -300 και το ΒΒJ!

17) Το εξάρτημα στον ριναίο τροχό. Πρώτος το βρήκε ο στιβ >
Gravel deflector.
Στα 737-200, επέτρεπε μαζί με άλλες μετασκευές στο αεροπλάνο να προσγειώνεται σε διαδρόμους με χώμα. Δεν είναι για χιονισμένους διαδρόμους.

18 )Ο πρόεδρος της ΠΑΕ και πρώην αεροποράνθρωπος βρέθηκε μόνο από τον χρίστο>
Κωνσταντίνος Πηλαδάκης (Λάρισα & SEEA) .
Και να προσθέσω Virgin στην Ελλάδα, και Skybus. O πιό δυναμικός επιχειρηματίας στα πρώτα βήματα των ελέυθερων αερομεταφορών στην ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 90, είναι τώρα ό άρχοντας του Αλκαζάρ!

19) Το τέρμιναλ της φωτό το βρήκε πρώτος ο seven4seven>
Τζέντα Σαουδική Αραβία
Είναι το τέρμιναλ του Χάτζ, να προσθέσω, το οποίο λειτουργεί για 2 μήνες το χρόνο, κατά την διάρκεια του προσκυνήματος εκεί από εκατομμύρια πιστούς.

20)Ο κάπταιν-δήμαρχος της ΟΑ, βρέθηκε πρώτα από τον crazy pilot>
Σπύρος Στριφτός, Δήμαρχος Αχαρνών (Μενιδίου).
Να κλέισω λέγοντας ότι πρόκειται περί ενός ήρωα της αεροπορίας, καθώς ήταν αποκλειστικά κυβερνήτης του τότε πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη!!! (I am just kidding :lol: :lol: )

Ο χρίστος κέρδισε το δώρο.

Ελπίζω να σας άρεσε το κουίζ. Θα ήθελα να είχαν συμμετάσχει περισσότεροι βέβαια, αλλά για το επόμενο έχω σκεφτεί κάποια αλλάγή στους κανόνες που θα βοηθήσει να παίξουν πιό πολλοί.

Σας παρακαλω, θέλω σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, με πόστ εδώ, για να κάνω το επόμενο κουίζ καλύτερο.

Θα είναι το εορταστικό κουίζ κατά τα χριστούγεννα.