Περίμενα να δω την ανάλυση της πιστωτικής μου για να είμαι σίγουρος πριν το γράψω:
Είχα κλείσει εισιτήριο με KLM για Άμστερνταμ, 19-22 Φεβρουαρίου. Δυστυχώς πέρασα 10 μέρες κλινήρης, ανάμεσά τους και οι προαναφερόμενες ημερομηνίες, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ταξιδέψω. Το εισιτήριο που είχα κλείσει ήταν σε προσφορά, 250 ευρώ αν θυμάμαι καλά, και όπως καταλαβαίνετε δεν μετακινείται δεν ακυρώνεται. Πήρα στα γραφεία στην Αθήνα την προηγούμενη της πτήσης να ρωτήσω πως θα μπορούσα να το σώσω. Η απάντηση με εξέπληξε: με ένα χαρτί γιατρού (γιατρού, όχι νοσοκομείου, δηλαδή του γιατρού που με επισκέφθηκε κα' τοίκον έτσι κι αλλιώς) το οποίο θα έστελνα σε νούμερο φαξ που μου έδωσαν, θα γινόταν αναίρεση της χρέωσης στην κάρτα μου. Το φαξ το έστειλα περίπου 5 ώρες πριν την πτήση (την ακύρωση την είχα κάνει περίπου 18 ώρες πριν την πτήση).
Σήμερα τσέκαρα την κάρτα, και όντως 8 μέρες μετά την χρέωση, έχει γίνει επιστροφή του ποσού. Συγκεκριμένα το ποσό επεστράφη στις 27 Φλεβάρη, 5 μέρες μετά την επιστροφή από Άμστερνταμ που δεν έκανα ποτέ.
Κατά καιρούς έχω εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην KLM για διάφορα θέματα, καθώς την είχα ζήσει στο πετσί μου όταν πηγαινοερχόμουνα από το Άμστερνταμ που ήμουνα φοιτητής. Σε αυτή την περίπτωση τους βγάζω το καπέλο. Δε ξέρω μπορεί στα δικαιώματα των επιβατών να αναφέρεται αυτό ως δικαίωμά μου, αλλά ακόμα κι έτσι να είναι, δεν πιστεύω πως η συμπεριφορά της KLM συγκλίνει με την πολιτική της συντριπτικής πλειοψηφίας των αεροπορικών εταιρειών (στην ΟΑ μπορεί τα γέλια τους να έφταναν μέχρι το σπίτι μου). Και τελοσπάντων στο τηλέφωνο να μου λέγανε δεν γίνεται τίποτε, δε ξέρω αν θα το έψαχνα παραπάνω, θα το θεωρούσα φυσιολογικό 1 μέρα πριν την πτήση να μου πούνε ότι δε γίνεται τίποτε.