Re: Άγονες Γραμμές - 2009/2010 edition
Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα αποφανθεί για τη συγκεκριμένη περίπτωση η όποια "επιτροπή" (αν είναι σε θέση να κρίνει αμερόληπτα).
Να σας θυμίσω το σκηνικό μιας και ήταν λίγο θολό :
- Η ΟΑ είχε καταθέσει προσφορά και για τις 24 γραμμές όπως υποχρεούται αλλά ζήτησε τίμημα μόνο για τις 9 γραμμές-"καυτές πατάτες" (που τώρα δρομολογεί τα DH1 και εγνώριζε προφανώς ότι οι ανταγωνιστές της δε θα χτυπήσουν) και για τις υπόλοιπες 15 (τις επίμαχες του άρθρου) εζήτησε μηδενικό τίμημα, με δεδομένο όμως να πάρει τις προηγούμενες 9. Προφανώς, αυτό "το δεδομένο" ήταν που ακύρωσε τη συμμετοχή βάσει της προκήρυξης. Λόγω έλλειψης άλλων συμμετοχών για τις 9 αυτές γραμμές ο διαγωνισμός επαναλήφθηκε.
- Στην επαναπροκήρυξη των 9 γραμμών, φαίνεται όμως πως λογάριαζαν στην ΟΑ αλλά και στην ΥΠΑ χωρίς τα "τζιμάνια" της Athens, που μόλις μυρίστηκαν παραπάνω χρήμα καταθέσαν προσφορά και για τις 9 γραμμές (που αναφέρθησαν πριν). Φυσικά, εκείνη τη στιγμή η Athens δεν είχε τα αεροπλάνα να το κάνει (τα αναζητούσε κάπου στην Καραιβική ενώ είχε βγάλει μέχρι και πρόγραμμα πτήσεων "ό,τι να ναι" για όλες τις άγονες γραμμές). Το τίμημα της Athens ήταν χαμηλότερο από της ΟΑ στις 8/9 γραμμές (η JKL έμεινε για την ΟΑ) και έτσι η ΟΑ φάνηκε πως έχασε.
- Κάπου τότε ήταν νομίζω που βγήκε ο πράσινος μεγιστάνας και έλεγε πως το "Ελληνικό Δημόσιο χάνει χρήματα" κ.ο.κ.
- Και εδώ υπάρχει το "νωπό σημείο" της όλης ιστορίας που εγώ προσωπικά δεν κατάλαβα τι έγινε. Η ΥΠΑ ξαφνικά αναθέτει στις 8/9 γραμμές που είχε η ZF στην ΟΑ. Πως ελήφθη αυτή η απόφαση? Τι άλλαξε? . Γνωρίζει κανείς να μας πει? Μετά τη συγκεκριμένη απόφαση φυσικά ο Βγενόπουλος φαντάζομαι πως δε θα ήθελε να κάνει ποτέ τη διαβόητη συνέντευξη τύπου μιας και ξαφνικά βρέθηκε να παίρνει τα λεφτά που ζήτησε (ίσως κάτι λιγότερο έπειτα από "διαπραγματεύσεις") για να εκτελεί 9 γραμμές από τις 24 που αρχικά είχε υποβάλει...