Ladies and Gentlemen let us be vigilant…. Αν κάποιος φτιάξει πανεπιστήμιο στο Αεροδρόμιο του Αγρινίου στα 178 από τα 512 στρέμματα γης, τι τον εμποδίζει να κτίσει και τα υπόλοιπα και να καταργήσει εξ ολοκλήρου το αεροδρόμιο its self.
Εδώ στα Σπάτα έχουν αναγάγει τις πέτρες σε προϊστορικές (λες και δε το ξέραμε) με νομοθέτημα για να αποτρέψουν τις ανεγέρσεις στα πέριξ, ενώ στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά.
Σα να λέμε πως υποθετικά πάντα κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα να έφτιαχνε στο ελληνικό (λέμε τώρα όταν αυτό ήταν σε λειτουργία) τον διεθνή σκακιστικό σύλλογο για παιδιά και εφήβους κάτω των 18 και να του δοθεί και η άδεια να κτίσει το κεντρικό σαλόνι των παικτών στο maintenance hangar δίπλα και να του δοθεί και το δικαίωμα να παραπονιέται όποτε το engine thrust τον ενοχλεί. XAXAXAXAXA!
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ >>> ΠΑΙΖΟΥΜΕ…
ΤΣΙΠΣ… ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ ΚΟΚΑΚΟΛΛΕΕΕΕΕΕΣΣΣΣΣ!!!!.
Για να γίνει ένα αεροδρόμιο θέλει μια δεκαετία σε ανάλυση, μελέτη και δημιουργία υποδομών, ανάλογα το αεροδρόμιο φυσικά. Μελέτη η οποία θα δημιουργήσει αναπτυξιακό σχέδιο τριακονταετίας. Και κάποιοι αυτό θέλουν να το αναιρέσουν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Δάφνες και πικροδάφνες και μάλιστα δυτικό-ελλαδικές.
Αν γνωρίζετε την περιοχή είναι άδεια με καθιερωμένο status αεροδρομίου άσχετα αν τελεί κάτω από περίεργο (που βάλει την ανάπτυξη των τόπων) κατεστημένο. Παίρνοντας ως βάση τα σύγχρονα δεδομένα είναι πολύ δύσκολη η δημιουργία αεροδρομίων σήμερα για πολλούς και διάφορους λόγους. Για εξίσου σημαντικούς λόγους η EE επιδοτεί τα υπό ανάπτυξη αεροδρόμια αλλά και καθιερωμένα με μεγάλα κεφάλαια.
Παράδειγμα: αναζητήστε τα αναπτυξιακά προγράμματα της ΕΕ INTERREG III και CATSES, αναφορικά με τις επιδοτήσεις αεροδρομίων και Air Transportation Networks, και θα καταλάβετε για τι μιλάω.
Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει απορροφήσει έως και 2.000.000.000 ευρώ από την ΕΕ για ανάπτυξη αεροδρομίων, άνετα. Αλλά θέλει δουλειά και έργο και όχι τεμπελιά. Αντί αυτού κάποιοι ξεπουλούν τον πλούτο του τόπου με το πρόσχημα το πιο επίκαιρο θέμα “την παιδεία και την εκπαίδευση”.
Ρωτήστε έναν Γιαννιώτη πόσο τον ενδιαφέρει ένα πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο κάτω από την πρυτανική ευθύνη του Παν. Ιωαννίνων. ΧΕΣΤ..΄…ΚΑΝΕ.
Το ότι υπάρχουν νομικά πολιτικά προβλήματα για τη λειτουργία αεροδρομίου δεν το αμφισβητεί κανένας. Οι διεθνείς εξελίξεις όμως τρέχουν και η στενοκεφαλιά κάποιων δε μπορεί να κρατήσει όσο λάδωμα και να πέσει, διότι δυστυχώς ή ευτυχώς οι διεθνείς ανάγκες είναι παρασάγγας πιο ισχυρές από τις τοπικές οικονομικές ανάγκες κάποιου για παράδειγμα που τις ΕΕ επιδοτήσεις που έλαβε για τα αντί-χαλαζικά έργα για τα πορτοκάλια του τα εξανέμισε στη λουλουδού.
Μπορεί να πονάει, αλλά ναι στη μάθηση, ναι στην παιδεία και ναι στην δυναμική ανάπτυξη και εδώ ρωτώ:
Μήπως η όλη διαδικασία δημιουργίας ενός πυρήνα μάθησης και έλξης γνώσης ή ανάπτυξης δεν αποτελεί μέρος της ευρύτερης διαχείρισης, καλλιέργειας και συμπεριφοράς των ατόμων που το στηρίζουν ή το “στηρίζουν”;