Air Berlin στην Ελλάδα

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το τσέκαρα αλλά αρχίζουμε από 200 φράγκα χωρίς αποσκευή για την πτήση, και μετά είμαι Θεσσαλονίκη....
Αλλά και η Air Berlin ακριβή βγαίνει, και μου φαίνεται θα φτάσει μέχρι Κoln/Bonn η χάρη μου για να πετάξει για πρώτη φορά με German Wings. :banana:

Χτες πέταξε η σύζυγος μου από το Μόναχο για Θεσσαλονίκη με την αιρ μπερλιν και μπορώ να πω ότι είναι μακράν η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ!!!!!!δεν μπορεί να πληρώνεις ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ 208 ευρώ για απλή μετάβαση με ανύπαρκτο σέρβις.ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΞΕΦΤΥΛΑ ΜΑΖΙ.παιδια να κλαινε μιας και οι γονεις νομιζαν οτι κατι θα τσιμπησουν τα πιτσιρικια τους.ενα σαντουιτς απλο ξεκιναγε απο 8 ευρω.ας μην πω για το ανύπαρκτο χαμόγελο των αεροσυνοδων,και άκουσον ακουσον περίμεναν να μπούνε οι επιβάτες με την σειρά.πρωτα το ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Μετά το ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ μετά το ΤΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.ετσι οι επιβατες αρχισαν να κάνουν πλάκα με τα όσα έβλεπαν.δεν είμαι της Aegean αλλά την επόμενη φορά θα κλείσω νωρίς....

To ότι φαΐ+ποτό δεν περιλαμβάνεται στο εισιτήριο όφειλαν να το γνωρίζουν όλοι οι επιβάτες καθώς δεν το κρατάει κρυφό η Air Berlin

Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, στη σελίδα της η ΑΒ γράφει ότι για πτήσεις μέχρι 90 min προσφέρει "complimentary snacks" και για πάνω από 90 min (όπως το MUC-SKG) "complimentary sandwiches". Μάλιστα σε > 2 ώρες (άρα το MUC-SKG ειναι μέσα) λέει "offer you the opportunity of ordering special complimentary refreshments".

Πρός πώληση είναι τα ...gourmet Sansibar Meals.

http://www.airberlin.com/site/landingpa ... .php?cid=2

Πέρα απ' άυτό, δε νομίζω ότι το " μακράν η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ" είναι σωστό. Δηλαδή, κρίνεις μια εταιρία με το αν σου πουλάει ή όχι το φαγητό?Τι να πεις τότε για τη Ryan, που σου πουλάει από τον πιλότο που θα σε πετάξει , μέχρι τον αέρα που θα αναπνευσεις.
Επίσης, δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις μια εταιρία, ως " μακράν η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ" από το αν σου χαμογελάνε οι F/As ή αν σε βάζουν να καθίσεις , με τον τρόπο που ορίζει η εταιρία..

Μπορείς κάλιστα να γραψεις ένα ωραίο feedback στην ΑΒ, αντιπαραθέτοντας αυτα που γραφουν οι ίδιοι, με αυτα΄που έζησε η σύζυγό σου

Εχω πετάξει 3-4 φορές με την ΑΒ,από Θεσ/νικη προς Γερμανία,Ελβετία αλλά και εσωτερικού Γερμανίας και Γερμανία-Ζυρίχη, και τη βρήκα αξιοπρεπέστατη..Βέβαια οι τιμές της πια δεν είναια αυτές που ήταν αλλά ας μην ξεχνάμε ότι δεν ειναι λο-κο αλλά ενα υβρίδιο πια legacy-low cost (legacost,lowgacy? :mrgreen: )..Όσο για το σέρβις πάντα-και το τονίζω-πάντα μας δίναν να φάμε κάτι χωρίς πληρωμή από σάντουιτς και αναψυκτικα,μάλιστα ήταν η μέθοδος "παρε τώρα ό,τι μπορείς τζάμπα-μετα όταν ξαναπεράσουμε πληρώνεις"..Και πάντα η καμπίνα άστραφτε απο καθαριότητα.Τώρα για το αν δεν ετυχε να χαμογελάσουν τα κορίτσια..εε..καλά..δεν πειράζει..Μουχει τύχει σε όλες τις εταιρείες αυτό...Ούτε και το πλαστικό-μπάρμπι χαμόγελο με φωνή παιδούλας "καραμελιιιτσα,σαντουιτσάακι,πορτοκαλαδίιιτσα" της Αιγαίου με ενθουσιάζει γιατι τις κάνει να φαίνονται plastic bimbos..

Το πιο τραγικό είναι που δώσατε 208€ για low cost εισιτήριο... Εν ολίγοις σας έπιασαν κώτσο.

Για μεζεύτε λίγο τους χαρακτηρισμούς περί τραγικότητας.

Έχω πληρώσει και πολύ περισσότερα για πτήσεις Easyjet και δεν το έχω μετανιώσει γιατί η εναλλακτική ήταν τουλάχιστον +50€ (όταν υπήρχε εναλλακτική direct flight, γιατί απευθείας από Γενεύη προς επαρχιακούς προορισμούς της Ιταλίας και της Ισπανίας δεν προσφέρει καμία legacy).
Και δεν το βρίσκω τραγικό, ευχαριστώ.

Εγώ θα προτιμήσω legacy από low-cost αν η legacy είναι ως 15€ ακριβότερη, από εκεί και πάνω low-cost.

Ο φίλος που γκρινιάζει για την AB ξέχασε να μας πει πόσο ακριβότερες ήταν οι εναλλακτικές. Αν πάλι η A3 ήταν φθηνότερη και πήρε AB, τότε το λάθος δικό του.

Θολό γενικά το μέλλον της AirBerlin, οπότε κόβει και πολλά δρομολόγια προς Ελλάδα, συγεκριμένα σταματάει :

- τους εναπομείναντες προορισμούς από Θεσσαλονίκη (Μόναχο/Ντύσσελντορφ/Στουγκάρδη και Νυρεμβέργη)
- Ντύσσελντορφ προς Κέρκυρα
- Λειψία προς Ηράκλειο/Κέρκυρα/Κω
- Μόναχο προς Ζάκυνθο
- Σάλτσμπουργκ προς Κω
- Βιέννη προς Βόλο/Καβάλα/Κεφαλονιά/Μύκονο/Μυτιλήνη/Σάμο

Πολλά απ΄τα δρομολόγια όμως τα αναλαμβάνει η EW ( σε πολλές περιπτώσεις op. by AB). Π.χ. το Μόναχο – Θεσσαλονίκη, και μάλιστα σχεδόν στις ίδιες μέρες και ώρες (και με μία πτήση επιπλέον την εβδομάδα).