Ανασύρω το τριπ ρηπόρτ του seven4seven γιατί πρόσφατα έκανα κι εγώ μια αντίστοιχη επιλογή από ATH προς SFO και πίσω. Αρχικά ξεκαθαρίζω, ότι δεν είχαμε το irregularity των παιδιών. Μέχρι να αξιωθώ (αν αξιωθώ) να γράψω το δικό μου trip report, σας δίνω μία σύντομη περιγραφή:
Μετάβαση με 777-300ER της AF
- Κλείσαμε Duo Seats (δυάδες στο πίσω μέρος, για περισσότερη άνεση). Άξιζε τα €27 το άτομο και είχαμε περισσότερη άνεση.
- Ανταπόκριση 70 λεπτά στο CDG, που απαιτούσε πέρασμα από Terminal 2F σε 2E και έλεγχο διαβατηρίων. Χαοτικές καταστάσεις, αλλά, όπως είχε πει και ο Γέροντας Αιρφράνσιος: «θα είναι σα να χάνεις το κοννέξιον, αλλά δε θα είναι».
- Καθυστέρηση περίπου 50 λεπτών, λόγω cargo και επιβατών που ήρθαν μετά από εμάς.
- Πλήρωμα εξαιρετικό και έμπειρο. Χαμογελαστό από την πρώτη στιγμή μέχρι και την αποβίβαση. Δεν σου έδωσαν την παραμικρή αίσθηση, ότι ήταν κουρασμένα ή ότι δυσανασχετούσαν ή ότι σου έκαναν χάρη, αν τους ζητούσες κάτι. Είχα καιρό να το ζήσω αυτό. Τα αγγλικά με γαλλική προφορά ήταν μία μικρή πρόκληση βέβαια.
- Δύο σέρβις με ζεστό φαγητό, ενδιάμεσο σέρβις με παγωτάκι και ανοικτό galley. Φανταστικά γεύματα (κατά τη γνώμη μου, μην ασχοληθείτε με τις γκουρμέ επιλογές, που σας προτείνονται επί πληρωμή στο online check-in)!
- Μέτριο IFE με πολλά «κολλήματα» και αρκετές επιλογές να μην είναι διαθέσιμες. Το τάμπλετ απεδείχθη πολύτιμος σύμμαχος στο time killing.
- Λόγω μεγάλης πληρότητας στη feeder flight, η χειραποσκευή μου ταξίδεψε free στο cargo hold. Ήμουν υποψιασμένος και μέσα σε αυτή, είχα ένα μικρότερο σακίδιο με τα απολύτως απαραίτητα, το οποίο και πήρα στην καμπίνα.
- Οι online αγορές από τη La Boutique Air France, μου παραδόθηκαν στο galley, κατόπιν ανακοίνωσης.
Επιστροφή με το 787-9 της KLM
- Όλο το configuration στην Υ ήταν 3 - 3 - 3. Δεν υπήρχαν Duo Seats. Υπήρχε στρίμωγμα στην Y.
- Μικρή αναμονή για την αναχώρηση από SFO, λόγω κίνησης. Ο κάπταιν σχολίασε "it seems that 'America First' policy applies here too"
- Απίστευτο πλήρωμα, υποδειγματικός επαγγελματισμός, αίσθηση χιούμορ και εξαιρετική εξυπηρέτηση. Η καλύτερη διαφήμιση για την KLM.
- Δύο ζεστά σέρβις με μέτριο προς σχετικά καλό φαγητό. Δε μπορούσαμε να επιλέξουμε τα chargeable meals στο check-in. Ίσως να έφταιγε ότι τα εισιτήρια είχαν βγει σε stock Air France 057 και δε μπορούσε να διαβάσει σωστά την πληροφορία η σχετική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της KLM.
- Ενδιάμεσο σέρβις με stroopwafel και ανοικτό galley.
- Φανταστικό IFE. Πολύ πλούσιο περιεχόμενο, εξαιρετική απόκριση, πολύ καλή ποιότητα εικόνας. Δυστυχώς δεν υπήρχαν κάμερες πορείας, ωστόσο υπήρχε ειδική ενότητα για aviation enthousiasts.
- Καταπληκτική εμπειρία πτήσης. Ελάχιστος θόρυβος στην καμπίνα και πολύ καλή ποιότητα αέρα. Βγήκα πιο ξεκούραστος, παρά το ότι δεν κοιμήθηκα καθόλου.
- Μετά την προσγείωση, μέλη του πληρώματος βγήκαν στο gate για να δείξουν στους μετεπιβιβαζόμενους επιβάτες, προς τα πού έπρεπε να κατευθυνθούν, ανάλογα με τον προορισμό τους.
- Οι online αγορές από το shop.klm.com παραδόθηκαν στη θέση μου,
Για να είμαι ειλικρινής, έκλεισα τη συγκεκριμένη επιλογή έχοντας ως δέλεαρ το Dreamliner της KLM, θεωρώντας την AF «αναγκαίο κακό» και θυσιάζοντας τα μίλια που θα έπαιρνα, εάν πετούσα με Star Alliance. Ωστόσο, η AF απεδείχθη ανώτερη των προσδοκιών μου (τουλάχιστον στο διηπειρωτικό) και το Dreamliner με το εξαιρετικό πλήρωμα της KLM δικαίωσαν απολύτως την επιλογή μου. Υπήρχαν κάποια θεματάκια άνεσης, αλλά αυτό τείνει να γίνει ο κανόνας στην Οικονομική Θέση.
Σίγουρα θα τις επιλέξω και πάλι στο μέλλον.