Air Go

  • Thread starter Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
makedonas":761zk3x8 said:
Παρε την ιστοσελιδα της γερμανικης και να με ακους αλλη φορα.. :wink:

Σωστά τά λές τώρα νέε μου :D


makedonas":761zk3x8 said:
(Για πηγαινε στο airpics.net και πες μου ποια σελιδα σου θυμιζει... Θα καταλαβεις τοτε τι εννοω!) :banana:

Χμμμ δέν μού'ρχεται κάτι στο μυαλό τώρα..Ισως να φταίη οτι βρίσκομαι σέ ένα net-cafe καί έχω πιεί και ένα μισόλιτρο μπύρα,ντάλα μεσημέρι,οπότε μήν έχεις και μεγάλες απαιτήσεις :D

Πάντως ξέρω εγκύρως οτι η ιστοσελίδα τής Ελληνικής AirGo θά αλλάξη.
 
Μιας και δεν μπορω να κανω επεξεργασια στο παραπανω ποστ μου, να προσθεσω οτι το αεροπλανο εχει και ονομα: "ELEONORA"! :)
 
Καί στό http://www.airgoairlines.gr, οι πρώτες φωτογραφίες τού αεροπλάνου....

Η δέ πρώτη πτήση κατά πάσαν πιθανότητα είναι στίς 15/9.
 
seven4seven":13juruv3 said:
Μιας και δεν μπορω να κανω επεξεργασια στο παραπανω ποστ μου, να προσθεσω οτι το αεροπλανο εχει και ονομα: "ELEONORA"! :)

Καί μάλιστα ξέρω γιατί επιλέχτηκε αυτό τό όνομα :)
 
Η πρωτη φωτο του αεροσκαφους... Καλοταξιδευτο..! :)
 
Φωτογραφία τού αεροπλάνου υπάρχει εδώ καί μέρες στη σελίδα τής εταιρείας (τό είχα πεί από τίς 8 τού μήνα).

Πέμπτη πρωϊ,στίς 6.30 αναχωρεί γιά Λάρνακα (σύμφωνα μέ τίς πηγές μου).

Καλοτάξιδο καί σέ ήρεμους ουρανούς.
 
Προσγειώθηκε στις 15:58UTC και πρίν λίγο αναχώρησε η AGS161(Alfa Golf Sierra 161)...ήταν το ATP(SX-BPS) της Air Go.
Το AGS θα είναι το επίσημο ICAO CODE της εταιρίας;
Το αεροσκάφος ήταν εφοδιασμένο με MODE-S Transponder,πιθανόν non ADS-B και λέω πιθανόν γιατί περιέργως έδινε συνεχώς τον τρέχοντα βαθμό ανόδου!Δέν ξέρω οι υπόλοιπες παράμετροι της τρέχουσας θέσης κλπ γιατί δέν εκπέμπονταν.
Το συνηθισμένο είναι τα εξοπλισμένα μόνο με MODE-S transponder να εκπέμπουν το νηολόγιο,τον αριθμό πτήσης και εάν ερωτηθούν με κατάλληλους παλμούς "interrogations"απο συμβατό με Mode-S Radar για το Sqwuak ,εκπέμπουν το Sqwuak Number και το τρέχον ύψος πτήσης.
 
Το sqwuak και το ύψος πτήσης το εκπέμπουν όλα τα transponder (mode A/C) και όχι μόνο τα mode-S !
Ο συγκεκριμένος τύπος αεροπλάνου (ΑΤΡ) είναι υποχρεωμένος να έχει Mode-S transponder με Elementary και Enhanced Surveillance capabilities (όχι ADS-B). Ανάμεσα στις παραμέτρους που πρέπει βάσει των απαιτήσεων αυτών να εκπέμπει είναι και αυτές που ανέφερες (ενδεικτικά: flight ID, mode-s address - όχι νηολόγιο, αυτό προκύπτει από την mode-s address - ύψος, heading, true airspeed, track angle, vertical velocity (βαθμός ανόδου-καθόδου) κλπ). Η θέση του αεροπλάνου (συντεταγμένες δηλαδή) δεν απαιτείται (για την ώρα) να εκπέμπονται. Αυτό είναι μια από τις μελλοντικές απαιτήσεις του ADS-B, όταν θα εφαρμοστεί (κάποια σύγρονα αεροσκάφη τις εκπεμπουν πάντως).
Σε αεροσκάφη όμως σαν το ATP (σχετικά παλαιότερης σχεδίασης δηλαδή) οι απαιτήσεις είναι να εκπέμπονται όσες από τις παραμέτρους είναι διαθέσιμες ήδη από τα διάφορα συστήματα του αεροσκάφους.
Έτσι, στο συγκεκριμένο αεροπλάνο είτε δεν υπάρχει δυνατότητα να παρέχονται στα transponder άλλες παράμετροι εκτός από αυτές που ανέφερες, είτε δεν έχουν γίνει οι κατάλληλες τροποποιήσεις ώστε να συνδεθούν τα transponder με τα συστήματα του αεροπλάνου που μπορούν να δώσουν τις παραπάνω παραμέτρους, είτε και τα δύο.
 
Σύμφωνα με το Skyliner το ΑΤΡ πετάει πλέον από Στοκχόλμη προς εσωτερικούς προορισμούς της Σουηδίας, μεταφέροντας κυρίως ταχυδρομείο.
 
Θά το ελέγξω από τίς πηγές μου γιά επιβεβαίωση,επειδή απ'όσο ξέρω εξακολουθεί τίς πτήσεις από Αθήνα γιά Λάρνακα γιά την μεταφορά τού Ελληνικού Τύπου,καθώς καί κάποιες ad-hoc πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων στά νησιά.
Ενδεχομένως οι πτήσεις από Στοκχόλμη γίνονται μόνο ωρισμένες μέρες τής εβδομάδας.
 
Top