Δεν ξέρω ποιοι ήταν οι «πολλοί» που έκαναν τη σύγκριση και αποφάνθηκαν ότι η γραμματοσειρά του logo (custom made, Air India Sans) είναι ίδια με της Iberia (απλό sans-serif). Δεν ξέρω πού βρήκαν τον έναν (!!) γλάρο από τους δύο της Α3, δεν ξέρω πώς έκαναν τη σύνδεση με την Asiana (άσχετο), αλλά είναι τόσο ειδήμονες τους ξέφυγε η (σκόπιμη) χρήση του χρυσού χρώματος ως αναφορά στη Vistara (επίκειται συγχώνευση) και η τοποθέτηση του logo στην κοιλιά αλά Emirates.
Χαίρομαι που έφυγε ο ήλιος* από το κάθετο σταθερό (μετά το «πουλί σε κύκλο» και «τα χρώματα της σημαίας μας» είναι το τρίτο βαρετό κλισέ στα liveries), χαίρομαι που έφυγαν τα φολκλορ «παραθυράκια» γύρω από κάθε παράθυρο (σαν να βάζαμε εμείς μια σειρά κιονόκρανα ξερωγώ), χαίρομαι που επιτέλους πέταξαν το ऐर इण्डिया από το αριστερό μέρος ατράκτου (το έβαλαν για να το διαβάζει ποιος; ) χαίρομαι που αποκτά «παγκόσμιο» (λέγε με «ουδέτερο-πάει-με-όλα») livery αφού οι περισσότερες εταιρείες πια κάνουν rebrand χωρίς τα εθνικά τους σύμβολα, ενώ κάποιοι ακόμα νομίζουν ότι επειδή τα βάζουν στην ουρά όλος ο κόσμος θα κάνει Wow! (να δω πότε θα ξεφορτωθεί η Egyptair τον φαραώ).
Βοηθήστε με όσοι θυμάστε καλύτερα, υπήρξε livery την τελευταία δεκαετία που δεν προκάλεσε κυρίως αρνητικά σχόλια;
Τέλος πάντων, μια χαρά το βρίσκω το νέο livery και ελπίζω να είναι κομμάτι συνολικής βελτίωσης της εικόνας και της εξυπηρέτησης (είναι 3-star σύμφωνα με Skytrax, average στην καλύτερη).
Υ.Γ.
*με ειδοποιούν από το κοντρόλ ότι αυτό στην ουρά μέχρι χθες δεν ήταν ήλιος, ήταν ο «τροχός του Κόναρκ μέσα σε ιπτάμενο κύκνο» πράγμα που με ζάλισε διότι ήταν δύο logoκλισέ μαζί και δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ. Anyway, καλές πτήσεις με το νέο logo.