Air Sea Lines

  • Thread starter Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Πρέπει να ήταν πάνω από 8km γιατί άν θυμάμαι καλά κάναμε περίπου μία ώρα να φτάσουμε από το αεροδρόμιο στην Καβάλα.

Οπως και να έχη,νομίζω οτι και ο Αραξος δέν είναι τόσο μακρυά από την Πάτρα ώστε η διαδρομή μεταξύ τών δύο να απαιτή πολύ χρόνο.
 
Μια μικρή λεπτομέρεια, η απόσταση του αεροδρομίου της Χρυσούπολης με την Καβάλα είναι γύρω στα 20 χιλιόμετρα. :)
 
thanosp":16rlygd3 said:
είναι γύρω στα 20 χιλιόμετρα
Hastaroth":16rlygd3 said:
Πρέπει να ήταν πάνω από 8km
KGP":16rlygd3 said:
Hastaroth":16rlygd3 said:
δηλαδή στην Χρυσούπολη όπου είναι το αεροδρόμιο,κοντά 80 χιλόμετρα από το κέντρο τής πόλης

Μ' αρέσει που έχουμε αφιερώσει τμήμα του site για τα αεροδρόμια (όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται και οι χιλιομετρικές αποστάσεις)!!... :roll: :roll:

:arrow: https://www.airliners.gr/el/port.php?id=21 (Χρυσούπολη)
:arrow: https://www.airliners.gr/el/port.php?id=9 (Άραξος)
 
xristos":uflkcafg said:
Μ' αρέσει που έχουμε αφιερώσει τμήμα του site για τα αεροδρόμια (όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται και οι χιλιομετρικές αποστάσεις)!!... :roll: :roll:

:arrow: https://www.airliners.gr/el/port.php?id=21 (Χρυσούπολη)
:arrow: https://www.airliners.gr/el/port.php?id=9 (Άραξος)

Οι χιλιομετρικές αποστάσεις αλλάζουν λόγω της χάραξης νέων δρόμων όπως της Εγνατίας ;)
 
Και ολα αυτα που διαβαζουμε στα τελευταια 5-6 ποστς, επιδρουνε στο επιχειρισιακο εργο της εταιρειας? (δεν μιλαω για τα περι γραφειοκρατειας κλπ προβληματων!)


;)
 
Η ουσία βρίσκεται στο άν η ιδέα της χρήσης Υδροπλάνων έχει βάση στην Ελλάδα. Και ένα από τα προβλήματα που ανέκυψαν είναι ουσιαστικό: ακόμα και σε πόλεις που έχουν αεροδρόμια (όπως Πάτρα) το ότι τα αεροδρόμια είναι σε απόσταση μεγάλη από τις πόλεις....
 
Ακόμα και σ'αυτές τίς περιπτώσεις η απόσταση αεροδρομίου-πόλεως δέν είναι τόσο μεγάλη ώστε να μήν μπορή να δρομολογηθή ένα shuttle bus.

Καί πάντως όχι τόσο μεγάλη ώστε να δικαιολογήται η χρήσ τού τυχόν υπάρχοντος λιμανιού (όπως π.χ. στην Πάτρα ή στην Κέρκυρα) ώς...αεροδρομίου,μέ τά υδροπλάνα να σβουρλίζουν στά δυό μέτρα πάνω από τίς τσιμινιέρες τών βαποριών και μέ τους λιμενικούς να εκτελούν (καί) χρέη air traffic controllers (και μάλιστα μέ ελλιπή εκπαίδευση,αφού διαφορετικές είναι οι απαιτήσεις τού κάθε επαγγέλματος)....

Εννοείται δέν γίνεται κουβέντα περί τών λιμνών,ένθα τίθενται και οικολογικά ζητήματα....

Μήν ξεχνάμε δέ οτι σέ μιά πτήση π.χ.Αραξος-Κέρκυρα (LGKR) θα μπορούσαν νά μεταφερθούν ενδεχομένως και πάνω από 100 επιβάτες (και μάλιστα οποιαδήποτε ώρα τής μέρας ή τής νύχτας),ενώ σέ αντίστοιχη πτήση "λιμάνι Πάτρας-λιμάνι Κέρκυρας" μόνο 19 (τόσους παίρνει τό υδροπλάνο) και μάλιστα μόνο κατά την διάρκεια τής μέρας-καθ'ότι VFR only..
 
Παρθενική πτήση υδροπλάνου από Πάτρα προς Κέρκυρα

Επιτυχής ήταν η πρώτη πτήση υδροπλάνου της εταιρίας AirSea Lines, από την Πάτρα προς την Κέρκυρα με την οποία εγκαινιάστηκε ο νέος τρόπος σύνδεσης του νησιού με την πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων της πρώτης αυτής πτήσης ήταν παρών και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος, σύμφωνα με την εταιρία, συνέβαλε αποφασιστικά στην πραγματοποίηση αυτού του στόχου.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, τα υδροπλάνα της AirSea Lines θα αναχωρούν από το λιμάνι της Πάτρας και σε πρώτη φάση θα ενώσουν την Αχαϊκή Πρωτεύουσα με την Κέρκυρα, ενώ αργότερα θα εκτελεστούν πτήσεις και προς άλλα νησιά του Ιονίου.


http://www.skairadio.gr/4dcgi/_w_articl ... 006_148685
 
Ήταν live στη ΝΕΤ. Έδειξαν την προσέγγιση στο λιμάνι. Πιστεύω ότι είναι μια καλή προσπάθεια.'Αλλωστε είναι υδροπλάνο που θα προσγειωθεί ? Όπου υπάρχει νερό, όπως τα λιμάνια. Μέσα σε 40 λεπτά βρίσκεσε στη Κέρκυρα. Αρκετά βολικό ειδικά για τα καλοκαίρια και για τον τουρισμό. Μακάρι να επεκταθεί το δίκτυο και σε άλλες πόλεις και νησιά.
 
Βρέ παίδες,αναρωτιέμαι άν οι ιθύνοντες έχουν αντιληφθεί οτι τά υδροπλάνα δέν είναι βαπόρια μέ φτερά,αλλά πτητικές μηχανές που αντί να κατεβαίνουν στό έδαφος μετά το πέρας τής πτήσης τους,κατεβαίνουν στο νερό.

Εδειξε,λένε,η ΝΕΤ την προσέγγιση στό λιμάνι (τής Κέρκυρας,φαντάζομαι)..Ωραία και καλά,αλλά ποιός έδωσε στους πιλότους την άδεια (και τίς πληροφορίες) γιά να προσθαλασσωθούν στο λιμάνι;ο λιμενάρχης Κερκύρας (που δέν έχει τίς απαραίτητες γνώσεις γιά να κάνη air traffic control);υπήρχε ειδικός υπάλληλος τής ΥΠΑ (ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας) από το αεροδρόμιο τής Κέρκυρας,στην προβλήτα τού λιμανιού γιά να επικοινωνήση μέ τους πιλότους;Η απλώς οι πιλότοι είδαν οτι δέν βρισκόταν κανένα βαπόρι εκεί κοντά και....προσθαλασσώθηκαν;
Καί όταν έφυγαν από την Πάτρα,πού υπέβαλαν σχέδιο πτήσης;από πού πήραν waether briefing;Στό λιμεναρχείο Πατρών;

Επίσης,σ'όλες τής σχετικές συζητήσεις έχω δεί να αναφέρεται αποκλειστικά το όνομα τού υπουργού ναυτιλίας.Τί δουλειά έχει η ναυτιλία μέ τά υδροπλάνα;Οι κανόνες τής ναυτιλίας ή τής αεροπορίας είναι που διέπουν την κίνηση τών υδροπλάνων;

Και γενικά,έγινε σωστά η προετοιμασία τών υποδομών και διαδικασιών γιά την χρήση στήν Ελλάδα αυτού τού μεταφορικού μέσου,ή απλώς έγινε κάτι θεαματικό που όμως δέν θα έχη συνέχεια;

Νά θυμίσω εδώ οτι δρομολόγια μέ ύδροπλάνα στην Ελλάδα είχαν γίνει καί πρίν από 70 χρόνια περίπου,αλλά το εγχείρημα δέν "φτούρησε" γιά πολύ.Μήπως και τώρα θά έχη την ίδια τύχη;
 
Top