Airport Security: αδικαιολόγητα έως ανόητα μέτρα

• Thread starter Thread starter Re
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
fotis":154p5lkh said:
Sunshine":154p5lkh said:
...... Μου πέταξαν ξανά κρέμες προσώπου κ.α. προσωπικά πράγματα που θεωρούνται απαγορευμένα. ... Πετάω πολύ συχνά.......

Και αφού γνωρίζεις ότι δεν επιτρέπονται στις χειραποσκευές οι κρέμες προσώπου, τα ζελέ μαλλιών και τα υπόλοιπα υγρά, γιατί συνεχίζεις να τα κουβαλάς μαζί σου? Βάλτα στην (παραδοτέα) αποσκευή σου κι έτσι δε θα σου τα ξαναπετάξουν.
Όσο για τη (συμπαθέστατη :) ) γιαγιά σου, δε βρίσκω το λόγο να μην την ψάχνουν κανονικά.
Όλους τους υπόλοιπους γιατί μας ψάχνουν?
Καλύτερα να μας ψάχνουν όλους, παρά να ψαχνόμαστε όλοι εκ των υστέρων.

Συμφωνώ και επαυξάνω και πολύ σωστά έκαναν τη δουλειά τους

...αλλά...

Sunshine":154p5lkh said:
Και θα πω και κάτι και ας με συγχωρέσουν ορισμένοι εδώ, όσο και αν δεν θέλω να το παραδεχτώ , η συμπεριφορά ορισμένων υπαλλήλων στον έλεγχο χειραποσκευών του Ελ. Βενιζέλος είναι απαραδέκτη... είναι ικανοί να σε ντροπιάσουν... για ένα ζελέ μαλλιών!!

Αυτό ισχύει δυστυχώς, πολύ υφάκι, το έχω συναντήσει επανειλημμένα. Μήπως να τους δώσουμε το παράσημο... μαγκιάς; :twisted: :twisted: :twisted:

Στα επαρχιακά όντως η κατάσταση είναι καλύτερη και κυρίως στα νησιά. Πάντως έχει τύχει να συναντήσω και αστυνομικούς αντίστοιχους με τους securitάδες του Βενιζέλου σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά.

Στα περιφερειακά είναι καλύτερα γιατί τους ελέγχους τους κάνει η αστυνομία. Οι αστυνομικοί έχουν καλύτερη εκπαίδευση, είναι πιο έμπειροι και πιο ευγενικοί. Στον ΑΙΑ, μεγάλη "μερίδα" των υπαλλήλων σεκιούριτι την έχουν δει σερίφηδες, ταλαιπωρώντας επιβάτες, προσωπικό και αεροπορικές εταιρείες.

Επειδή ακριβώς πετάω συχνά, δεν θέλω να δίνω την μικρή αποσκευή που έχω φορτωτική (εκεί περνάνε όλα τα υγρά), γιατί συνήθως αργούν , κυρίως στο Ελ. Βενιζέλος. Θέλω να φεύγω γρήγορα. Έχω και εγω τα χούγια μου....

Θα συμφωνήσω με τον Porto... οι αστυνομικοί είναι λίγο πιο ευγενικοί και καμιά φορά περνανε και κάποια πράγματα (κυρίως φάρμακα-κατανοούν). Μόλις χθές security μου έψαξε , μου ξαναέψαξε τις τσέπες του παντελονιού ,μου ζήτησε να βγάλω τη φόδρα από τις τσέπες (που είχα αδειάσει από λεφτά) γιατί πρόσθετε όγκο στο παντελόνι και το θεώρησε ύποπτο!!! Ας 'οψεται που ήταν γιορτινές μέρες αλλιώς το καντηλάκι δεν το γλύτωνε.. όχι τίποτα άλλο , αλλά το καντηλάκι θα έπαιρνε και την αεροπορική εταιρεία παρέα , παρότι δεν έχει σχέση... (Για την ιστορία η πτήση ήταν εσωτερικού)

Στο Ελ. Βενιζελος δεν μπορω να πω οτι με εχουν ταλαιπωρησει ιδιαιτερα, αν και κουβαλαω παντα μαζι μου αρκετες "περιεργες" μικροσυσκευες. (2 ηλεκρονικα θερμομετρα, εκ των οποιων το ενα σε σχημα "Γ", 2 φακους, portable modem, εκτυπωτη, μελανια, 5 κινητα, πλη8ος καλωδιων, spare μπαταριες, και καμια 10αρια φορτιστες)
Γενικα σε ολα τα αεροδρομια συμπεριλαμβανομενου και του Ελ Βεν μου ζητανε σε ενα ποσοστο περιπου 10% να μου κανουν λεπτομερη ελεγχο.
Μου εκανε εντυπωση το παρακατω που θα σας αναφερω.
Ξεχασα μεσα στη "μπανανα" που κουβαλαω μαζι μου,ενα σουγια με λαμα περιπου 10 εκ. τον οποιο δεν θυμαμαι ποτε ακριβως τον ειχα βαλει εκει μεσα, αλλα πρεπει να περασα απο ελεγχο τουλαχιστον στα ακολουθα αεροδρομια και ουτε που τον πηραν χαμπαρι.
Heathrow (2 φορες), Hambourg, Munich, Piza, St. Petersburg.
Βεβαια δεν εχω παει ποτε μου Ισραηλ, Πακισταν, Ιραν, Ιρακ, για να ξερω πως ειναι ο ελεγχος εκει, αλλα τον ποιο σκληρο ελεγχο τον περασα στο BATUMI στη Γεωργια. Εκει (αυτο ισχυει για ολους τους επιβατες) σου αδειαζουν ολες τις χειραποσκευες πανω σε ενα παγκο και δεν σε αφηνουν να περασεις ουτε καρφιτσα.
Παντως ειναι γελοιο σε μερικα αεροδρομια να σου παιρνουν τον αναπτηρα ή ακομα και ενα κουτι σπιρτα, ενω σε αφηνουν να περνας πχ ενα μεταλικο στυλο ο οποιος μπορει να μετατραπει σε φονικο οπλο.

Leon_94":2fnxx3sl said:
Ξεχασα μεσα στη "μπανανα" που κουβαλαω μαζι μου,ενα σουγια με λαμα περιπου 10 εκ. τον οποιο δεν θυμαμαι ποτε ακριβως τον ειχα βαλει εκει μεσα, αλλα πρεπει να περασα απο ελεγχο τουλαχιστον στα ακολουθα αεροδρομια και ουτε που τον πηραν χαμπαρι.
Heathrow (2 φορες), Hambourg, Munich, Piza, St. Petersburg.
Παρόμοιο περιστατικό μου έχει συμβεί με πολυεργαλείο/ελβετικό σουγιά. Το πέρασα από το Ελ. Μπένι (προ τριετίας περίπου) χωρίς να γνωρίζω κι εγώ ο ίδιος ότι το έχω στο τσαντάκι μου. Βέβαια η λάμα του δεν ήταν 10 εκατοστά (4-5 με το ζόρι).

Μα εχει σημασια το..μεγεθος? η λαμα δεν "χτυπαει" στον ανιχνευτη ειτε μικρη ειτε μεγάλη?

Απο τη μικρή μου εμπειρία υποθέτω πως οι ανιχνευτές έχουν κάποια ευαισθησία η οποία προφανώς ρυθμίζεται απο κάπου. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι σε κάποια αεροδρόμια χτυπάει η ζώνη μου λχ και σε κάποια άλλα όχι. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας βοηθήσει.
Τώρα για τη λάμα του σουγιά μου φαίνεται λίγο περίεργο...

Αυτό μου το είχε επιβεβαιώσει αστυνομικός στη Ρόδο. Η ευαισθησία του ανιχνευτή είναι κάτι που ρυθμίζεται. Και πέρα από αυτό, εάν περάσεις και ανιχνευτεί κάτι μεταλλικό, ανάλογα με τις ενδείξεις και τα φωτάκια που ανάβουν, γνωρίζουν πόσα περίπου αντικείμενα έχεις πάνω σου που ενεργοποίησαν τον ανιχνευτή. Αυτά σε απάντηση της ερώτησης "μα καλά, δε θα με ψάξετε?"." Όχι, γιατί σύμφωνα με τον ανιχνευτή έχετε ένα μεταλλικό αντικείμενο επάνω σας" (που ήταν η αγκράφα της ζώνης μου την οποία και τους είχα ήδη δείξει). Δεν ξέρω κατα πόσο ευσταθούν όλα αυτά βεβαία, αλλά φαντάζομαι κάτι θα ξέρουν. Διαφορετικά, μάλλον βαριόταν να σηκωθεί από την καρέκλα.

Airline security: αδικαιολόγητα και σίγουρα ανόητα μέτρα

Παραθέτω εδώ, αν και έχει να κάνει με την ασφάλεια των πτήσεων και όχι των αεροδρομίων, ωστόσο αφορά το ζήτημα "ασφάλεια" γενικότερα, άρθρο από τη σημερινή Ελευθεροτυπία σχετικά με την τοποθέτηση, κατ' εντολή της Ε.Ε., καμερών στον θάλαμο επιβατών, οι οποίες θα τους (μας) παρακολουθούν και σε περίπτωση ύποπτης γκριμάτσας θα ειδοποιούν το πιλοτήριο!!! :with: Οι αεροπορικές είναι κατ' αρχήν αντίθετες στο μέτρο, αλλά για λόγους κόστους! :wall: Ευτυχώς, όπως αναφέρεται στο άρθρο, υπάρχουν και εκείνοι που αντιδρούν... :thx:

Αν ξινίσω με το φαγητό και αρχίσω να κατεβάζω καντήλια θα με πάνε μέσα; :twisted: :twisted: :mrgreen: :banana: