nikos_k.
Business-Class-Member
Δεν ξέρω ακριβώς για την Aegean, αλλά σε εταιρίες της Βόρειας Ευρώπης που γνωρίζω, ανάλογα με την εμπειρία είναι και οι δοκιμασίες. Πχ ο άπειρος απόφοιτος σχολής με μηδέν εμπειρία θα δοκιμαστεί σε FNPT (Απλός εξομοιωτής ενόργανων διαδικασιών). Ο έμπειρος, type rated χειριστής, θα δοκιμαστει σε full simulator μεγάλου αεροσκάφους και κατά προτίμηση στον τύπο που πετά. Αν ο πρώτος σκίσει στο FNPT και ο δεύτερος είναι σε κακή μέρα ή απλά δεν είναι όσο καλός πρέπει (below average), μάλλον ο πρώτος θα πάρει τη δουλειά! Η εμπειρία λοιπόν, του δεύτερου πάει περίπατο!air love":32lztg8d said:Επισης… πιλοτος με 1000 ωρες>πιλοτος με 200 ωρες. Που σημαινει οτι ειναι πιθανοτατα πιο εμπειρος και γνωστης για να χασει τον διαγωνισμο
Όλες κάνουν διαγωνισμό!air love":32lztg8d said:Το θεμα ειμαι ομως ποσες εταιρειες κανουν διαγωνισμο και ποσες οχι
Οι περισσότερες μεγάλες εταιρίες έχουν δικές τους σχολές και καλύπτουν τις ανάγκες τους παρέχοντας sponsorship. Αν χρειάζονται περισσότερους από όσους "παράγουν", παίρνουν χειριστές από την ελεύθερη αγορά. Τα κριτήρια ποικίλουν! Προσφορά και ζήτηση που λέγαμε πριν!air love":32lztg8d said:Ξερεις κανεις ποια ειναι τα κριτηρια μεγαλων εταιρειων?
Βεβαίως! Ανέκαθεν η πραγματική έλλειψη χειριστών αφορά έμπειρους χειριστές (Τωρινό παράδειγμα οι εταιρίες της Μέσης Ανατολής). Μόλις αποφοιτήσεις από την σχολή τα πράγματα είναι δύσκολα. Και μπορεί να είναι πολύ δύσκολα όπως πχ αυτή τη στιγμή. Έτσι λοιπόν, οι εταιρίες θα προτιμήσουν άπειρους χειριστές από σχολές, απόφοιτους των οποίων έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν και τους έχουν βγει καλοί. Αυτές είναι κυρίως οι ονομαστές σχολές, διότι εφαρμόζουν απο την αρχή το λεγόμενο airline oriented training. Δηλαδή, δεν σου μαθαίνουν απλά πώς να πάρεις τα πτυχία, αλλά πώς να πετάς μπροστά δεξιά σε airliner. Αυτό οι σχολές το διαφημίζουν και προσπαθούν να κρατούν τον πήχη της εκπαίδευσης ψηλά ώστε οι εταιρίες να συνεχίσουν να προτιμούν αποφοίτους των, οι μελλοντικοί εκπαιδευόμενοι να πηγαίνουν σε αυτές και αυτές κατά συνέπεια να αυξάνουν τα κέρδη τους! Απλά καπιταλιστικά πράγματα!air love":32lztg8d said:Αγαπητε Niko K. θα μπορουσες επιγραματικα να εξηγησεις γιατι οχι?
Παλαιότερα συνηθιζόταν οι εταιρίες που προσελάμβαναν άτομα (όχι μόνο στην αεροπορία) να βγάζουν πράσινη κάρτα στους εργαζομένους τους, ώστε να είναι νόμιμοι κάτοικοι. Τώρα με την κρίση, όπως καταλαβαίνεις, η κάθε χώρα προστατεύει το εγχώριο εργατικό δυναμικό. Δεν νομίζω λοιπόν να υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα να αποκτήσεις πράσινη κάρτα, εκτός αν προκύψει.... έρως!!!air love":32lztg8d said:Επισης αν σε προσλαβει μια αεροπορικη εταιρεια πριν τελιωσει η Μ1 visa μπορεις να βγαλεις πρασινη καρτα.?
Υ.Γ. stergio, πολύ ανεβασμένες απαιτήσεις παρουσιάζεις για τις μεγάλες εταιρίες...