Αναβάθμιση οικονομικής θέσης εσωτερικού

• Thread starter Thread starter chrispilot
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
δεν ξέρω αν θα καταφέρω να μπω ξανά στο θέμα, αλλά καλό είναι να θυμόμαστε ότι μιλάμε για πτήσεις εσωτερικού.
Στις πτήσεις εσωτερικού προσωπικά μου είναι τελείως αδιάφορο το αν θα σερβιριστώ. Επιλέγω το αεροπλάνο αντί τρένου/λεωφορείου/πλοίου για να πάω να κάνω τη δουλειά μου γρήγορα και ξεκούραστα. Από κει και πέρα, ένα χαμόγελο, μια σπιρτόζα αεροσυνοδός και εξυπηρετικότητα θα με ικανοποιήσουν πολύ περισσότερο και θα συνεισφέρουν στο "image" της εταιρείας πολύ περισσότερο από τυρογαριδάκια.
Δεν ξέρω αν κάποιοι εδώ πέρα έχουν την ανάγκη να συγκρίνουν κρουασάν με προσφορές 19 ευρώ μόνο και μόνο για να συγκρίνουν τις ΟΑ με την Α3.
Για μένα σημασία έχει το φαγητό, in flight entertainment ktl στις υπερατλαντικές πτήσεις όπου η ταλαιπωρία είναι πραγματικά μεγάλη και η όλη διαδικασία είναι «κόντρα στην ανθρώπινη φύση».
Όταν η Ολυμπιακή μού προσφέρει στην πτήση ATH-JFK διάρκειας σχεδόν 11 ωρών μου προσφέρει ένα ζεστό γεύμα κι ένα σνακ(και υποτυπώδες σέρβις του στυλ: νερό έχει πίσω), και η ΒΑ στο BOS-LHR το ίδιο φαγητό συν κουβέρτες, μαξιλάρια, κάλτσες και amenity kit και αεροσυνοδοί πηγαινοέρχονται με νερό και χυμούς(για την αφυδάτωση) για μια πτήση 6ωρών και κάτι, ναι υπάρχει διαφορά τεράστια. Και οι ΟΑ κατά τη γνώμη αυτό πρέπει να δουλέψουν ενόψει και του ανερχόμενου ανταγωνισμού στις πτήσεις ΗΠΑ/Καναδά και των σχεδίων για Hong Kong και Κίνα.

kalispera k apo mena,

esti eine stis ptisis esoterikoy poy sthn ellada eine max 1 ora den serbiroyn oute fagito mono anapsiktika-xymous opote den exei k naohma h opoia anaba8misisi ektos an euti exei na kanei me megalitero ka8isma:)

ousiastiki diafora exeis sta long haull route ekei pragmatika exei k nohma k fenete k to service tis ka8e etereias:)
china airlines,singapore airlines korifaio on board service

jetflight":2recdoph said:
Εκτος θεματος,αλλα ειναι μεγαλη ανακριβεια οτι η Α3 παει Χ.Α λογω χρεων.Απο το 2003 μονο κερδη εχει.

Αυτο δεν λεει απολυτως τιποτα...Ξερουμε καλα, πως δουλευει το "συστημα" οταν θες να παρουσιασεις ισολογισμο με τρελλα κερδη, (για λογους ΧΑΑ), η ζημιες, για λογους ....εφοριας!
Παντως προσωπικα, φραγκο τσακιστο, ουτε για μια μετοχη σε οιαδηποτε αεροπορικη εταιρια..... :stupid:

Για να επανέλθουμε στο θέμα σας παρουσιάζω το νέο προιόν των ΟΑ για τα δρομολόγια εσωτερικού. Όλοι έπαιρναν τα περίφημα μπουγάτσα τσιπς, ίσως είχε να κάνει με το ότι η πτήση ήταν γαλατάδικη, οπότε τα φυστίκια ήταν λίγο βαριά...

:arrow: Μπουγάτσα-τσιπς1 Στο μπροστινό κάθισμα βρίσκεται το μέλος Kyriakos
:arrow: Μπουγάτσα-τσιπς2-κοντινό

Προσωπικά μου άρεσαν πάρα πολύ σαν γεύση. Άστε δε που και η ποσότητα ήταν επαρκής...

Αγαπάμε ΟΑ, αγαπάμε μπουγάτσα τσιπς :!:

Να καταθέσω και εγώ τη θετική μου άποψη για το νέο προϊόν!
Παρά το γεγονός ότι το όνομα "μπουγάτσα-τσιπς" προκαλεί χαμόγελα (τουλάχιστον!), η γεύση τους είναι αρκετά καλή και είναι σαφώς πιο ταιριαστά για τη γαλατάδικη πτήση.

Jerry, thanks for the company!

tupolev":3j9m4bsv said:
Όταν η Ολυμπιακή μού προσφέρει στην πτήση ATH-JFK διάρκειας σχεδόν 11 ωρών μου προσφέρει ένα ζεστό γεύμα κι ένα σνακ(και υποτυπώδες σέρβις του στυλ: νερό έχει πίσω), και η ΒΑ στο BOS-LHR το ίδιο φαγητό συν κουβέρτες, μαξιλάρια, κάλτσες και amenity kit και αεροσυνοδοί πηγαινοέρχονται με νερό και χυμούς(για την αφυδάτωση) για μια πτήση 6ωρών και κάτι, ναι υπάρχει διαφορά τεράστια. Και οι ΟΑ κατά τη γνώμη αυτό πρέπει να δουλέψουν ενόψει και του ανερχόμενου ανταγωνισμού στις πτήσεις ΗΠΑ/Καναδά και των σχεδίων για Hong Kong και Κίνα.
Καλα νομιζω τα παραλες λιγο εδω φιλτατε...μαξιλαρια και κουβερτες εχουν ολοι στα υπερατλαντικα και ναι μπορει να μην πηγαινοερχομαστε πανω κατω με χυμους γιατι η δικια μας πτηση ειναι 11 ωρες περιπου και οχι 6.επισης το πηγαινε πισω να παρεις νερο δεν ειναι ακριβως ετσι οπως το λες...μπορει ο καθενας να παει στα galley και να σερβιριστει απο το πληρωμα που κανει βαρδια εκεινη την ωρα.Και το ιδιο συμβαινει και στην air france kai lufthansa κλπ κλπ.Για να μιν επεκταθω στο τι κουραση τραωανε τα πληρωματα οταν πριν απο Ν.Υορκη τη περασμενη εχουν σηκωθει στις 3 τα χαραματα για να πανε εσωτερικο με ευρωπη στο καπακι και την επομενη Αμερικη. :roll: Αυτες οι μιξεις δρομολογιων μεσα σε μολις 4 μερες για την Βritish ειναι ανεκδοτο!Αυτα σορρυ για off topic αλλα ας χερουμε καμια φορα τι παιζεται και εκ των εσω!

MIKEAIR εγώ συμφωνώ μαζί σου αλλά προωλέπω να πέφτουν να σε φάνε!!!το airliners.gr κοντέυει να μετονομαστεί σε aegeaners.gr ή antiolympicers.gr..sorry για το off topic αλλά δεν μπορούσα να το κρατήσω μέσα μου

tasev":111qfuq9 said:
MIKEAIR εγώ συμφωνώ μαζί σου αλλά προωλέπω να πέφτουν να σε φάνε!!!το airliners.gr κοντέυει να μετονομαστεί σε aegeaners.gr ή antiolympicers.gr..sorry για το off topic αλλά δεν μπορούσα να το κρατήσω μέσα μου
Μάλλον κάτι δεν έχεις καταλάβει σωστά εδώ. Το ότι σχολιάζουμε και τα στραβά μιας εταιρίες (και της κάθε εταιρίας) δεν λέει και πολλά. Αυτός και ο σκοπός ενός φόρουμ να λέγονται τα πράγματα με το όνομα. Αν εσύ νομίζεις ότι καλό θα είναι να λεγόμαστε "antiolympicers.gr" δεν έχεις διαβάσει τα αντίστοιχα θέματα για τις υπόλοιπες εταιρίες.

Ανοιχτός να συζητήσω μαζί σου το θέμα. Στείλε μου ΠΜ αν θέλεις ώστε να μην μπερδέψουμε τα μπούτια μας σε αυτό το θέμα ;)

Καλά tasev,
νομίζω πως είσαι εκτός τελείως.
Εγώ θα ξαναπώ αυτό που είπα προηγουμένως. Γιατί έχουν κάποιοι την ανάγκη να ανάγουν κάθε συζήτηση σε σύγκριση ΟΑ και Aegean;;
Είναι δυνατόν να υπάρχει κανείς σε αυτό το φόρουμ που να είναι antiolympic; Είναι δυνατόν να πιστεύεις πως υπάρχει κανένας Έλληνας που να μη θέλει το καλό της Ολυμπιακής που να μη θέλει να γίνει η Ολυμπιακή και πάλι η εταιρεία των 5 ηπείρων και να τον πηγαίνει από το Καστελόριζο ως τη Μελβούρνη;
Και για να ξαναμπώ στο θέμα, mikeair σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Δυστυχώς όμως, όπως καταλαβαίνεις, παρότι συμμερίζομαι απόλυτα την κακομεταχείριση των πληρωμάτων και πιστεύω όσα μου λες, αυτά δεν ενδιαφέρουν τον πελάτη. Αυτά πρέπει να τα πεις στη διοίκηση όχι σε μένα. Και νομίζω πως μια βόλτα με ένα μπουκάλι νερό και ποτήρια 2-3 φορές κατά τη διάρκεια της πτήσης δε θα ήταν τόσο κουραστικό.
Αλλά, πως να στο πω, η Ολυμπιακή έχει μείνει πολύ πίσω και σε αυτό σαφώς δεν φταίνε τα πληρώματα και πίστεψε με, λυπάμαι πολύ που το λέω. Ας πούμε, στα Α340 παίζει τις ίδιες ταινίες και στο σκέλος ATH-JFK και στο JFK-ATH. Ή η έλλειψη amenity kit για μια πτήση 11 ωρών. Για μένα προσωπικά όλα αυτά είναι αδιάφορα και μακάρι η Ολυμπιακή να είχε πιο φτηνούς ναύλους να την χρησιμοποιούσα πιο συχνά, αλλά για πολλούς δεν είναι και συνεκτιμούνται στην εντύπωση που σο αφήνει μια εταιρία.
Και δεν ξέρω τι κάνει η Lufthansa και δε με αφορά. Ξέρεις άλλωσε, πως η Lufthansa ποτέ δε φημιζόταν για το in-flight-service της. Και το service της Ολυμπιακής δεν είναι πια αυτό που ήτανε. Πως να το κάνουμε δηλαδή.
Η μιζέρια διαχέεται και επηρεάζει την εταιρεία στο σύνολό της. Πάρτε μια swiss να πάτε Νέα Υόρκη και ελάτε να τα ξαναπούμε.
Και για να κλείσω, όποιος δεν βλέπει την ανάγκη αναβάθμισης των υπηρεσιών στις μακρινές πτήσεις ας συνεχίσει να ονειροβατεί και να ασχολείται με «γαριδομπουγατσάκια».

ΥΓ: Chrispilot, καλό είναι να μην αφήνεις απλά υπονοούμενα αλλά να μας πεις ευθέως: Υπονοείς πως η ΒΑ δε συντηρεί τα αεροσκάφη της; Περιμένω στοιχεία να μη την ξαναχρησιμοποιήσω αν ισχύει όντως κάτι τέτοιο.
Επίσης σχετικά με τη συντήρηση της ΟΑ, δεν ξέρω και δεν μπορώ να πω τίποτα. Θέλω να πιστεύω πως συντηρεί πολύ καλά τα αεροπλάνα της. Όμως αναρωτιέμαι, η συντήρηση περιορίζεται μόνο στα βαριά μέρη; Γιατί, μία στις δύο φορές που παίρνω ΟΑ, το κάθισμα μου δεν έχει ήχο, το κάθισμα είναι λίγο χαλασμένο(πηγαίνει προς τα πίσω μόνο του) ή η λάμπα μου είναι καμμένη;

chrispilot":1xl31yqz said:
eutixos pou kapoioi edo mesa antimetopizoun tin OA san KTEL...kai oso afora to service ton vretanikon etairion tha to afiso asxoliasto...aisxos kai pali aisxos....tin aeroporiki etairia den tin kanei to mpiskotaki , oute to krouasanaki.....oute to ipersixrono aeroplano me eleipi sintirisi...kai lipamai pou to leo alla kaneis den anaferthike sto pagosmiou anagmorismeno service - sintirisi me diethni vraveia pou exei parei i OA. Prosfata i Iberia kai apo oti mathaino ki euxomai na einai alitheia i OA analamvanei ti varia sintirisi se megales aeroporikes etairies....kai de nomizo autes oi etairies (molis matho tha grapso) na empisteuontousan mia mizeri etaireia...oso gia thn Aegean mpainei sto xrimatistirio logo xreon...kati vromaei edo.
en anamoni ekselikseon.....

file kalhmera kai xronia polla.
me thn prwth eykairia steile mou ena email sto spirosblue@yahoo.gr
8elw na milhsoume!
eyxaristw