Αναζήτηση οικονομικών πτήσεων

  • Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Σε ποιό website μπορώ να κλείσω αυτό που θέλω;

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Έχω βρει στις πτήσεις της Α3 τον εξής συνδυασμό (όλα για 24/Νοε και με αρκετή ώρα transit):

Α3 501 SKG CHQ 1400 1515
A3 341 CHQ ATH 1640 1730
A3 608 ATH LHR 1910 2115

Θεωρητικά το δρομολόγιο θα είναι περίπου 150 ευρώ, αλλά όπως έγραψα πριν δεν ξέρω από που να το κλείσω.. :(
Πιστεύετε πως δεν γίνεται από το internet και ο μόνος τρόπος είναι να παω σε πρακτορείο;

Για όποιον λέει κάτι, το fare construction είναι SKG A3 X/CHQ 48.68UOWA3 A3 X/ATH Q11.23 17.47POWA3 A3 LON Q22.46 32.45P2A3M NUC 132.29 END ROE 0.801126 XT 12.00GR 15.15WP 5.00WQ 9.00YQ
 
Ναι το προσπάθησα, αλλά δεν δίνει τέτοια δυνατότητα..
 
Λοιπόν.Ψάχνω εισητήρια για IAD από SKG.Το σάιτ που ψάχνω είναι το skyscanner.Για 10-24/11

Μέχρι χθες μου έδινε με Air France+Aegean στα 495 ευρώ μέσω ΑΤΗ και CDG και πτήση με A380,σήμερα δεν μου το εμφανίζει καν και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.Τι μπορεί να συμβαίνει;;;Από εκεί και πέρα βρήκα στα 550 με Aegean και BA μέσω MUC και LHR.Γενικά έχω ταβάνι τα 600 ευρώ.

Γενικά να κοιτάξω πόση ώρα να υπάρχει ανάμεσα στις αλλαγές πτήσεων για να είαι άνετος;

Ευχαριστώ προκαταβολικά. :D
 
Re: LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

ermis177":geevq00e said:
και εγώ τα ίδια αλλα μπορώ να πώ πως το εισητήριο μου βγήκε οικονομικό. μόνο 80 λίρες απο Λονδίνο και το έκλεισα χθές ! το επιστροφής δεν το έκλεισα ακόμα. οι τιμές τους είναι περίεργες. αλλάζουν καθε μέρα...

Βρήκες εισιτήριο Λονδίνο-Θεσσαλονίκη 80 λίρες για Χριστούγεννα; Για ποια ημερομηνία; Μάλλον έχεις το κοκκαλάκι της νυχτερίδας. Έχω βάλει alert από αρχή Οκτωβρίου για χαμηλή τιμή και ποτέ δεν είδα κάποια. Βγαίνουν μέχρι και σήμερα κάτι παρανοϊκές 200-300 λίρες, απευθείας ή μέσω Αθήνας. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει φέτος, πολύς κόσμος δεν έχει κλείσει λόγω τιμών.
 
Re: LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

13 Δεκ. απο gatwick μέσω Αθήνας. το πρώτο σκέλος saver και το δευτερο semi flex. τώρα το πρόβλημα είναι πως θα πάω πίσω. λολ. το έχω μεγάλη απορία πάντως πως ο κόσμος έχει ακόμα λεφτά και πετάει με την aegean. επίσης κάτι αλλο που πρόσεξα. αν κάνεις κράτηση το θεσσ-μόναχο και μετά το μόναχο-λονδίνο απο διαφορετικά sites βγένει πιο φθηνό μερικες φορές και 100 ευρω! αυτο γίνετε νομίζω γιατι η aegean σου δίνει παντα το θεσσ-λονδίνο μεσω γερμανίας σε semi flex. Δεν υπάρχει saver. αμα τα κλήσεις όμως ξεχωριστά μπορείς να τα βρείς και saver.
 
Re: LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

ermis177":232hhlo2 said:
13 Δεκ. απο gatwick μέσω Αθήνας.

Τώρα εξηγείται. Πάρα πολύ νωρίς, εγώ έβλεπα μετά τις 20.

ermis177":232hhlo2 said:
το έχω μεγάλη απορία πάντως πως ο κόσμος έχει ακόμα λεφτά και πετάει με την aegean.

Δεν είναι μόνο η Aegean, Easyjet και Ryanair επίσης βγάζουν 500άρια με επιστροφή. Μιλάμε για 50% πάνω από πέρσι, όπου υπήρχαν εισιτήρια με 300-350 λίρες. Φέτος, για συγκεκριμένες ημερομηνίες, ξεκίνησαν με 400άρια από τον Οκτώβριο.

ermis177":232hhlo2 said:
επίσης κάτι αλλο που πρόσεξα. αν κάνεις κράτηση το θεσσ-μόναχο και μετά το μόναχο-λονδίνο απο διαφορετικά sites βγένει πιο φθηνό μερικες φορές και 100 ευρω! αυτο γίνετε νομίζω γιατι η aegean σου δίνει παντα το θεσσ-λονδίνο μεσω γερμανίας σε semi flex. Δεν υπάρχει saver. αμα τα κλήσεις όμως ξεχωριστά μπορείς να τα βρείς και saver.

Άλλο ένα που γίνεται: όσο ψάχνεις για εισιτήριο ανεβάζουν την τιμή. Η ίδια πτήση, για την ίδια κατηγορία θέσης, με τον ίδιο αριθμό διαθέσιμων θέσεων, μπορεί να σου βγάλει αυξημένη τιμή λίγο μετά. Αυτό γίνεται για να σε πιέσει ψυχολογικά πως ανεβαίνει η τιμή και δεν θα προλάβεις. Έχει επιβεβαιωθεί από άτομο που δούλευε σε τμήμα μάρκετινγκ αεροπορικής.
 
Όντως ανεβαίνει η τιμή, αλλά δεν το κάνουν για να σε πιέσουν ψυχολογικά. Ύπάρχει αλγόριθμος που προσπαθεί να μαντέψει πότε υπάρχουν φεστιβάλ, συνέδρια, εκθέσεις και άλλα έκτακτα γεγονότα ώστε να ανεβάσει την τιμή μιας και οι θέσεις θα πουληθούν ούτως ή άλλως. Ο αλγόριθμος μελετάει τις αναζητήσεις που γίνονται και μόλις διαπιστώσει αυξημένη δραστηριότητα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες ανεβάζει απευθείας την τιμή.

Κάποιος φοιτητής έχει κάνει ολόκληρη μελέτη για το θέμα (νομίζω διατριβή) και κατάφερε να αυξήσει τεχνητά τις τιμές συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας σε αρκετές ημερομηνίες.
 
Σε κάποιες ημερομηνίες μπορεί να ισχύει και αυτό, αφού ούτως ή άλλως θα φύγουν οι θέσεις, όμως το ίδιο κάνουν και σε νεκρές περιόδους, σε δημοφιλείς και μη δημοφιλείς προορισμούς. Αυτό είναι το νόημα της πίεσης, σύμφωνα με λέκτορα σε βρετανικό πανεπιστήμιο που είχε δουλέψει στο αντικείμενο. Τέλος πάντων, για να γυρίσω στο αρχικό θέμα, ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση με τις τιμές γιατί γυρίσαμε σε περασμένες εποχές.
 
εισητηρια φτηνα για λονδινο

παιδια γεια σας ειμαι καινουργια και χρειαζομαι την βοηθεια σας..ψαχνω εισητηρια για λονδινο τον ιουνιο φτηνα και δεν βρισκω καποιες λυσεισ γνωριζετε κατι?οπως για παραδειγμα αν θα ειναι καλυτερο να φυγω απο καποιο αλλο αεροδρομιο εκτος αθηνας?ευχαριστω
 
Top