Αναζήτηση οικονομικών πτήσεων

• Thread starter Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μπες στο http://gr.skyscanner.com/ και ψαξε οτι συνδυασμο θες.

Αλλα οταν λες φθηνα τι εννοεις;
Επισης και ποσο φθηνα να βρεις απο καποιο αλλο αεροδρομιο; Ειχα βρει εγω απο Βολο με 86 ευρω με Ryanair χωρις αποσκευη και με 125 απο Θεσσαλονικη με την ιδια.

Αλλα μεσα σε ολα αυτα θα πρεπει να υπολογισεις και το κοστος της μεταφορας προς αυτες τις πολεις αλλα και την επιπλεον βαλιτσα, αν θες να εχεις εκτος απο τη χειραποσκευη.

Στο περιπου "ανδριανα" αν πας με ανταποκριση φαινεται... οτι οι τιμες κινουνται γυρω στα 280 ευρω με επιστροφη! Θα συμφωνησω με τον προλαλήσαντα φιλο "jimAEL"... οταν εννοεις φτηνα γιατι ποσο μιλας?... Δωσε και συγκεκριμενες ημερομηνιες μηπως μπορουμε να βοηθησουμε...

Δεν υπάρχουν φθηνές πτήσεις. Είναι ένας μύθος που έχει δημιουργήσει το marketing συγκεκριμένων επιχειρήσεων που ασχολούνται με αεροπορικά εισιτήρια.

Υπάρχουν οι προσφορές, κυρίως για νεκρές περιόδους.

Υπάρχουν επίσης οι low cost και οι τσάρτερ, οι οποίες απευθύνονται σε επιβάτες που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Για όλους τους άλλους γίνονται high cost, μάλιστα πιο high από τις συμβατικές αεροπορικές εταιρείες.

Παίδες έχω βρει πτήσεις με Aegean για Παρίσι μέσω Αθηνών.

Η ερώτηση μου είναι λίγο άσχετη.Η ταυτότητα μου είναι σε κακή κατάσταση και σκοπεύω να την αλλάξω αλλά θέλω να κλείσω τα εισητήρια όσο πιο σύντομα γίνεται.Ζητάνε αριθμό ταυτότητας;Επίσης έχω και δίπλωμα αυτοκινήτου.Μπορώ να ταξιδεψω με αυτό;

Όχι δεν ζητάνε τον αριθμό κατά την διαδικασία της κράτησης.

Μια ... ''αγαθη'' ερωτησουλα , η οποια μπορει να εχει ηδη απαντηθη στο παρελθον , ( εαν ναι δεν την εχω εντοπιση ) .
Σε ορισμενες εταιριες , μια κρατηση με επιστροφη , κοστιζει ενα ΑΛΦΑ ποσο , και εαν ζητησης μονο το ενα σκελος , το ποσο υπερδιπλασιαζεται . !!! γιατι συμβαινει αυτο ??? Και εαν ...''πονηρα'' σκεπτομενος , αγορασης , και την επιστροφη , για να πληρωσης ποιο λιγα , και απλα δεν εμφανιστης , για το δευτερο σκελος , εχει επιπτωσεις ???

Όχι, καμία επίπτωση αν δεν πάρεις το retour της πτήσης. Δεν μπορείς όμως το αντίστροφο, δηλαδή να μην αναχωρήσεις, αλλά να θέλεις να επιστρέψεις. Σε αυτήν την περίπτωση πληρώνεις κάποιο πρόστιμο. Το ίδιο συμβαίνει και σε πτήση με πολλές ανταποκρίσεις. Οποιαδήποτε στιγμή μετά την αρχική αναχώρηση μπορείς να μην συνεχίζεις (όμως σ' αυτήν την περίπτωση οι αποσκευές σου συνεχίζουν μέχρι τον τελικό προορισμό).

Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση , αλλα ακομα δεν μου λυθηκε η απορια , γιατι υπαρχει / γινεται , αυτη η τακτικη . Και μονο σε ορισμενες εταιριες . Τωρα για το δευτερο σκελος , λιγο θα με ενοιαζε ,( προστιμο κλπ ) μια και οπως ειπα και παραπανω , θελω ΜΟΝΟ να χρησιμοποιησω το ενα ( πρωτο ) σκελος , αλλα βγαζω με επιστροφη , γιατι μου βγει ποιο φτηνα .

Καλημερα σε ολους , και καλο μηνα . Θα ηθελα και παλι να με βοηθησει καποιος , και να μου λυθει η απορια , γιατι ΜΟΝΟ ορισμενες αεροπορικες εταιριες , χρεωνουν το ONE WAY , πολυ ποιο ακριβα απο το RETURN εισητηριο .( Ενω για τις ιδιες ημερομηνιες , και για τον ιδιο προορισμο , αλλες εταιριες απλα σε χρεωνουν το καθε σκελος , με μια ΑΛΦΑ τιμη , η οποια δεν αλλαζει ) . Υπαρχει καποιος ειδικος λογος , η , καποιου ειδους δεσμευση , και εφαρμοζουν αυτην την πρακτικη ???

Καλησπέρα σε όλους!

Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα.

Θα κάνω πρώτη φορά ταξίδι στο εξωτερικό τον Ιούνιο.
Θεσσαλονίκη-Βαρκελώνη.
Ψάχνοντας για οικονομικά εισιτήρια, βλέπω πως οι τιμές διαφοροποιούνται από μέρα σε μέρα. Για παράδειγμα προχθές τα βρήκα σε καλή τιμή και σε πολύ βολικές ώρες, σήμερα μόνο με πολλαπλές κρατήσεις (oh, my god τι είναι αυτό;) και σε άκυρες ώρες.

Αρχικά θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση να πέσουν οι τιμές ή μόνο ανεβαίνουν;
Στη συνέχεια, ποια σελίδα χρησιμοποιείτε περισσότερο για την αναζήτηση εισιτηρίων;

Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία για να βρω όσο το δυνατόν πιο οικονομικά αεροπορικά θα μου ήταν απίστευτα χρήσιμη.

:) :) :)