Aπεργία στην ΥΠΑ

• Thread starter Thread starter SARIDAKIS VASILIS
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Θεωρητικά μέχρι να σου βρουν πτήση/εναλλακτική μεταφορά. Εφόσον ξέρω είναι όμως ένα από τα σημεία που είναι θέμα της τρέχουσας αναθεώρησης του Κανονισμού (ιδιαίτερα μετά την έκρηξη του ισλανδικού ηφαίστειου πριν από κάποια χρόνια, όταν για πολλές μέρες δεν έγινε καμία πτήση…)

Γενικά, εάν είσαι σε κάποιο αεροδρόμιο, η αεροπορική εταιρία κάνει την αλλαγή του εισιτηρίου και σου δίνει κουπόνι για ξενοδοχείο. Έτσι τουλάχιστον έγινε στις δικές μου περιπτώσεις που χρειάστηκα ξενοδοχείο (αν και ήτανε λόγω χαμένης ανταπόκρισης και συνέχιση του ταξιδίου μου την επόμενη μέρα,).

Εάν αλλάζεις το εισιτήριό σου τηλεφωνικά, μάλλον θα έπρεπε να σε ενημερώσουν για τυχόν διαμονή (εάν η πτήση είναι στην επόμενη μέρα). Εάν η εταιρία δεν σου προσφέρει τίποτα, θα μπορούσες να κλείσεις ξενοδοχείο μόνος σου, και μετά να διεκδικείς επιστροφή χρημάτων. Το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να πάρεις πίσω τα λεφτά σου είναι άλλο θέμα, μάλλον εξαρτάται και από την αεροπορική εταιρία....

Θα ηθελα να σας γνωστοποιησω το δικο μου προβλημα, το οποιο προεκυψε με την προσφατη απεργια. Στα τελη Φεβρουαρίου 2016 έκλεισα 2 εισιτηρια με επιστροφη, για 2 ατομα, με την Transavia Airlines για την πτηση Θεσσαλονικη-Αμστερνταμ με ημ.αναχωρησης 07/04/16 και επιστροφη 10/04/16. Η πτηση αναχωρει στις 14.10 τοπικη ωρα, και ειναι η μοναδικη πτηση απο Θεσαλονικη για ολοκληρη την ημερα. Στις 05/04/16, αργα το βραδυ ενημερωνομαι απο την τηλεοραση οτι προκηρυχθηκε απεργια για την 07/04/16, απο την Υπηρεσια Πολιτικης Αεροποριας στην Ελλαδα και οτι καμια πτηση δεν θα γινονταν εκεινη την ημερα. Κατευθειαν στελνω μηνυμα στις 23.00 μεσω Facebook στην σελιδα της εταιρειας, υποβαλλοντας το ερωτημα τι θα γινει με την πτηση μας. Τα γραφεια της εταιρειας λειτουργουν 08.00-22.00 τοπικη ωρα Ολλανδιας, οποτε δεν μπορουσα να επικοινωνησω τηλεφωνικα. Το πρωι της 06/04/16, υποβαλλω ερωτημα στην on-line επικοινωνια της εταιρειας με το ιδιο περιεχομενο. Δεν λαμβανω καμια απαντηση. Επικοινωνω με την Υ.Π.Α. στην Ελλαδα και μου επιβεβαιωνουν την πληρη ακυρωση ολων των πτησεων και με παραπεμπουν στην εταιρειας πτησεως μου. Επικοινωνω στην 9.20 τοπικη ωρα Ελλαδος με την Transavia και μου λενε οτι δεν εχουν επισημη ενημερωση ακομα. Τους ενημερωνω πως η Υ.Π.Α. ισχυριζεται οτι τους εχει ενημερωσει ολους και οτι οι υπολοιπες εταιρειες που εχουν πτησεις εκεινη την ημερα ενημερωνουν ηδη τους πελατες τους για την ακυρωση. Τους ενημερωνω επισης οτι η πτηση ειναι η μοναδικη που υπαρχει καθημερινα και πως δεν μπορω να περιμενω ποτε θα βγαλουν επισημη ενημερωση γιατι δεν με ενδιαφερει να παρω τα χρηματα μου πισω, αλλα θελω να ταξιδεψω την Τεταρτη 06/04/16, καθως η πτηση της 08/04/16 δεν θα με βολευε. Μου λενε να περιμενω. Αποφασιζω να ξανακλεισω εισιτηρια για την 06/04/16, πτηση Θεσσαλονικη-Αμστερνταμ με ωρα αναχωρησης 14.10 με την ιδια εταιρεια απο την αρχη. Πληρωνω 370 Ε για 2 ατομα. Η πτηση της 07/04/16 κοστιζε 98 Ε για τα 2 ατομα. Ζημιωνομαι κατα 270 Ε. Στις 20.30 περιπου ωρα Ελλαδος, ενω βρισκομαστε στο Αμστερνταμ, μας τηλεφωνουν απο την εταιρεια οτι θα ακυρωθει η πτηση μας απο Θεσ/νικη -Αμστερνταμ με ημ. αναχ. 07/04/16. Τους ενημερωνουμε οτι βρισκομαστε ηδη στο Αμστερνταμ. Μας λενε οτι λογω της ακυρωσης θα μας επιστρεψουν 98 Ε, χωρις να συζητουν να μας δωσουν την διαφορα στα υπολοιπα χρηματα. Τι πρεπει να κανω απο 'δω και περα ;

Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις. Μόνος σου έκλεισες τα tickets.

Φοβάμαι πως δε μπορείς να κάνεις τίποτα, γιατί επέλεξες από μόνη σου να βγάλεις νέα εισιτήρια. Πάντως, οι περισσότερες αεροπορικές, ανάμεσά τους και η Α3, ενημέρωσαν για την ακύρωση μετά το απόγευμα της 5ης Απριλίου. Γενικά, οι low-cost πάντως, δεν είναι και τόσο ευέλικτες στην επικοινωνία και τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων. Λόγω του όγκου επιβατών και του πολύ περιορισμένου αριθμού υπαλλήλων κρατήσεων-πωλήσεων, που έχουν, συνήθως δε μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα. Είναι και αυτή μία από τις πτυχές του low-cost μοντέλου, του οποίου το τίμημα πληρώνουμε, αν κάτι πάει στραβά.

Συγγνωμη , αλλα εφοσον ολες μα ολες οι εταιριες ειχαν ξεκινησει τις ακυρωσεις, τους ενημερωσα με τρεις διαφορετικους τροπους για την κατασταση, η πτηση ειναι η μοναδικη απο Θεσ/νικη καθε μερα τους ενημερωσα για ολα, γιατι να μην μπορω να κανω κατι; Δηλ. το μονο που επρεπε να κανω ειναι να περιμενω τα χρηματα μου πισω και να χασω αλλα 500 ευρω απο εισιτηρια μουσειων, ξενοδοχειου και αλλων εισιτηριων; Δεν εχει καμια ευθυνη η εταιρεια για την ωρα που επελεξε να ενημερωσει τους επιβατες της; Πουειναι η υποχρεωση της εταιριας για προωθηση με την πιο συντομη πτηση στον ιδιο προορισμο;

δεν με ενδιαφερει να παρω τα χρηματα μου πισω, αλλα θελω να ταξιδεψω την Τεταρτη 06/04/16, καθως η πτηση της 08/04/16 δεν θα με βολευε.

Όταν υπάρχει απεργία η κάτι ανάλογο είναι στην διακριτική ευχέρεια της εταιρείας να αποφάσισει σε πία επόμενη πτήση να σε βάλει. Αυτό που πρέπει να σου προσφέρει βάση νόμου είναι hotel και food vouchers μέχρι την πτήση σου η σε αλλες περιπτώσεις επιστροφή χρημάτων. Εσύ απο την μια μας λές οτι δεν σε ενδιαφέρει η επιστροφή χρημάτων και απο την άλλη ζητάς τα χρήματα σου πίσω...Και όχι στο μνημόνιο αλλα ναί στο Ευρώ δεν γίνεται :mrgreen:

At the end of the day, είναι low cost.... Είσαι τυχερή/τυχερός που θα σου δώσουν τα λεφτά σου πίσω. Σε αναλόγο περιστατικό με BA (Club Europe παρακαλώ) έκαναν 6 μήνες να μου επιστρέψουν τα λεφτά μου!

Τρελά γούστα εν μέσω θέρους απ' την ΟΣΥΠΑ :banana:
...Όλα όσα προαναφέραμε επιγραμματικά μας οδήγησαν στην απόφαση προκήρυξης πενθήμερης απεργίας από 00.01 τοπική της 20/6/16 έως 23.59 τοπική της 24/6/16, προκειμένου να αποτρέψουμε τα σχέδια όσων θέλουν μια Ελλάδα, που έχει τόσο αγωνιστεί για την ανεξαρτησία της, υπόδουλη και εθνικά υποταγμένη σε ξένα συμφέροντα και στόχους.

Εμείς, το σύνολο των εργαζομένων στην ΥΠΑ θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους , όπως η ακροτελεύτια διάταξη του άρθρου 120 του Συντάγματός μας επιβάλλει, για τη διατήρηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας.

Για να διαβάσετε τα όλα όσα ανέφεραν επιγραμματικά, πατήστε στο κάτωθι λίνκ
:arrow: http://www.metaforespress.gr/aeropo...n-sta-aerodromia-osypa-apo-20-24-iouniou.html

Δεν θα μπώ σε βαθύτερα νοήματα κι αν και ποιός έχει δίκιο, όμως αν προχωρήσουν σε πενθήμερο αποκλεισμό μέσα στον Ιούνη μιλάμε για εγκληματική ενέργεια στο όνομα τάχα μου όλων μας που κάποιοι αποφάσισαν ότι θίγονται και είπαν αυτόκλητα να μας υπερασπιστούν. Ντροπή και αίσχος αν γίνει πράξη αυτός ο κατάπτυστος εκβιασμός...

Το "εθνική ανεξαρτησία" είναι η περιγραφή της "αργομισθίας που κέρδισα φιλώντας κατουρημένες ποδιές κομματαρχών" στην νέα ομιλία της Οργουελικής Πρώτης Φοράς Αριστεράς?

έχω την εντύπωση οτι κανείς εδώ στο forum δεν θα έχει αντίρρηση, να απεργεί κάποιος οταν αύριο πιθανόν να μην έχει δουλειά... Αν δεν έχει αυτή τη δυνατότητα για να προστατέψει τη δουλειά του, τότε ποιό το νόημα της απεργίας. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον, δεν υπάρχει καμμία πληροφόρηση για το μέλλον των εργαζομένων που μετά την παραχώρηση των α/δ δεν θα έχουν έργο ( ΝΑΙ, σίγουρα κάποιοι θα πούν με ευκολία, "να πάνε σπίτι τους", "στον ιδιωτικό τομέα γίνονται χειρότερα" και άλλα γνωστά).
Ας βγεί ο Υπουργός λοιπόν να πεί στους εργαζόμενους τί μέλλει γενέσθαι, θα γίνουν μετατάξεις, θα πάνε ολοι στην αεροναυτιλία, θα πάνε στα μικρά αεροδρόμια, θα πάνε σπίτι τους, κάτι τέλος πάντων.
Η απεργια είναι ένα όπλο, συνήθως το τελευταίο, αν και στην Ελλάδα πάμε κατευθείαν εκεί, αφού δεν πάρχει κανένας διάλογος ή συννενόηση... Συνήθως οι Υπουργοί δεν δέχονται καν να συζητήσουν (εδώ και χρόνια αυτό γίνεται), οπότε οι απεργίες γίνονται καθημερινότητα.
Γιατί τώρα ?? γιατί όχι τώρα και αν όχι τώρα πότε "επιτρέπεται" να απεργήσει κάποιος ?
Αυτοί οι βολεμένοι του Δημοσίου απεργούν, λένε κάποιοι, την ίδια στιγμή που απεργουν επι μήνες οι δικηγόροι και νέκρωσαν τα δικαστήρια (προς τέρψη των αδικούντων). πρίν λίγο καιρό απήργησαν οι ναυτεργάτες , που απο όσο ξέρω ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα... Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες γίνονται τα ίδια και χειρότερα ( Γαλλία, Ιταλία κλπ) και ΝΑΙ, οι απεργοί διαλέγουν μια περίοδο αρκετά "δύσκολη" ώστε να "ακουστεί" η απεργία και τα αιτήματά τους...Δεν ξέρω κανεναν που να θέλει να απεργεί όταν δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί και να "ιδρώσει" κανείς

Η απεργία αφορά και τα αεροδρόμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης ή μόνο τα περιφερειακά αεροδρόμια;

Καλά όλα αυτά περί απεργίας… κ.λ.π. τα περί Συντάγματος και περί εθνικής ανεξαρτησίας; Που κολάνε; Όταν δανειζόντουσαν και υποθήκευαν το μέλλον της χώρας που ήταν; Αλλά ξεχάσαμε τα <Τσοβόλα δώστα όλα>