Απογοήτευση Athens Airways

• Thread starter Thread starter djpap
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ωρες ωρες διαβαζω πραγματα εδω μεσα και νοιωθω την αναγκη να κατεβασω καντηλια. (και θα αναφερθω μονο στα ποστ των τελευταιων ημερων, γιατι αν πιασω και αυτα στο ξεκινημα...)

tasos-SMI":3ddmy7ot said:
[..] Ταξίδεψε ο αδερφός μου που έχει φάει τα ATR42 με το κουτάλι και μου έλεγε οτι δεν είναι και ότι καλύτερο... [...] Δε του ρίχνουν ένα βαψιματάκι στα χρώματα της εταιρείας,να μην τρομάζει ο κόσμος που το βλέπει βρε παιδί μου;; [...]

Hθικον διδαγμα: Εαν σε ενα σαραβαλο (λεμε τωρα) αλλαξεις το χρωμα, παυει να ειναι σαραβαλο! Ενα παλ πρασινακι θα ειναι ο,τι πρεπει αναμεσα στα αποκρουστικα eurowhite.

Ρε συ live27,δεν ετυχε να γινει μπερδεμα απο το ground handling, και κατα λαθος να μπηκε στις αποσκευες της εν λογω πτησης μια αποσκευη απο αλλη? Γιατι πρεπει να βλεπει ο ελληναρας παντου συνομωσιες?

djpap":3ddmy7ot said:
[...] σε ένα Βουλγάρικο ATR στο οποίο μόνο μία αεροσυνοδός μιλούσε ελληνικά.
Οπως ακριβως οριζει η ΥΠΑ
Περιττό να πω πως όλοι οι επιβάτες άρχισαν να κάνουν τον σταυρό τους και να αναρωτιούνται τι είναι αυτό το πράγμα.
Ευχελαιο κανανε? Α! Στο χωριο μου το"πραγμα" το λενε αεροπλανο
Μας έχουν επί 25 λεπτά μέσα στο αεροσκάφος να περιμένουμε χωρίς να ξέρουμε τι συμβαίνει και κάποια στιγμή μας ανακοινώνουν ότι στον χώρο αποσκευών υπάρχει μια βαλίτσα παραπάνω και για λόγους ασφαλείας θα πρέπει όλοι οι επιβάτες να κατεβούμε στην πίστα και να αναγνωρίσει ο καθένας την βαλίτσα του!!!
ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Αποκεφαλιστε την Athens Airways, αυτα δεν γινονται πουθενα, παρα μονο σε παρακμιακα αφρικανικα κρατη! :rant:
[...] ανακάλυψαν μόνοι τους την βαλίτσα και επιτέλους απογειωθήκαμε, με ένα τεράστιο αίσθημα ανασφάλειας.
1. Τελικα ειναι ατσιδες, 2. Prozac σας δωσανε?
Ήταν η τελευταία μου πτήση με athens όσο πιο ακριβές και να είναι οι άλλες.

Αφου και που πεταξες 2 φορες κανεις σα να σε πληρωσανε να τη δυσφημισεις!!!! Μεινε καλυτερα στο εδαφος και μην ασχολεισαι με τις αερομεταφορες, μη χρησιμοποιησεις το καταραμενο αυτο μεσο παρα μονο μαστουρωμενος οπως κανανε τον BA Baracus και εν τελει απεφευγε να παρατηρεις ακομα και πουλια!

Ειναι γνωστο το κομπλεξ του ελληνα σε σχεση με τα ελικοφορα.. :banana:

Γουστάρω πάντως τις απαντήσεις σου makedonas. Πάνω κάτω κάνεις τα ίδια σχόλια που θα ήθελα να κάνω και εγώ αλλά στο τέλος το σβήνω γιατί βγάζω κακία.

Πάντως θα ήθελα να σχολιάσω και το άλλο φαινόμενο, που κυρίως παρατηρώ εδώ στην Ελλάδα. Παίρνει ο κάθε επιβάτης την Athens Airways, ας πούμε οτι δεν του αρέσει, θα γκρινιάξει, θα πει τα μύρια, δεν θα ξαναπετάξω κτλ κτλ. Την επόμενη φορά που θα ψάχνει για εισητήρια, αν "οι άλλες" είναι ακριβές, και η Athens Airways έχει ενα πολύ φτηνό ναύλο, θα την επιλέξει, έχωντας ξεχάσει την εμπειρία του, και θα δικαιολογηθεί στον εαυτό του ξεκινώντας το "trip report" (ειτε εδώ είτε στους φίλους του/ οικογένεια κτλ) λέγοντας : " Αποφάσισα να τους δώσω μια δεύτερη ευκαιρία αλλά τελικά .... .... ... ... δεν ξαναπετάω μαζί τους". Φυσικά όλοι γνωρίζουμε οτι αν βρεθεί στην ίδια κατάσταση και η Athens Airways έχει πολύ φτηνότερο εισητήριο, θα ξανακλείσει λέγοντας "Να δω αν έχουν αλλάξει...".
Και λέω λοιπόν, αφού μας ξέρουμε γιατί γκρινιάζουμε; οτιδήποτε μπορεί να τύχει σε οποιαδήποτε πτήση. Εδώ κάνουν αναγκαστικές προσγειώσεις για μεθυσμένους επιβάτες (φυσικά φταίει η εταιρία που δεν έκανε αλκοτεστ κατα τη διάρκεια του check-in). Άλλοι ειναι χαρούμενοι που θα πετάξουν με το Α380 που τόσο καιρό περιμένουν,για να βρουν οτι μια αντλία που περιμένουν, τους αναγκάζουν να πετάξουν με 2 B777.

Εγώ 3 φορές έχω πετάξει με Athens Airways, δεν συνάντησα κανένα πρόβλημα ούτε καθυστέρησης ούτε συμπεριφοράς, και μάλιστα ήταν εντυπωσιακό το πως έκανε τόσο δυναμικό ξεκίνημα. Αν ο κόσμος δεν φοβόταν τα μικρά αεροπλανάκια (το άλλο κλασσικό ελληνικό, οτι το μέγεθος μετράει), μπορεί αυτή τη στιγμή η εταιρία να βρισκόταν σε πολύ καλύτερο επίπεδο (αν δηλαδή δεν πετούσε με πληρότητες 40-50%). Επίσης με sky express άλλες 3 φορές, δεν είχα κανένα πρόβλημα, φύγαμε και νωρίτερα από την προγραμματισμένη. Να μην αναφερθώ σε καθυστερήσεις 5ωρες που έχω φάει με Aegean και με Lufthansa.

djpap":63iywkhj said:
Προσωπικά προτιμώ χίλιες φορές το μικρό Jet της athens από RJ της Astra και οποιασδήποτε Astra
άλλωστε κάτι ομάδες που μεταφέρονται με την ASTRA και νομίζω και η Εθνική την έχει χρησιμοποιήσει, με παίχτες που αξίζουν και μερικά μύρια στην αγορά ποδοσφαίρου, απλά τζογάρουν την ζωή τους, και νιώθουν νικητές του τζόκερ που όλα πάνε καλά και βγαίνουν από την πόρτα του αεροπλάνου δακρυσμένοι από τη συγκίνηση

Άσε που δεν θα έπρεπε να ταξιδεύεις με ΟΑ γιατί δεν έχει ιδιόκτητα αεροπλάνα και δεν ξέρεις καν από που τα νοικιάζει.
Τέλως πάντων, θα κλείσω κάπου εδώ.

Εγώ πάντως ελπίζω να μπορέσει να ορθοποδήσει η Athens, και έχει την ευκαιρία λόγω συνγχώνευσης ΟΑ-Α3.

Αφού ξέρει και τη κάθε Astra και το κάθε RJ και την κάθε Athens!Δε ξέρεις εσύ!Άσε που τα αεροπλάνα φτιάχτηκαν για να πέφτουν!Εντάξει,εντάξει,δε θα ξαναμιλήσω! :wall: :rant: :( :evil: :?
Y.Γ.:Ο live27 έγραψε:".....συνεργισμός ασφαλείας".Τι είναι αυτό;

Να σας εξιστορήσω κι εγώ ένα περιστατικό που όντως χρήζει συζήτησης και να αφήσουμε πίσω την "Απογοήτευση Athens Airways" του djpap η οποία είναι... εκ του μη όντως :doubt: !
Πριν από περίπου 5 μήνες ένας φίλος είχε κλείσει εισιτήριο με την Athens Κέρκυρα-Θεσσαλονίκη. Μερικές μέρες πριν η εταιρία τον ενημέρωσε ότι η πτήση ακυρώθηκε και ως εκ τούτου θα του επέστρεφαν πίσω τα χρήματα σε μερικές μέρες (είχε πληρώσει με πιστωτική και θα του έκαναν επιστροφή εκεί). Ο χρόνος πέρναγε, οι μήνες έγιναν 4 και τα τηλεφωνήματα δεκάδες για να μάθει το λόγο που αργούσε η επιστροφή χρημάτων, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μετά το πέρας των 4 μηνών ο φίλος απευθύνθηκε στο Συνήγορο του Καταναλωτή όπου και έκανε καταγγελία η οποία στάλθηκε στην εταιρία. Μετά από 1 ώρα από την αποστολή (μέσω φαξ) στην εταιρία, εκπρόσωπος της Athens τηλεφώνησε στον φίλο να του ζητήσει εκ νέου τον αριθμό της πιστωτικής προκειμένου να κάνουν την επιστροφή. Ο φίλος, "δασκαλεμένος" από το Συνήγορο του Καταναλωτή" τους είπε ότι δεν θα τους δώσει τον αριθμό και θα περιμένει περίπου 3 μήνες ακόμα ώστε να του επιστραφεί το ποσόν μαζί με το πρόστιμο (περίπου άλλα τόσα χρήματα) που θα πρέπει να πληρώσει η εταιρία για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση.
Και φτάνουμε στο ζουμί της ιστορίας όπου είναι και η απάντηση του εκπροσώπου της εταιρίας: "Αν είμαστε ακόμη ανοιχτά μέχρι τότε"!!! :shock:

Πλακα κανεις!! Ειπε τετοιο πραγμα?? :shock:
Παντως κατι ειχε παρει το αυτι μου 2 μηνες πριν για αιτημα πτωχευσης, η κατι τετοιο, αλλα δεν εδωσα βαση. Και δεν νομιζω οτι ισχυει τοσο πολυ.

Κοιτα Γιωργο, πιστευω οτι πηρε την απαντηση για εναν και μονο λογο. Για να "εκβιαστει" ή να αναγκαστει αν θες, να δωσει τα στοιχεια του για να πληρωσει η εταιρεια, για να αποφυγει το προστιμο! Λογικο δεν ειναι? Στη θεση του/της υπαλληλου το ιδιο θα ελεγα! Ας μην το παιρνουμε τοσο τραγικα λοιπον... :mrgreen:

Κι εγώ κάτι τέτοιο σκέφτηκα αλλά είναι λίγο τραβηγμένο να λένε στους υποψήφιους (ή έστω παραλίγο) επιβάτες τους τέτοιου είδους δικαιολογίες μην τυχόν και πληρώσουν 70 ευρώ επιπλέον. :roll:
Πάντως αν το είπε γι αυτό το λόγο, πέτυχε το σκοπό της αφού ο φίλος μου της έδωσε τα στοιχεία για να είναι σίγουρος! :wink:

Ωρες ωρες διαβαζω πραγματα εδω μεσα και νοιωθω την αναγκη να κατεβασω καντηλια. (και θα αναφερθω μονο στα ποστ των τελευταιων ημερων, γιατι αν πιασω και αυτα στο ξεκινημα...)

Φίλε Μακεδόνα,αναφαίρετο το δικαίωμα σου στα καντήλια...Αλλά να είσαι σίγουρος πώς όταν πέρνεις το post κάποιου,το κόβεις-το ράβεις και το φέρνεις στα μέτρα σου για να ειρωνευτείς,θα υπάρξουν και άλλοι που θέλουν να κατεβάσουν καντήλια...Εκτός και αν άλλα διαβάζεις και άλλα καταλαβαίνεις...

Hθικον διδαγμα: Εαν σε ενα σαραβαλο (λεμε τωρα) αλλαξεις το χρωμα, παυει να ειναι σαραβαλο! Ενα παλ πρασινακι θα ειναι ο,τι πρεπει αναμεσα στα αποκρουστικα eurowhite.

Αυτό το συμπέρασμα έβγαλες απ΄το post μου;;

Γιατί εγώ έγραψα σαφέστατα,ότι κατά την προσωπική μου άποψη μετράει σε κάποιο βαθμό στον τομέα ψυχολογία το βάψιμο του αεροσκάφους...Μιλάω για τον μέσο επιβάτη...Δεν μιλάω για σένα,για μένα και για όσους γνωρίζουν από 2 έως άπειρα πράγματα παραπάνω...Αν θες να μου πεις οτι στην ψυχολογία του μέσου επιβάτη είναι το ίδιο ένα αεροσκάφος που αποπνέει τον αέρα του φρέσκου,ακόμα και αν είναι 20ετίας,με ένα γκρίζο που δείχνει παλιό και ολίγον τί σαράβαλο,πάω πάσο και σέβομαι τη γνώμη σου...Αλλά δυστυχώς για σένα θα υπάρχουν και αντίθετες απόψεις...

Παραθέτω και το "επίμαχο" σημείο του post μου π.λ. ..... (πρό λογοκρισίας)

Nαι,το Θεσ/νίκη-Σάμο με το Βουλγάρικο γίνεται...Ταξίδεψε ο αδερφός μου που έχει φάει τα ATR42 με το κουτάλι και μου έλεγε οτι δεν είναι και ότι καλύτερο...Οι περισσότεροι επιβάτες σταυροκοπτιόταν...Δε του ρίχνουν ένα βαψιματάκι στα χρώματα της εταιρείας,να μην τρομάζει ο κόσμος που το βλέπει βρε παιδί μου;; Μετράει και αυτό σε κάποιο βαθμό νομίζω...Άλλο τα χρώματα της Athens και άλλο η ασπρο-γκριζίλα και η μουνταμάρα...Εκτός και αν το έχουν βάψει απ΄τα Χριστούγεννα που έχω να το δω...

Δεν έγραψα τον μέσο επιβάτη εε;; Νόμιζα πως εννοείτε....Βack to the basics λοιπόν

Ειναι γνωστο το κομπλεξ του ελληνα σε σχεση με τα ελικοφορα..

Συμφωνώ οτι τα ελικοφόρα είτε είναι της Athens είτε της Ολυμπιακής αντιμετωπίζονται κάπως απ'τον κόσμο...Μόνο που εγώ αυτό δεν το λέω κόμπλεξ αλλά μηδενική αεροπορική παιδεία που στο κάτω κάτω αν θέλεις αποκτάς...Δηλαδή είναι κομπλεξικοί και όσοι ξένοι έχω δει να στραβώνουν βλέποντας ελικοφόρο...Μιλάω για ATR της Ολυμπιακής και η φάση να το βλέπουν ξένοι τουρίστες και να στραβώνουν δεν μου έχει τύχει μόνο μία φορά...Αυτό με τους Έλληνες έχει παραγίνει...
Συμπερασματικά και για να κλείσω κιόλας...Κανένας επιβάτης δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει το παραμικρό για το αεροπλάνο...Υπάρχουν αυτοί που τα ελικοφόρα δεν τους γεμίζουν το μάτι...Με το ζόρι να τους το γεμίσουμε εμείς...'Ομως ας μην ξεχνάμε οτι οι πιο αστείοι στις πτήσεις είναι αυτοί που φοβούνται,οπότε αφήστε τους ήσυχους...

Φιλε Τασο, το "εκοψα και εραψα" οπως λες για να μην βαλω ολο το κειμενο, το οποιο αλλωστε μπορουν ολοι να το διαβασουν, και απλα γιατι ηθελα να αναφερθω στα συγκεκριμενα σημεια. Τωρα, εαν γιαυτο (δλδ για να μην γινομαι κουραστικος, παραθετω μονο τα σημεια που θελω να αναφερθω) πρεπει να με καντηλιασεις εσυ η οποιος αλλος, δεν εχω προβλημα ρε συ φιλε, καντο ή καντε το, αν νοιωσεις (-σετε) πιο ομορφα! Εκει θα χαλαστουμε? Δεν εχω κομπλεξ, εισαι ελευθερος να εκφρασεις αυτο που σκεφτεσαι! :wink: Δεν εκοψα-εραψα-αλλαξα, απλα συνεμπτυξα και περιοριστικα στην παραθεση των σημειων που ηθελα να σχολιασω.

Σε ο,τι αφορα το συγκεκριμενο σημειο. Αυτο καταλαβανε σχεδον ολοι, και το βλεπεις και απο τα επομενα ποστ, σε οποιον αναφερθηκε. Δεν σε κατηγορω εσενα, αλλα αν λες οτι "ναι, ξερω 2 πραγματα παραπανω απο τον μεσο επιβατη" (δικα σου λογια), ακομα και κουτσα να ειναι, οταν ενστερνιζεσαι τις δικες του αποψεις οι οποιες ξερεις οτι ειναι φαουλ, τοτε ριχνεις τον εαυτο σου. Δεν σε απασχολει το τι λεει ο αλλος, ειδικα οταν το ξερεις καλυτερα! Δλδ αν ενας μπουρτζοβλαχος πει πχ οτι "δεν μπαινει στα σαραβαλα τα ελικοφορα της ΟΑ" θα διαδωσεις τις αποψεις του για να κανεις, πετυχεις τι? Αντι να του τραβηξεις το αυτι και να του πεις, "ακου φιλε, τα αεροσκαφη αυτα ειναι ή απο τη γραμμη παραγωγης η το πολυ 2 χρονια παλια" θα κανεις θεμα το οτι τα ανεφερε σαραβαλα (καθοτι ελικοφορα, και ο μεσος ελληναρας γνωριζει καλυτερα απο τον καθενα, ακομα και απο αυτους που τα κατασκευαζουν και συντηρουν οτι ειναι σκοτωστρες)? Ειναι θεμα κρισης. Το ηθικο διδαγμα που ειχα γραψει αλλα δεν το επιασες (και δεν σε κατηγορω γιατι δεν απαιτω να σκεφτεσαι οπως καποιος αλλος - στη συγκεκριμενη περιπτωση οπως εγω) ειναι οτι εαν καποιος επηρρεαζεται απο ενα χρωμα και μονο, να μεινει σπιτακι του! Αν εχει τα ψυχολογικα του η του σπανε τα νερα του να κανει το ιδιο. Αν ειναι down γιατι το γατακι της φιλης της μικροτερης αδερφης εσπασε το μικρο νυχακι απο το μπροστινο δεξι ποδαρακι, και το γατακι ειναι σε χρωμα ανοιχτο σταχτι, να μεινει σπιτι! (ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν αναφερομαι σε σενα η τον αδερφο σου, ελπιζω σε συνδυασμο με το κειμενο σου να το καταλαβαινεις) Δεν ειναι δυνατον να αναπαραγονται οι εγωκεντρισμοι του καθε παπαρα, επειδη δεν του καθεται ενα χρωμα, ή επειδη ειναι κυριλα και πεταει μονο με "τζετ" (προφερεται dschett)! Κατανταει γελοιο πια! Αλλα οταν βλεπω κατι πανελιστριες και πανελιστ(ρι)ες κουνημενες, που ζητανε με κατινιστικο τροπο να περασει το δικο τους, δεν με εκπλησει το οτι "οι επιβατες σταυροκοπιουνταν και απορουσαν για το γκριζουλι χρωμα". Αυτο βλεπουν, εχουν σαν προτυπο και αναλογα συμπεριφερονται.

Ηθικο διδαγμα για τετοιες περιπτωσεις, οταν δει κανεις τετοιους, τους φυστικωνει ενα prozac και ησυχαζει. Επιμενω.

Φιλικα

Στεφος

ΥΓ: Ουτε μαζι σου εχω να χωρισω κατι, ουτε με τον αδερφο σου.

makedonas
Θα ήταν προτιμότερο να μην έχεις αυτό το ειρωνικό ύφος απέναντι σε κάποιον που δε γνωρίζεις. Δημιουργείς αντιπάθιες χωρίς λόγο.

Δεν έγραψα πουθενά ότι έχω σχέση με τις αερομεταφορές, παραμόνο εξυπηρετούμε από αυτές, τα παράπονα που κάνω είναι από την σκοπιά του απλού μέσου χρήστη αεροπλάνου, που το χρησιμοποιεί 20 φορές το χρόνο.

Δε θα κάτσω να αναλύσω μία μία τις απαντήσεις που έδωσες, απλά θα σου επισυμάνω πως από τις 20 πτήσεις του τελευταίου έτους τρείς ήταν με την Athens και στις δύο από αυτές ταλαιπωρήθηκα χωρίς να φταίω και ενώ έχω πληρώσει κανονικά. Παρ΄όλο την ταλαιπωρία μου κανείς δε μου ζήτησε συγνώμη και στα email που έστειλα δε μπήκαν καν στον κόπο να μου απαντήσουν.
Αυτό ειναι το πιο απαράδεκτο από όλα και δε βλέπω να το σχολιάζεις κάπου.
Ελεύθερος επαγγελματίας είμαι και αν κάποιος πελάτης μου δε μείνει ευχαριστημένος με την δουλειά μου κάνω τα πάντα για να μη τον δυσαρεστήσω. Η athens όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, αλλά με αγνόησε συστηματικά, τις αξίζει λοιπόν η ανάλογη δυσφήμιση κατά την δική μου γνώμη.