Απορίες ATPL

Re: ΑΠΟΡΙΕΣ ATPL

Zerpanos Για να μπορείς να δώσεις μόνο τα μαθήματα του atp και να μην ασχοληθείς με ppl πρέπει να κάνεις integrated course.

MaroT Νομίζω πως σε όποια JAR χώρα περάσεις τα μαθήματα, δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί να γίνει μετάβαση μεταξύ χωρών JAR... Τώρα αν εδώ στο Ελλαδιστάν υπάρξει κάποιο πρόβλημα δεν το ξέρω...
 
Re: ΑΠΟΡΙΕΣ ATPL

1)Βεβαίως. Κάνεις distance learning ATPL, δίνεις εξετάσεις στην ΣΠΟΑ τα 14 μαθήματα, τα περνάς, κάνεις την πτητική εκπαίδευση του PPL, πας skill test και παίρνεις PPL με ATPL theory credit. Εννοείται οτι άπαξ και πάρεις PPL η εκπαίδευσή σου ονομάζεται modular και ακολουθείς αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει η σχολή που θα κάνεις τα CPL/IR/ME-IR. Δεν βλέπω κανέναν ιδιαίτερο λόγο να κάνεις modular εκτός κι αν βρεις φτηνό αεροπλάνο να βάλεις τις ώρες κυβερνήτου.
2)Στις ΕΑSA χώρες τα 14 περασμένα μαθήματα αναγνωρίζονται παντού.
 
Re: ΑΠΟΡΙΕΣ ATPL

καλησπερα.εχω μια ερωτηση πανω στο fatpl.ας πουμε πως ειμαι κατοχος ppl με night qualification.εχει καμια διαφορα αν διαλεξω ενα προγραμμα σχολης που σε φτανει σε επιπεδο fatpl η αν αντιστοιχα δεν επιλεξω αυτο το προγραμμα αλλα επιλεξω να κανω cpl/ir course και multi engine ανα περιοδους τις οποιες εγω θελω???στην συνεχεια μπορω να δωσω τα θεωρητικα του atpl theory???ρωταω γιατι νομιζω πως ειναι μια οικονομικοτερη λυση..μπορει να ειναι χαζομαρα αυτο που λεω αλλα εχω ψιλομπερδευτει....ευχαριστω εκ των προτερων
 
Re: ΑΠΟΡΙΕΣ ATPL

οι 2 επιλογές αυτές που λες είναι οι ίδιες σε περίπτωση που θες να πετάξεις σε αερογραμμές εφόσον έχεις και ppl.βασική προυπόθεση για να μπορείς να ξεκινήσεις CPL/IR courses είναι να έχεις περάσει τα 14 μαθήματα δηλαδή να έχεις το atpl theory credit.χωρίς αυτό(και κάποια άλλα όπως 150 ώρες σύνολο,100 PIC,x-country ώρες κτλ) δεν μπορείς να προχωρήσεις πέρα απ το PPL.
CPL,IR,MEP μπορείς να τα κάνεις με όποια σείρα θέλεις σε συννενόηση πάντα με τη σχολή αρκεί να τα τελειώσεις όλα μέσα σε 3 χρόνια απο τον τελευταίο μήνα που πέρασες το τελευταίο θεωρητικό μάθημα.
 
Re: ΑΠΟΡΙΕΣ ATPL

ωραια.αυτο ομως αποτελει μια οικονομικοτερη λυση απο ενα προγραμμα fATPL που για παραδειγμα κοστιζει 55 χιλιαρικα η ολα αυτα (cpl/ir,mep,x-country,theory credit και οι ωρες) αμα επιλεξω να τα κανω ξεχωριστα ανερχονται στο ιδιο ποσο,δηλαδη των 50-60 χιλιαδων?? :?

ps:δεν γνωριζω εαν και ποσο κοστιζει το atpl theory credit.
 
Re: ΑΠΟΡΙΕΣ ATPL

Καλημέρα σε όλους ! Ήθελα να ρωτήσω ποιο είναι το όριο μυωπίας για το πτυχείο του ATPL ?
 
Re: ΑΠΟΡΙΕΣ ATPL

JAR FCL 3.215
...+5 to -6 dioptres...
 
Re: ΑΠΟΡΙΕΣ ATPL

Εχει κάποιος πρόχειρο, τον αριθμό των ερωτήσεων του Bristol GS Question Bank ανά μάθημα ?
 
Re: ΑΠΟΡΙΕΣ ATPL

Και επειδή όπως φαίνεται δεν υπάρχει κανένας συμφορουμίτης-α που να δίνει θεωρητικές εξετάσεις ATPL, θα μου δώσω εγώ την απάντηση :mrgreen: για να γνωρίζουν και τα άλλα παιδιά που σκέφτονται να το τολμήσουν.
AIR LAW: 508/0
AGK-SYSTEMS: 769/265
AGK-INSTRUMENTS: 667/253
MASS BALANCE: 241/0
PERFORMANCE: 379/18
FLIGHT PLANNING: 591/32
HUMAN PERFORMANCE: 889/46
METEOROLOGY: 1156/222
G. NAVIGATION: 586/118
R. NAVIGATION: 397/187
OPS. PROCEDURES: 516/35
POF: 999/323
VFR COM.: 132/0
IFR COM.: 128/0

Η πρώτη στήλη αναφέρεται στην version 2 και η δεύτερη στην version 3
Καλό διάβασμα.
 
Re: ΑΠΟΡΙΕΣ ATPL

Ωραίος ο asterixx!!!Η πιο ωραία είδηση που έλαβα σήμερα το πρωϊ.Πραγματικά αν είναι μόνο αυτές οι ερωτήσεις θα κάνω πάρτυ.Έχω ακούσει και για το aviation exam.Κατά πόσο ισχύει;
Γνωρίζει κανείς που διαβάζει αυτές τις γραμμές να μας ενημερώσει;Ευχαριστώ εκ των προτέρων :cool:
 
Top