Απορίες ATPL

Re: ΑΠΟΡΙΕΣ ATPL

http://atplonline.co.uk/

Είναι με συνδρομή αλλά απ' ότι γνωρίζω αυτές χρησιμοποιούν στην ΥΠΑ.
 
Re: ΑΠΟΡΙΕΣ ATPL

Λοιπόν αγαπητέ CESSNA θα σου πω εγώ έναν τρόπο ο οποίος είναι καταπληκτικός,τον οποίον εφαρμόζω κι εγώ.Θα πας στο site του BRISTOL και θα κάνεις συνδρομή
για ένα μήνα περίπου.Αν δεν εργάζεσαι κι έχεις άπλετο χρόνο θα κάνεις για τρίμηνο.Ποσά 29 ευρώ και 75 αντιστοίχως. Στο γνωστό site http://www.atponline.gs θα απαντάς στις ερωτήσεις
των 14 μαθημάτων της BRISTOL DATABASE κι έτσι θα αρχίσεις σιγά-σιγά να διαβάζεις.Εγώ θα σου πρότεινα το εξής: Πήγαινε στο site του Google και κατέβασε ένα προγραμματάκι της microsoft το word starter 2010,έτσι λέγεται.Αφού απαντάς στις ερωτήσεις του κάθε μαθήματος θα ανοίξεις ένα κενό φύλλο του word starter 2010 κι εκεί θα μεταφέρεις αυτούσια την ερώτηση-απάντηση του κειμένου με τη μέθοδο copy-paste όπως ακριβώς τη βλέπεις στο site της BRISTOL.Έτσι τουλάχιστον δεν θα αναγκάζεσαι να διαβάσεις συνέχεια από τον υπολογιστή.Tώρα μερικές ερωτήσεις στο μάθημα AGK-INSTRUMENTS περιέχουν και διαγράμματα.Αυτά μπορείς να τα κατεβάσεις στο κείμενο του WORD με τη μέθοδο Prt Scr δηλαδή
Print Screen πατώντας το αντίστοιχο πλήκτρο στον υπολογιστή.Έτσι το διαβασμά σου θα είναι και πιο ευχάριστο και πιο δημιουργικό κατά την αποψή μου.

ΦΙΛΙΚΑ

ΝΙΚΟΣ :cool:
 
Re: ΑΠΟΡΙΕΣ ATPL

Θα θελα να ρωτησω κατι.. Απο τα παιδια που εχουν δωσει προσφατα για το ATPL εντοπισαν ερωτησεις που να μην ανηκουν στο questionbank του bristol και να ανηκουν σε αλλα?
 
Re: ΑΠΟΡΙΕΣ ATPL

Προσωπική εμπειρία με άλλες database εκτός απο bristol δεν έχω.
Η πλειοψηφία σε ενα ποσοστό της τάξης του 80-90% μαθητών που ρώτησα σε όλες τις εξεταστικές που πήγα, όλοι είχαν προετοιμαστεί με bristol (atponline). Κάποιοι είχαν και ενα extra δισκάκι με ερωτήσεις απο bristol αλλά δεν γνωρίζω που το βρήκαν.
Απο εκτός bristol (atponline) ερωτήσεις υπάρχουν στην ΥΠΑ, αλλά θα έλεγα είναι θέμα τύχης πόσες θα σου τύχουν και σε ποιά μαθήματα. Αλλοι μαθητές έβρισκαν 2-3, άλλοι 10-15. Εγώ ο πιο γκαντέμης έβρισκα 25-30 ερωτήσεις σε μαθήματα που είχαν συνολικό αριθμο ερωτήσεων πάνω απο 60. Στο μοναδικό μάθημα που δεν βρήκα εκτός bristol ήταν το vfr com. Ακόμη και στο ifr com. που είναι περίπου 150 ερωτήσεις μέσα στο bristol, στην ΥΠΑ βρήκα 2 ερωτήσεις εκτός.

Αυτό που θα πρότεινα είναι πάρα πολύ γερό διάβασμα σε database, σε βαθμό που να γράφεις 90-100% στα τέστς (μην πας σε λιγότερο), καθώς επίσης και ενα σχετικά καλό διάβασμα απο τα βιβλία. Οχι πασάλειμα γιατι οι ερωτήσεις που υπάρχουν εκτός bristol, είναι μεν μέσα απο τα βιβλία αλλά θέλουν και καλή κατανόηση της θεωρίας.
Εχω την εντύπωση οτι το bristol θα χρειαστεί ακόμη 6-12 μήνες, ίσως και παραπάνω, για να ανανεωθεί με τις καινούριες ερωτήσεις οι οποίες βέβαια έχουν προστεθεί απο πέρυσι το καλοκαίρι.

Καλη επιτυχία
 
Re: ΑΠΟΡΙΕΣ ATPL

Θέλω να προσθέσω κάτι.

Υπάρχει μια γενικότερη τάση να βασίζονται πολλοί μόνο στη database χωρίς να διαβάζουν σοβαρά από τα βιβλία το οποίο προφανώς ειναι λάθος.
Από την άλλη όμως, το να διαβάζει κάποιος και database δεν ειναι λάθος, κάθε άλλο. Η database σε βοηθάει να βάλεις σε ένα καλούπι τις γνώσεις, σε μια σειρά. Σε βοηθάει να μάθεις και να μπεις ακόμα περισσότερο στη λογική αλλά και να απομνημονευσεις τα σημαντικότερα.

Εκτός αυτού η λογική των ερωτήσεων ειναι λίγο περίεργη, εννοόντας ότι προσπαθούν οι ερωτήσεις να σου "τη φέρουν". Οπότε θέλει μελέτη και η database.

Αυτό που κάνω εγώ ειναι, πολύ καλό διάβασμα από το βιβλίο (σημειώσεις, επαναλήψεις, ψάξιμο στο internet κτλ κτλ) και στη συνέχεια database και κάνεις συνέχεια επαναλήψεις βιβλίο/database.

Για όσους έχουν συνδρομή Bristol υπάρχει το νέο τους service στο http://www.bgsonline.eu
 
Re: ΑΠΟΡΙΕΣ ATPL

Και τα δύο παιδιά έχουν δίκιο.Και ο asterixx25 καθώς και ο planck.Απλά είναι πλέον κοινό μυστικό ότι οι επιπλέον ερωτήσεις οι οποίες προκαλούν την όποια έκπληξη,
όταν τις συναντά κάποιος προέρχονται από το database του aviationexam.Ένας φίλος πέτυχε 100% στο test του BRISTOL και στην ΥΠΑ πέρασε το μάθημα,συγκεκριμένα
το AGK-SYSTEMS με 80%,για το λόγο που προανέφερα.Έπεσε δηλαδή στην περίπτωση! Φυσικά και το άριστο διάβασμα των βιβλίων πάντα βοηθά σε ότι αφορά την αντίληψη
και την κατανόηση του μαθήματος και κατ'επέκταση των ερωτήσεων αλλά και τον τρόπο επίλυσης τυχόν αποριών. :cool:
 
Καλησπερα παιδια! Εχω ξεκινησει και δινω εξετασεις ATPL εδω και δυο μηνες. Εχω περασει ολα τα μαθηματα και χρωσταω ακομα air law και instrumentation. Χρησιμοποιω τη σειρα της bristol και του aviation exam, στα οποια γραφω σταθερα απο 95% και πανω ωστοσο στις εξετασεις μου τυχαινουν παντα περιπου στο 20% απο αυτες τις ερωτησεις. Καταφερνω με τις γνωσεις μου να φτασω στα 65-70%. Πως γινεται οι περισσοτεροι να περνανε με σκετο bristol κι εμενα να μου τυχαινει μονο το 20%? Εχετε διαπιστωσει να πεφτουν ερωτησεις απο καποιο αλλο database πλην αυτων?
Ευχαριστω
 
Re: ΑΠΟΡΙΕΣ ATPL

τι να σου πω... ή πολυ γκαντεμης εισαι ή δεν εχεις διαβασει. Εγω προσωπικα σε ολα τα μαθηματα το πολυ να βρηκα 3 ερωτησεις σε καθε μαθημα εκτος bristol οι οποιες ερωτησεις αν ειχες διαβασει ηταν στην ιδια λογικη, τιποτα το ιδιαιτερο. Αλλα προσεχε... οταν λεμε διαβαζω απο bristol σημαινει με το που δω την πρωτη λεξη της ερωτησης ξερω ηδη την απαντηση αλλιως μαλλον το διαβασμα ειναι ελλειπες... Θα σου πω ενα παραδειγμα που το εχω προσφατο: Οταν εδινα G NAV οι ερωτησεις ηταν συγκεκριμενες. Ειχε μερικες ερωτησεις απο ενα κλασσικο χαρτη που σου ελεγε να υπολογισεις radial και dme απο καποιο VOR, ειχε ερωτησεις να υπολογισεις drift και ανεμους με το CRP, καποιες ηταν να υπολογισεις true απο pressure altitude, αρκετες να υπολογισεις κλιμακα σε χαρτη και καποιες με navigation log οτι δηλαδη εχει και το bristol. Πραγματικα τα πραγματα ηταν τοσο συγκεκριμενα που και να ηθελε να βαλει <<αγνωστη ερωτηση>> δε γινοταν..
 
Re: ΑΠΟΡΙΕΣ ATPL

Καλα απο διαβασμα τα εχω λιωσει τα ερωτηματολογια. Αφου να φανταστεις οτι σημειωνοντας καποιες ερωτησεις μετα τις εψαξα και δεν τις βρηκα.
Ποτε εδωσες? Μηπως υπαρχουν αλλαγες στο database της bristol? Εννοω μηπως εχουν φερει καινουργιες ερωτησεις?
 
Re: ΑΠΟΡΙΕΣ ATPL

Παιδιά καλησπέρα.

Λοιπόν όσο αναφορά με το ATPL(A) Theory γίνεται πόλεμος με τις ερωτήσεις πολλές ερωτήσεις πλέον είναι εκτός Bristol και εκτός ακόμα της AviationExam.
Αν έχεις διαβάσει καλά βιβλία αλλά και τις βάσεις θα πας καλά εάν σου ''κληρώσει'' κλήρωσε σου πετάει 10-15 άκυρα και κόπηκες υπομονή και καλό διάβασμα! :D
 
Top