Ασφάλεια πτήσεων

• Thread starter Thread starter billos_340
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

billos_340

Business-Class-Member
Περιοχή
Μαρκόπουλο Αττικής
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
OAL
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
tasos-SMI":58yz8xxc said:
Φίλε billos_340 νομίζω οτι για να πούμε μια εταρεία σοβαρή,δεν αρκεί μόνο να έχει άριστο τεχνικό και ιπτάμενο προσωπικό! Άλλο το "καλή και αξιόπιστη εταιρεία από πλευράς κατάστασης αεροσκαφών και καλών πιλότων" και άλλο το σοβαρή...Εξαρτάται βέβαια πως το αντιλαμβάνεται ο καθένας..Γιατί μία εταιρεία με δημοσιουπαλληλικό προσωπικό,με τύπους που μπαίνουν στην εταιρεία απλά επειδή ψήφισαν το τάδε κόμμα και με όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια που παιζόντουσαν..μόνο σοβαρή δε τη λες! Επίσης δεν νομίζω οτι ήταν αδιαφορία απ'το κράτος,όταν τόσοι και τόσοι έπαιρναν θέσεις με πλάγια μέσα! Βάλαμε και εμείς το χεράκι μας για να λέμε και όλη την αλήθεια...
Το στόλο εννοείται οτι τον είχε για τέτοια δρομμολόγια και δυστυχώς...είναι πλέον παρκαρισμένος στο LGAV... :(
Οπως και να έμπαινε ο καθένας εμένα με ένοιαζε το ότι με ταξίδευε χωρίς να φοβάμαι.Καθόμουν στην θέση μου και ήταν λες και μπαίνω στο αμάξι του πατέρα μου.Και σε όλες μου τις πτήσεις το προσωπικό ήταν άκρως φιλικό.Οτι και να συνέβαινε θα αντιμετωπιζόταν με άψογο επαγγελματισμό.Αυτό εννοώ σοβαρότητα.
Τώρα το πώς έμπαινε ο καθένας και γιατί έχανε τόσα κάθε μέρα που τα πλήρωνα εγώ και εσύ,ενώ τα αεροπλάνα ήταν γεμάτα είναι άλλο θέμα.... :roll:

Re: Long haul της πΟΑ

Μήπως να τελειώσει κάποια φορά αυτό το παραμύθι με την παροιμιώδη ασφάλεια της Π.Ο.Α... Κέρκυρα, Κοζάνη, Σάμος... μην παραμυθιάζεστε ούτε εσείς ούτε να παραμυθιάζετε τον κόσμο... η Π.Ο.Α ήταν μια εταιριούλα της σειράς με τρια αν βάλω και την Κερατέα τέσσερα θανατηφόρα... τα υπόλοιπα είναι γιαυτούς που τρώνε κουτόχορτο...

Και για να είμαστε και ontopic... μήπως θυμόσαστε εκείνες τις ρημάδες προσωπικές οθόνες στα long με τα 340 που έπαιζες lotto για να μην σου τύχει η χαλασμένη? Ένας στους δύο κερδίζει... αυτό πάλι για τον άψογο επαγγελματισμό των πληρωμάτων το αφήνω να πέσει στη θάλασσα... ο μακαρίτης έχει πάντα δίκιο... αλλά όχι και υπόδειγμα σοβαρότητας η Π.Ο.Α!! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε?

Μια μικρη παρέμβαση, Αυλώνας, Κοζάνη, Κερατέα Κέρκυρα δεν είναι π.ΟΑ αλλά πιο παλια ΟΑ ιδιωτική επι Ωνάση.
Οι οθόνες, τα δερμάτινα καθίσματα κ η ζεστή πετσέτα μετά το γεύμα είναι μια ανεση αλλά το θεωρώ μαρκάν υποδιέστερο θέμα σε σχέση με το να λειτουργούν κάποια άλλα εξαρτήματα όπως προβλέπουν τα manual στο αεροσκάφος.
Τώρα όσον αφορά τον "όρο" παραμύθι το θεωρώ απο υπερβολή ως προσβλητικό. Σίγουρα δεν ήταν υποδειγμα εταιρίας σε αρκετές περιπτώσεις αλλα να μην τα ισοπεδώνουμε όλα και ειδικά κάποια θέματα που πιθανόν να μην τα έχουμε ζήσει απο κοντά για να ξέρουμε τι και πως γίνεται.

SST":2dwfkxfv said:
Μια μικρη παρέμβαση, Αυλώνας, Κοζάνη, Κερατέα Κέρκυρα δεν είναι π.ΟΑ αλλά πιο παλια ΟΑ ιδιωτική επι Ωνάση.
Οι οθόνες, τα δερμάτινα καθίσματα κ η ζεστή πετσέτα μετά το γεύμα είναι μια ανεση αλλά το θεωρώ μαρκάν υποδιέστερο θέμα σε σχέση με το να λειτουργούν κάποια άλλα εξαρτήματα όπως προβλέπουν τα manual στο αεροσκάφος.
Τώρα όσον αφορά τον "όρο" παραμύθι το θεωρώ απο υπερβολή ως προσβλητικό. Σίγουρα δεν ήταν υποδειγμα εταιρίας σε αρκετές περιπτώσεις αλλα να μην τα ισοπεδώνουμε όλα και ειδικά κάποια θέματα που πιθανόν να μην τα έχουμε ζήσει απο κοντά για να ξέρουμε τι και πως γίνεται.

H ρουφιάνα η ιστορία αγαπητέ έχει γράψει και δεν ξεγράφει... ο π.Ο.Α επί Ωνάση και επί Δημοσίου είχε τρια θανατηφόρα με 121 ΝΕΚΡΟΥΣ και δεν βάζω μέσα την Κερατέα... για σένα μπορεί αυτό να είναι λεπτομέρειες και να θεωρείς την αμφισβήτηση της ασφάλειας της π.Ο.Α προσβολή αλλά για τους συγγενείς των θυμάτων και για πολλούς άλλους προσβολή είναι να προσπαθείς να πλασάρεις το παραμύθι περί υπoδείγματος ασφάλειας... ας έχανες εσύ κάποιον δικό σου και ύστερα ας μίλαγες για υπερβολές και προσβολές... δηλαδή το θλιβερό ρεκόρ των 121 νεκρών σε 37 χρόνια σε συνδιασμό με το μικρό μέγεθος της εταιρίας για σένα είναι αμελητέο? Για να καταλάβω από πόσους νεκρούς και πάνω εσύ δηλαδή θα θεωρούσες μια εταιρία μη ασφαλή? Πρέπει να φτάσουμε στα επίπεδα του Ιραν?

Νομίζω οτι αυτό που πραγματικά συνέβαινε με την πΟΑ,είναι κάπου ανάμεσα σε αυτό που λέει ο billos_340 και σε αυτό που λέει ο COMPUTERISE..
Από εκεί και πέρα...

Οπως και να έμπαινε ο καθένας εμένα με ένοιαζε το ότι με ταξίδευε χωρίς να φοβάμαι.Καθόμουν στην θέση μου και ήταν λες και μπαίνω στο αμάξι του πατέρα μου.

Φίλε billos_340 οι περισσότεροι σε αυτό το forum,νομίζω οτι αισθανόμαστε,γενικά,πολύ πιο άνετα μέσα στο αεροπλάνο,παρά στο αυτοκίνητο..Αν τώρα που πετάς με AEGEAN ή νΟΑ,τρέμει το φυλλοκάρδι σου,το θέμα είναι αλλού!! Το να θεωρούμε μία εταιρεία παροιμιωδώς ασφαλή,είναι αφέλεια...Και όποιος έχει την παραμικρή υπόνοια οτι κάποια εταιρεία δεν εφαρμόζει τα manuals των αεροσκαφών της,μπορεί να χρησιμοποιεί πλοίο ή τρένο για τις μετακινήσεις του!

Οτι και να συνέβαινε θα αντιμετωπιζόταν με άψογο επαγγελματισμό.Αυτό εννοώ σοβαρότητα.

Eδώ επέτρεψε μου να διαφωνήσω κάθετα! Μάλλον ήσουν αρκετά τυχερός...Αλήθεια ποτέ δεν είχες πέσει σε καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων και να είσαι σε μία καρέκλα περιμένοντας για ώρες;; Αυτό εσύ το θεωρείς επαγγελματισμό και σοβαρότητα ή και εδώ φταίει το κράτος;; Μην τρελαθούμε κιόλας! :wall:

COMPUTERISE":1w498qn5 said:
H ρουφιάνα η ιστορία αγαπητέ έχει γράψει και δεν ξεγράφει... ο π.Ο.Α επί Ωνάση και επί Δημοσίου είχε τρια θανατηφόρα με 121 ΝΕΚΡΟΥΣ και δεν βάζω μέσα την Κερατέα... για σένα μπορεί αυτό να είναι λεπτομέρειες και να θεωρείς την αμφισβήτηση της ασφάλειας της π.Ο.Α προσβολή αλλά για τους συγγενείς των θυμάτων και για πολλούς άλλους προσβολή είναι να προσπαθείς να πλασάρεις το παραμύθι περί υπoδείγματος ασφάλειας... ας έχανες εσύ κάποιον δικό σου και ύστερα ας μίλαγες για υπερβολές και προσβολές... δηλαδή το θλιβερό ρεκόρ των 121 νεκρών σε 37 χρόνια σε συνδιασμό με το μικρό μέγεθος της εταιρίας για σένα είναι αμελητέο? Για να καταλάβω από πόσους νεκρούς και πάνω εσύ δηλαδή θα θεωρούσες μια εταιρία μη ασφαλή? Πρέπει να φτάσουμε στα επίπεδα του Ιραν?
Δε θυμαμαι να εχεις γραψει ποτε κατι θετικο για ΟΑ.. Ειτε νεα, ειτε παλια. Κι εμενα δε μου αρεσουν καποιες εταιριες αλλα δε κανω ετσι. Χωρις παρεξηγηση παντα, απλα λεω τη γνωμη μου μεσα απο οσα εχεις γραψει για τη πΟΑ και τη νΟΑ.
Τα αεροσκαφη λοιπον που ειχαν πεσει μπορεις να μας πεις ποια ηταν? Τι τεχνολογιας? Μηπως αλλες εταιριες με πιο σοβαρα και νεας τεχνολογιας αεροσκαφη εχουν ατυχηματα? Να πιασουμε την AF (A320, Concorde, A330)? Την ΤΗΥ (B738)? Ποσες εταιριες ειχαν δυστυχηματα με αεροσκαφη πιο νεα απο αυτα που ειχε η πΟΑ τα 70's και πιο πριν? Ειχε πεσει ποτε Airbus η Βoeing της πΟΑ? Μη τα ισοπεδωνουμε ολα πια. Το safety record σε θυματα της πΟΑ μετα τον εξυγχρονισμο του στολου ηταν αψογο. Αλλες υπερεταιριες με τεραστια δικτυα εχουν πολλα θυματα να θυμομαστε...

Συγνώμη αλλά μπαρουφολογείς ασύστολα... τι με νοιάζει εμένα σαν επιβάτη αν τα αεροπλάνα της εταιρίας είναι καινούργια ή παλιά...( που παρεπιπτόντος τα YS-11 δεν ήταν καθόλου παλιά) εμένα με νοιάζει να είναι ασφαλή... ε είτε θες να το παραδεχθείς είτε όχι αεροπορική εταιρία που έχει τρία θανατηφόρα ατυχήματα με 121 νεκρούς δεν είναι και πρότυπο ασφάλειας όπως ανοήτως μας πιπιλίζουν το μυαλό οι διάφοροι δοτοί ή άσχετοι...

Όσο για το δεύτερο σκέλος της παρέμβασής σου μάλλον κάνεις πλάκα... εταιρίες κολλοσοί με δεκαπλάσιο δίκτυο από την παλαιά Ο.Α δεν έχουν κανένα θανατηφόρο... άρχισε να μετράς... Αlitalia, Lufthansa, Iberia , British, Qantas, Singapore, Αir ΝΖ και πολλές άλλες... αν η Ο.Α είναι υπόδειγμα ασφάλειας τότε όλες αυτές τι είναι?

COMPUTERISE":6hp411wx said:
Συγνώμη αλλά μπαρουφολογείς ασύστολα...
Πωπω ευγενεια...Θυμισε μου να μη λεω τη γνωμη μου στο δασκαλο αλλη φορα... :thx:
Εισαι ο μονος στο φορουμ που πραγματικα τσακωνομαι μαζι του. Αλλα δε θα σταματησω να λεω τη γνωμη μου. Σου εδωσα παραδειγματα εταιριων... Air France, THY,Continental, Southwest, Aeroflot, American Airlines. Δεν ειναι αυτες πολυ μεγαλυτερες εταιριες?? Μονο η AF εχει θαψει τους τετραπλασιους (το λιγοτερο!) απο τη πΟΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ! Μπορω να βρω και αλλα, αλλα δεν εχει νοημα, δε καταλαβαινεις ποτε. Εισαι το λιγοτερο εμπαθης.

Και οσο και αν δε θες εσυ να το παραδεχτεις ΑΛΛΑ ηταν τα αεροπλανα τοτε ΑΛΛΑ τωρα, δε θα συγκρινουμε για παρτη σου τα YS-11 τεχνολογικα με τα Α340 η τα Β734 της πΟΑ επειδη εσυ το θες! Ημαρτον πια!Καθε φορα το παρατραβας το θεμα!

Επισης δε τα θυμασαι καλα...
Singapore: http://www.airdisaster.com/cgi-bin/...0312000&reg=9V-SPK&airline=Singapore+Airlines
Lufthansa: http://www.airdisaster.com/cgi-bin/airline_detail.cgi?airline=Lufthansa
Alitalia: http://www.airdisaster.com/cgi-bin/airline_detail.cgi?airline=Alitalia
Iberia: http://www.airdisaster.com/cgi-bin/airline_detail.cgi?airline=Iberia
British: http://www.airdisaster.com/cgi-bin/airline_detail.cgi?airline=British+Airways
Αir ΝΖ: http://www.airdisaster.com/cgi-bin/airline_detail.cgi?airline=Air+New+Zealand

Η μονη καθαρη που εδωσες ειναι η Qantas..Επειδη δε τα ξερεις τοσο καλα τελικα, και εγω μπαρουφολογω... :roll:

Φίλε COMPUTERISE συγνώμη αν είναι αδιάκριτη η ερώτηση αλλά έχεις χάσει και εσύ κάποιον συγγενή,φίλο...σε κάποιο απο τα ατυχήματα της πΟΑ?
Επίσης...ποιος δεν έχει ατυχήματα?
Η iberia?Με τα 2 727 που έχασε το 83' και το 85' με συνολικά 199 νεκρούς?
Η alitalia?Με τα 2 DC-9 που έχασε το 78' και το 90' με συνολικά 154 νεκρούς?
Η singapore?Με το 747 με τους 86 νεκρούς?
Η lufthansa με το 747 στο Ναϊρόμπι με 59 νεκρούς?

Και οι 2 τελευταίες με 747..η Ολυμπιακή έχασε DC-3 και YS-11.
Οι 2 πρώτες ειδικά έχουν και άλλα ατυχήματα αλλά και αυτές με DC-3 και άλλα ελικοφόρα.

Θα συμφωνίσω με τον NFEEFE.Η ΟΑ με τα "τζέτ" αεροπλάνα της δεν είχε ατύχημα
tasos-SMI":2vqmjirl said:
Οτι και να συνέβαινε θα αντιμετωπιζόταν με άψογο επαγγελματισμό.Αυτό εννοώ σοβαρότητα.

Eδώ επέτρεψε μου να διαφωνήσω κάθετα! Μάλλον ήσουν αρκετά τυχερός...Αλήθεια ποτέ δεν είχες πέσει σε καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων και να είσαι σε μία καρέκλα περιμένοντας για ώρες;; Αυτό εσύ το θεωρείς επαγγελματισμό και σοβαρότητα ή και εδώ φταίει το κράτος;; Μην τρελαθούμε κιόλας! :wall:

Αυτό εννοώ λέγοντας το ότι η εταιρία τα τελευταία 36 ήταν του Δημοσίου που την είχε παρατήσει.Το μόνο που την κρατούσε τόσα χρόνια είναι η αγάπη του προσωπικού της.Που επισκεύαζε και διατηρούσε τα αεροπλάνα σε πτητική κατάσταση ακόμα και ας κουβαλούσαν στην πλάτη τους διψήφιο αριθμό ηλικίας.
Βέβαια μην μας φταίνε και όλα.Όχι ότι μόνο η ΟΑ έκανε καθυστερίσεις.Και δεν φταίει μόνο η εταιρία για τις καθυστερίσεις....κυκλοφορία στον αέρα και στην πίστα,κακοκαιρία.Η μόνη καθηστέριση που έχω φάει σε πτήση είναι με την Lufthansa και μάλιστα 6+.Ας είναι καλά αυτοί που φτιάξαν δίπλα στο σπίτι μου το αεροδρόμιο :mrgreen:

Φιλικά πάντα :great: