Re: Long haul της πΟΑ
Δεν θέλω να μπώ στην αντιπαράθεση μιάς και έχω την άποψή μου στο θέμα, ότι ούτε ρόδινα ήταν τα πράγματα ούτε κατάμαυρα. Με άλλα λόγια, η ΟΑ ήταν μία ασφαλής εταιρεία και τίποτα παραπάνω. Ούτε δαφνοστέφανα, ούτε κηδειόσημα!
Όμως, "διά την τάξιν", πρέπει να μιλάμε με πιό ακριβή στοιχεία.
NFEEFE":qzney1eu said:
Ειχε πεσει ποτε Airbus η Βoeing της πΟΑ? Μη τα ισοπεδωνουμε ολα πια. Το safety record σε θυματα της πΟΑ μετα τον εξυγχρονισμο του στολου ηταν αψογο.
billos_340":qzney1eu said:
Φίλε COMPUTERISE
Επίσης...ποιος δεν έχει ατυχήματα?
Η iberia?Με τα 2 727 που έχασε το 83' και το 85' με συνολικά 199 νεκρούς?
Η alitalia?Με τα 2 DC-9 που έχασε το 78' και το 90' με συνολικά 154 νεκρούς?
Η singapore?Με το 747 με τους 86 νεκρούς?
Η lufthansa με το 747 στο Ναϊρόμπι με 59 νεκρούς?
Και οι 2 τελευταίες με 747..η Ολυμπιακή έχασε DC-3 και YS-11.
Οι 2 πρώτες ειδικά έχουν και άλλα ατυχήματα αλλά και αυτές με DC-3 και άλλα ελικοφόρα.
Θα συμφωνίσω με τον NFEEFE.Η ΟΑ με τα "τζέτ" αεροπλάνα της δεν είχε ατύχημα
Ξεχνάμε συνεχώς, μέχρι παρεξηγήσεως, το CBI (Β-727) στη Θεσσαλονίκη το 96. Καί ατύχημα ήταν και απώλεια του αεροσκάφους, μιάς και κάνει παρέα στην Καραβέλα. Το γεγονός ότι δεν είχε νεκρούς δεν το βγάζει από την κατηγορία των ατυχημάτων. Συγκεκριμένα, το CBI και το ατύχημα της AF στον Καναδά, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια ατυχήματα. Παρόμοιες συνθήκες, παρόμοια λάθη, παρόμοια τύχη (της AF ήταν το δευτερο πιό κωλόφαρδο ατύχημα την τελευταία 10ετία, μετά το Χάντσον Ριβερ.)
NFEEFE":qzney1eu said:
Τα δύο ατυχήματα της ΒΑ. Το ένα δεν είχε νεκρούς, αλλά ήταν ατύχημα όπως του CBI. Προτείνω λοιπόν να μετράμε τα πράγματα με το ίδιο μέτρο. Το δεύτερο (Ζάγκρεμπ), ήταν σύγκρουση στον αέρα λόγω τραγικού σφάλματος του ελεγκτή. Άρα, όπου "ΒΑ", βάλε Quantas.....Ολυμπιακή........και όποια άλλη εταιρεία θέλει η παρέα. Η τύχη που λέγαμε !
didis":qzney1eu said:
Τρίτον είμαι περήφανος γατί ακόμα και τώρα όπου και αν έχουν πάει αυτοί οι χειριστές διαπρέπουν με τις επιδόσεις τους (είναι χέρια!!! Το λέμε στη γλώσσα μας).
Κουβέντα που σηκώνει πολύ ....κουβέντα! Καλά και άγια τα "χέρια", αυτό δεν τον αμφισβητεί κανείς. Αυτό όμως, δαγκώνει και ανάποδα. Ο χειριστής που έχει την πεποίθηση ότι τα χέρια του να'ναι καλά και όλα οκ, εύκολα μπαίνει στο τριπάκι ότι είναι άτρωτος. Πόσους και πόσους χειριστές της ΟΑ δεν ήξερες που ένοιωθαν άτρωτοι?
Επίσης, σχετικά με όσους πρώην συναδέλφους σου πήγαν και πέταξαν και πετούν σε
σοβαρές εταιρείες και διαπρέπουν. Ρώτησες κανέναν από αυτούς πόσα adjustments στο προσωπικό τους στύλ και στην αντίληψη του τί σημαίνει "σύγχρονο πλήρωμα" έπρεπε να κάνουν? Αμφισβητώ ΕΝΤΟΝΑ ότι μπορεί να διαπρέψει κανείς πρώην χειριστής της ΟΑ σε σοβαρή εταιρεία στο εξωτερικό (πχ Εμιρατς), χωρίς να έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε σα μέλος του πληρώματος (πχ. εγκατάλειψη της νοοτροπίας του κυβερνήτη/δυνάστη/Θεού και του συγκυβερνήτη/σκλάβου/υποδυέστερου ώντος κλπ). ΠΡΟΦΑΝΩΣ και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, όπως τις περιγράφεις, αλλά σίγουρα δεν είναι ακριβώς όπως ήταν πρίν. Και αν μίλησες μαζί τους και δεν το παραδέχτηκαν ότι έριξαν νερό στο κρασί τους........ψεύδονται!
corsair":qzney1eu said:
but in the end of the day, nobody died.
Προσωπικά, διαφωνώ με αυτή τη γενίκευση. At the end of the day, αν και ο μπαμπάς μου δε μου φόραγε ζώνη ασφαλείας, nobody died.